Naștere la Medlife Brașov. ”Deși locuiesc în Brăila, am mers să nasc la Brașov. A fost o naștere în stil nemțesc”

Theodora Fintescu, redactor
naștere la medlife brașov
Totul a decurs ca la carte, așa cum a fost stabilit, ceea ce o face pe Gabriela să spună că a avut parte de o naștere ”nemțească”.

Cititoarea noastră Gabriela Vasile ne-a trimis o poveste de naștere la Medlife Brașov, o experiență pozitivă pe care a ținut să o împărtășească cu cititorii Totul Despre Mame. Redăm povestea de naștere, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

”Am născut în Brașov, pe data de 12.02.2020, un baietel de 3.180 g, la 39 de săptămâni, prin operație de cezariană programată. Momentul nasterii a fost exact cum am visat. Am născut la o clinică privată din Brașov, eu locuind în Brăila.

Nașterea este un eveniment frumos și unic în viața unei femei, așa că, în alegerea locului unde urma să îmi aduc copilul pe lume, am ținut cont de mai mulți factori, precum siguranța nașterii, dotările, confortul, precum și de experiența echipei medicale. Așa că am hotărât că Medlife Brașov este cea mai sigură alegere pentru mine.

Plănuisem naștere naturală, dar medicul a recomandat cezariana

Am încheiat contractul, nerăbdătoare, încă din luna septembrie 2019, cu toate că mai aveam aproape 6 luni până la momentul nașterii. Am semnat contracul pentru naștere naturală (în ultimul trimestru de sarcină) dar, la recomandarea medicului specialist, am născut prin cezariană. Am fost atât de mulțumită de tot. Am rămas plăcut impresionată de condiții. Nu a fost nevoie să folosesc absolut nimic din bagajul cu care venisem pentru mine sau bebeluș.

Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de mămică citind două cărți de referință despre alăptare și îngrijirea bebelușului, scrise de Dr. Jack Newman, respectiv Dr. William Sears. Îți propunem pachetul la preț special ”La început de drum”. Cărțile sunt disponibile pe ZYX Books.

Am primit de la clinică orice, la discreție, atât eu, cât și bebelușul (consumabile uzuale necesare pe perioada internării, medicație post naștere etc). Țin să prezicez că și mâncarea a fost foarte bună, ceea ce m-a ajutat să îmi revin destul de repede. Am avut posibilitatea să aleg din meniu ce alimente prefer. Am beneficiat pe toată durata spitalizării de consultații în alăptare.

O naștere în stil nemțesc la Brașov

Punctualitatea și profesionalismul cadrelor medicale au fost prezente pe toata durata spitalizarii. Mi-au comunicat faptul că la ora 14.00 mă vor opera, iar la 14:40 scoteau bebelușul. A fost o naștere în stil nemțesc, în România, datorită seriozității și punctualității cadrelor medicale!

Întâlnirea cu micuțul Sebastian Gabriel a fost de vis. Pe toată durata intervenției, am vorbit cu cadrele medicale, eu, la rândul meu, fiind cadru medical. Soțul a rămas pe hol, foarte curios și nerăbdător să fie chemat să își cunoască bebelușul. După anestezie, în scurt timp am auzit țipătul îngerașului nostru.

Mă întreb cum ar fi decurs nașterea în orașul meu

Tatăl a văzut primul băiețelul și apoi mi-a fost adus să îl pup și eu. Moment în care am făcut și primul selfie în 3 alături de comoara noastră. Cadrele medicale, cât și eu, eram mirați de cât de mult păr pe cap are copilul. Am fost întrebată dacă pe parcursul sarcinii am avut arsuri, deoarece se spune că dacă bebelușul are mult păr, gravida are arsuri. Total neadevărat în cazul meu. Nu am avut.

Am menționat la început faptul că, fiind din Brăila, am ales Brașovul. Însă în Brăila, alta este situația… Am fost la maternitatea din oraș să îmi scot firele de sutură și a trebuit să aștept 2 ore și jumatate, după ce stabilisem în prealabil ora cu medicul. Nu vreau să mă gândesc cum ar fi decurs nașterea în orașul meu.

Joi, 12 noiembrie 2020, Sebastian împlinește 9 luni și este o minune de copil perfect, vesel, care ne bucură zilnic”.

Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povesteşte-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în aproximativ 1000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa [email protected], cu titlul POVESTE DE NAȘTERE şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulţumim!

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa