Naștere la Maternitatea Veche din Târgu Mureș. „Paturile sunt vechi și dulăpioarele ca pe vremuri, dar pentru personalul medical am doar cuvinte de laudă”

Fetița avea tahicardie, așa că medicul a decis să îi facă mamei cezariană de urgență.

Theodora Fintescu, redactor
nou nascut la târgu mureș
Pentru mămică, susținerea personalului maternității a fost mai importantă decât orice. FOTO: Shutterstock.

  Cititoarea noastră Raluca ne-a trimis o poveste de naștere la Maternitatea Veche din Târgu Mureș, o experiență frumoasă, la care a contribuit din plin faptul că a fost susținută și încurajată de personalul medical. Redăm povestea de naștere la Maternitatea veche din Târgu Mureș așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

  „Numele meu este Raluca, iar povestea nașterii mele a avut un final fericit. În data de 10 septembrie 2021, m-am dus la Maternitatea Veche din Târgu Mureș pentru un control de rutină. După ce m-au pus la un aparat care monitoriza bătăile inimii copilului, au constatat că am contracții neregulate, așa că au decis să mă interneze, pentru a fi ținută sub observație.

  Fetița avea tahicardie, iar motivul era unul necunoscut

  Țin să menționez că eu nu aveam niciun fel de durere și nici nu simțeam că aș avea contracții. Am fost dusă pe secția de gravide și am asteptat să fiu pusă la monitorizare. Între timp, a venit asistenta care era pe tura, medicul ginecolog care era de gardă și un medic ginecolog rezident. La ora 20, am fost pusă din nou la acel aparat, am fost ținută 30 de minute, iar când să mă deconecteze și să plec înapoi în salon, au constatat că bebelina a început să aibă tarhicardie, pulsul ei fiind între 170 si 220.

  Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de mămică citind două cărți de referință despre alăptare și îngrijirea bebelușului, scrise de Dr. Jack Newman, respectiv Dr. William Sears. Îți propunem pachetul la preț special ”La început de drum”. Detalii AICI.

  Am mai fost ținută încă o oră sub supraveghere, timp în care veneau din 5 în 5 minute să îmi verifice starea. La ora 22, tarhicardia bebelinei persista, iar medicul de gardă, un om de nota 10, mi-a spus că, dacă sunt de acord, îmi va face cezariană de urgență (oricum aveam recomandare pentru cezariană), deoarece sunt și asa la termen. Nu a găsit o explicatie pentru tarhicardie și a vrut să se asigure că bebe e bine.

  Asistentele veneau din două în două ore

  La ora 23 și 15 minute am născut o fetiță perfect sănătoasă, de 3, 450 de grame și 53 de cm. De durere nu prea am ce să spun, pentru că am toleranță mare la dureri și, din ce mi s-a povestit, eu mă așteptam la mai rău. Am stat în spital 3 zile, domnul doctor venea cel puțin o dată pe zi să vada cum suntem și dacă avem nevoie de ceva. Asistentele veneau cel putin o dată la două ore, iar infirmierele aruncau mereu câte un ochii în salon să se asigure că suntem bine.

  Maternitatea nu e renovată modern, într-adevar paturile sunt mai vechi, iar dulăpioarele din metal, ca pe vremuri, dar nu cădeau pereții pe noi, iar curățenia era întreținută. De condiții am fost super mulțumită, iar pentru personalul medical am doar cuvinte de laudă. Pe viitor, dacă e să fie, voi reveni cu drag la ei”.

  Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povesteşte-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în aproximativ 1000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa [email protected], cu titlul POVESTE DE NAȘTERE şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulţumim!

  Dacă ți s-a părut interesantă această poveste de naștere la Maternitatea Veche din Târgu Mureș, îți recomandăm să citești și:

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa