Naștere la Maternitatea Giulești. „Imediat ce am ajuns la spital, m-au băgat în sala de operație. Dacă mai întârziam, copilul se sufoca”

Gravida a ajuns la spital cu sângerări, la câteva ore după pierderea dopului gelatinos.

Theodora Fintescu, redactor
Medicul a acționat rapid, viața copilului fiind în pericol.

O cititoare Totul Despre Mame ne-a scris povestea ei impresionantă de naștere la Maternitatea Giulești din București. Copilul ei s-a născut prin cezariană de urgență, la 36 de săptămâni, după ce mama s-a prezentat la spital fiind deja în travaliu, cu dureri puternice. Redăm povestea de naștere la Maternitatea Giulești, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

„Am fost la un pas de a pierde mica minune pe care am așteptat-o cu așa mare nerăbdare. În data de 05.10.2021, seara, îmi pregăteam actele pentru a merge a doua zi la doctor, să vorbesc cu anestezista. Din cauza unor probleme la inimă, nu am putut naște natural și am avut nevoie de îngrijiri mai speciale.

Am început să sângerez

În acea seară, după o baie, am avut un sentiment pe care nu îl pot explica în cuvinte. I-am spus soțului meu că ceva se va întâmpla în seara aceea, dar nu știam exact ce. Undeva pe la ora 3, am început să am contracții destul de mari, greu de suportat, iar acestea, împreună cu mersul des la toaletă mă țineau trează.

M-am ridicat din pat pentru a merge la toaletă și am simțit cum „a căzut” ceva din interior. Era dopul gelatinos. Atunci a început nebunia. La ora 4, din cauza durerilor insuportabile, m-am ridicat, cu greu, pentru a merge din nou la toaletă, dar de data aceasta ceva mă neliniștea teribil. Începusem să sângerez destul de abundent. L-am strigat pe soțul meu, iar el, panicat, a decis să mergem de urgență la spital.

Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de părinte citind cărți de referință despre îngrijirea bebelușului. În ZYX Books găsești „Ghidul pentru alăptare”, de Dr. Jack Newman, și „Soluții blânde pentru somnul liniștit al bebelușilor și copiilor”.

Aveam dureri groaznice

Mi-a luat destul de mult să mă pregătesc, din cauza durerilor care nu îmi dădeau pace. La ora 6 și jumătate am plecat spre spital, iar ghinionul a fost că am prins aglomerație foarte mare și am ajuns undeva pe la ora 8. Am intrat direct în spital, nu am mai așteptat la rând, deoarece durerile erau groaznice, inclusiv în zona intimă.

Doctorul a ajuns foarte repede acolo, iar cuvintele lui m-au făcut să cad jos de panică: „Repede, vezi dacă mai bate inima copilului!”. Când am auzit aceste cuvinte, am simțit că o să cadă spitalul peste mine, îmi era foarte teamă pentru puiul meu. Am intrat imediat în sala de operație și am născut prin cezariană un băiețel de 2.630 grame și 49 de centimetri.

Copilul a fost născut la 36 de săptămâni și 5 zile, aproape de prematuritate, asa cum a spus doctorul. Îl auzeam când îi spunea unei asistente că am ajuns la timp și că a avut mare noroc copilul că a rezistat atât, că putea să moară sufocat. Acum, băiatul meu are 5 luni și este sănătos tun, fără niciun fel de probleme. Îi voi mulțumi doctorului toată viața că mi-a salvat copilul la timp”.

Cum a fost naşterea ta? Ai avut parte de experiența la care ai visat sau ai rămas cu amintiri triste? Dacă îți dorești să împărtășești povestea ta cu gravidele și mămicile din comunitatea Totul Despre Mame, trimite-o pe adresa [email protected]. Mulţumim!

Dacă ți s-a părut interesantă această poveste de naștere de naștere la Maternitatea Giulești, îți recomandăm să citești și:

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa