Naștere la Maternitatea Dominic Stanca din Cluj. „Nu mai urla, că aici te las și naști singură!” UPDATE: Răspunsul maternității la acuzații

Veronica spune că o singură moașă s-a purtat frumos cu ea și i-a dat sfaturi bune în travaliu.

Theodora Fintescu, redactor
nou nascut, la ginecologie 3
Mezinul familiei s-a născut la Ginecologie 3, pentru că la Ginecologie 1, unde s-au născut frații lui, sunt acum paciente cu Covid- 19.

Cititoarea noastră Veronica, mamă a trei copii, ne-a trimis povestea ei de naștere la Maternitatea Dominic Stanca, din Cluj, unde l-a născut pe mezinul familiei. Veronica aduce o serie de acuze grave la adresa personalului maternității, care, spune ea, i s-a adresat în repetate rânduri cu vorbe ofensatoare. Redăm povestea de naștere, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

”Sunt mama a 3 minuni începând de azi, deoarece am născut o minune de băiețel de 2,846 grame. Din păcate, povestea mea de naștere nu e tocmai plăcută, cum au fost primele două, deoarece diferă spitalul în care am născut.

Pe primii doi copii i-am născut la Spitalul Ginecologie 1 din Cluj, despre care am doar cuvinte de laudă și cele mai bune păreri, as recomanda cu drag oricui, nici măcar nu se poate compara cu nașterea la privat. De fapt, se poate compara, e cam același lucru . La a treia naștere am fost nevoită, din păcate, să nasc la Spitalul Județean Dominic Stanca, deoarece nu e spital suport Covid și nu voiam să fiu despărțită de bebe pana la ieșirea rezultatului negativ.

Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de mămică citind două cărți de referință despre alăptare și îngrijirea bebelușului, scrise de Dr. Jack Newman, respectiv Dr. William Sears. Îți propunem pachetul la preț special ”La început de drum”. Detalii AICI.

Din păcate, la acest spital, numit în Cluj Ginecologie 3, sunt, și încerc să fiu foarte cumsecade, niște cadre medicale sătule de muncă, rămase fără chef (desigur, dacă au avut vreodată chef), lipsite de profesionalism, pline de răutate și ura. Cum ar fi ca ție, ca femeie, mamă fiind, în durerile facerii și strigând că nu mai poți, să ți se spună: „Taci, că deranjezi!/ Nu mai urla că aici te las și naști singură/ Ori te potolești, ori prinzi tu singură copilul când iese/ Dacă ai știut să te … nu știai că ies și copii?”, și doar amenințări de genul, urlete, injurii.

Mi s-a spus că ar fi bine să nu mai fac copii

Am cerut epidurală, bineînțeles că am primit răspunsul că anestezistul e plecat la alte cazuri și poate ajunge într-o oră, dacă mai am noroc să se mai poată face epidurală.

Am avut norocul că unei moașe i s-a făcut milă de mine și a spus: „Lăsați-o să urle, să poată să nască!” și mi-a vorbit cu blândețe și mi-a explicat când și cum să împing. Pentru ea, am doar cuvinte de laudă, cât despre restul cadrelor, sper să le ajute Dumnezeu așa cum ajută ele mamele în cele mai grele momente.

Mezinul familiei s-a născut la Ginecologie 3, Cluj Napoca.

După ce am reușit să nasc după atâta timp, mi s-a spus că degeaba am 3 copii, că îi am degeaba, că nu știu ce înseamnă nașterea și durerile, așa că mai bine să nu mai fac copii niciodată și să îmi pun sterilet. Da, doamnă, cu siguranță, după experiența trăită la voi în spital, nu voi mai dori alți copii în următorii 10- 20 de ani, sau poate deloc.

Acord nota 1 acestui spital

Am auzit multe povești despre spitalul acesta, am venit aici cu frică și am avut dreptate. Un spital de nota 1 cu indulgență, sigur nu recomand niciunei viitoare mămici, oricât de greu ar fi la Ginecologie 1 din cauza pandemiei. Ei primesc și mame cu Covid 19, nu se trag de la muncă, au grijă de paciente ca de fiicele lor (nu exagerez).

Încercați cât de mult posibil să evitați spitalul Dominic Stanca din Cluj! Îmi pare rău că povestea mea nu e una fericită pe deplin, însă sper să fie un semnal de alarmă pentru viitoarele mămici. Eu mă bucur că Dumnezeu a fost lângă mine și m-a ajutat să scap și să mă pot bucura de minunea mea pe deplin!”

DISCLAIMER: Povestea prezentată este scrisă integral de cititoarea Totul Despre Mame și reprezintă exclusiv punctul de vedere al autoarei. Este o expunere subiectivă a unui moment trăit de cititoarea noastră.

UPDATE: În urma publicării acestei povești de naștere, reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj- Napoca ne-au trimis un punct de vedere cu privire la neregulile semnalate de cititoarea noastră. Conform documentului, ca urmare a poveștii publicate pe totuldespremame.ro, conducerea spitalului a analizat situația, alături de colectivul Secției Clinice Obstetrică-Ginecologie II (Stanca).

Conducerea își exprimă regretul față de experiența neplăcută din cadrul spitalului și susține următoarele: ”Având în vedere impactul pandemiei COVID-19, suntem pe deplin consțienți că, în unele cazuri, personalul medical face cu dificultate față situațiilor cu presiune crescută. În acest sens, vom căuta soluții prin care să venim în sprijinul angajaților noștri, pentru a depăși această perioadă dificilă. Vă asigurăm că obiectivul nostru rămâne să oferim cele mai bune servicii medicale pentru pacienții care se adresează spitalului”.

Publicăm mai jos punctul de vedere integral:

Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povesteşte-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în aproximativ 1000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa [email protected], cu titlul POVESTE DE NAȘTERE şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulţumim!

Dacă ți s-a părut interesantă această poveste de naștere la Maternitatea Dominic Stanca din Cluj, îți recomandăm să citești și:

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa