„Am aflat că fetița are sindrom Down și o malformație la inimă doar când am născut”

Theodora Fintescu, redactor
poveste de nastere copil cu down
Până la 20 de săptămâni de sarcină, niciun medic nu și-a dat seama că senzațiile de rău ale mămicii sunt provocate de o sarcină.

Cititoarea noastră Adriana Drăghici ne-a trimis o poveste de naștere la maternitatea Giulești, unde a venit pe lume cel de-al treilea copil al ei. Povestea este una impresionantă, dat fiind faptul că mămica a aflat de sarcină când avea deja 20 de săptămâni, iar la naștere s-a dovedit că micuța are sindrom Down și o malformație la inimă. Redăm povestea de naștere la materniateta Giulești, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

”La începutul sarcinii, îmi era foarte, foarte rău. Nici o secundă nu m-am gândit că este o sarcină, dar am mers la foarte mult analize, controale și am făcut și teste de sarcină, care au ieșit negative. Medicii îmi spuneau că am un chist pe ovarul drept. Am urmat tratament cu antibiotice, apoi am făcut din nou analize și investigații, dar nimic. Asta până când am ajuns pe mâna unei doamne doctor care mi-a spus că sunt însărcinată în 20 săptămâni.

Am ajuns la spital cu dureri foarte mari

În momentul acela, mi s-a luat o piatră de pe inimă, că mă gândeam la altceva…. Toate bune, până în momentul unei nopți, 04.12.2019, când, pe la 01:30, au început contracțiile. La început au fost suportabile, am decis să nu merg la spital, să mai aștept puțin. S-a făcut ora 9 dimineața și am plecat la maternitatea din Buftea, unde i-am născut și pe ceilalți doi copii, un băiat de 9 ani și o fetiță de 5 ani.

Aveam dureri foarte, foarte mari, abia puteam să respir. Aveam 32 de săptămâni, deci copilul era prematur. Medicii au decis să mă trimită de urgență la Spitalul Panait Sârbu din București, undeva la ora 12.00. Aveam dureri foarte, foarte mari și îmi era foarte frică. Îtr-un final, la 15:41, am născut o fetiță de 2,320 grame și 43 de cm.

Nu credeam că mi se întâmplă asta

Mi-au pus-o în brațe și, în acel moment, mi-am dat seama că este ceva în neregulă. Nu am știut sigur decât după vreo două ore, când, în salon a intrat o asistentă și mi-a spus așa: „Fetița dumneavoastră are Sindromul Down…”.

Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de mămică citind două cărți de referință despre alăptare și îngrijirea bebelușului, scrise de Dr. Jack Newman, respectiv Dr. William Sears. Îți propunem pachetul la preț special ”La început de drum”. Detalii AICI.

Au urmat mii de întrebări și plânsete, nu credeam că mi se întâmplă asta, mă simțeam vinovată. Nu îmi doream ca ea să sufere. Avea Sindromul Down, confirmat prin analize, și o malformație la inimă. După naștere, a urmat o săptămână foarte grea, deoarece fetița era la Terapie Intensivă, pe antibiotic. Putea respira singură, a fost foarte puternică de la început și mi-a dat și mie putere în fiecare zi.

Fetița face progrese zilnic

Am așteptat rezultatele de la foarte multe analize în acea perioada, iar timp de opt zile, în spital, doctorița m-a tot îndrumat ce să fac acasă pentru recuperarea fetiței. Acum, ea este foarte bine, pe zi ce trece e tot mai minunată și scumpă. Frățiorul și surioara ei o ajută foarte mult și face progrese zilnic.

Aș dori, în final, să îi mulțumesc din suflet doamnei doctor Roșca Ioana pentru încurajare și profesionalismul de care a dat dovadă”.

Micuța este răsfățata familiei, iar sora și fratele o ajută zilnic să se recupereze.

Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povesteşte-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în aproximativ 1000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa [email protected], cu titlul POVESTE DE NAȘTERE şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulţumim!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa