Naștere la maternitatea Polizu. „Medicul meu a plecat în concediu, iar doctorița la care m-a trimis să nasc m-a certat urât și m-a consultat agresiv”

În cele din urmă, Maria a născut cu medicul de gardă, care s-a dovedit a fi minunat.

Theodora Fintescu, redactor
nou nascut in bratele mamei
În săptămâna 40 de naștere, medicii au decis internarea, chiar dacă travaliul nu începuse.

Cititoarea noastră Maria ne-a scris povestea ei de naștere la maternitatea Polizu, în data de 4 martie 2020. Medicul care a preluat-o i-a vorbit urât, iar acest lucru a făcut ca experiența nașterii să fie una negativă. Redăm povestea de naștere așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

”Numele meu este Maria, am 26 de ani și vreau să vă împărtășesc povestea mea de naștere. Era luna august 2020, eu eram însărcinată în 40 de săptămâni, când medicul meu specialist, dr. P, mi-a spus că dânsul a intrat în concediu, neanunțându-mă de acest lucru înainte.

După controlul de la spital, au decis să mă interneze

Ținând legătura prin mesaje cu dânsul, mi-a sugerat să fac un control la camera de gardă a spitalului de stat Polizu, la dna dr. M., deoarece acolo decisesem să nasc. Menționez că toate controalele și analizele le-am făcut la privat. Am decis sa merg împreună cu soțul la camera de gardă, cu întreg dosarul de analize. Acolo m-a controlat alt medic, am dat explicații că medicul meu a intrat în concediu și mi-a spus să vin pentru control la doamna dr. M.

Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de mămică citind două cărți de referință despre alăptare și îngrijirea bebelușului, scrise de Dr. Jack Newman, respectiv Dr. William Sears. Îți propunem pachetul la preț special ”La început de drum”. Detalii, AICI.

Între timp, vorbisem cu doamna dr. M, dar avea o operație și nu mă putea consulta atunci. Cei de la camera de gardă au spus că am dilatație 2 și că trebuie să ma interneze, dar nu știau pe ce nume, așa că au decis pe numele doamnei dr. M. Eu nu voiam să mă internez, preferam să mă întorc acasă și să revin când e cazul, dar nu a contat ce am avut eu de spus.

Noi suntem din Pitești și oricum eram pregătiți cu băgăjelul pentru naștere de ceva timp, așa că nu a fost o problemă, însă, fiind pandemie, nici măcar nu am putut să mă duc să iau bagajul de la poartă și să îmi iau rămas bun de la soț. Am făcut rost de bagaj, m-au testat de SarsCov2, am așteptat rezultatul și după am ajuns într-un salon cu 6 paturi. M-am instalat și a urmat calvarul.

Plângeam în baie, iar mama și soțul m-au liniștit la telefon

Doamna dr. M. m-a sunat, fiind extrem de supărată ca m-am “internat” în numele ei în spital. Am rămas fără cuvinte. A venit să discutăm și față în față și m-a certat într-un mod foarte urât, nici nu a vrut să mă asculte și m-a chemat pentru control. M-a consultat destul de agresiv, dureros, iar după m-am simțit ca în prima zi de menstruație, deoarece am sângerat.

După ce am plecat în salon, plângeam în baie, fiindcă nici hormonii nu mă ajutau deloc și nu aveam niciun sprijin, știam doar că trebuie să fiu liniștită și puternică pentru fetița mea. Am sunat acasă și m-au liniștit soțul și mama, însă cu greu am trecut de emoțiile ce le-am simțit atunci.

M-a asistat la naștere medicul de gardă, care s-a comportat minunat

Între timp, eram mulțumită de condițiile din spital și de curățenie. Am stat 4 zile internată și nu mai venea bebe. Doamna dr. M. a venit cu o sugestie pentru a-mi grăbi nașterea și am fost de acord, introducerea unui balonaș pentru dilatație. Mă plimbam peste tot cu balonașul, numai să îl fac pe bebe să vină, ca să plecam acasă mai repede.

A venit în salon o fată care era în aceeași situație ca mine, la același doctor care a intrat în concediu, și internată tot ca pacientă a doamnei dr. M. Fata era la pat, sarcină cu mare risc, și făcea multe injecții. I-am spus și ei de comportamentul doamnei dr. M. și mi-a zis că la fel de urât s-a comportat și cu ea.

Naștere la maternitatea Polizu. În salon erau 29 de grade

În cea de-a 5-a zi, o zi de vineri, mi s-a rupt apa. Au început contracțiile tari și simțeam că nu mai pot să respir, mai ales că aveam și mască. Doctorul de gardă a sunat-o pe doamna dr. M., care a decis să nu mă asiste la naștere, așa că am născut cu medicul de gardă.

Am mai stat în spital cu bebe 2 zile, cu scos din buzunar la fiecare pas, în afară de neonatologie, într-un salon fără aer condiționat, unde erau 29 de grade și nu puteam să dormim, dar știam că vom pleca în curând. Doamna doctor cu care am născut s-a comportat minunat, cu respect, și am rămas la următoarele controale la dânsa. Și a venit ziua cea mare, când am plecat acasă cu minunea mea, la soțul care aștepta cu nerăbdare să ne vedem”.

Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povesteşte-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în cel mult 1.000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa [email protected], cu titlul POVESTE DE NAȘTERE şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulţumim!

Dacă ți s-a părut interesantă această poveste de naștere la maternitatea Polizu, îți recomandăm să citești și:

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa