Naștere la maternitatea din Vaslui. „Am venit special de la Londra pentru cezariană, dar mi-a fost refuzată. Am născut auzind vorbe ca: «Vine alta la fătare»!”

Ramonei i-a fost teamă de nașterea naturală, însă șefa de secție nu a acceptat să i se facă cezariană. Ceea ce a fost mai grav a fost modul în care asistentele vorbeau cu gravidele și proaspetele mămici.

Theodora Fintescu, redactor
fetiță nou născută
Celine i-a adus bucurie mamei, după o experiență de naștere care a lăsat-o cu un gust amar.

  O cititoare Totul Despre Mame ne-a scris experiența ei de naștere la maternitatea din Vaslui, o poveste care a lăsat-o cu un gust amar, mai ales că venise special din Londra pentru a naște în România, prin cezariană. Pentru că operația nu i-a fost aprobată, a născut natural, într-o atmosferă care, spune ea, te face să nu-ți mai dorești copii. Redăm povestea de naștere la maternitatea din Vaslui, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

  „Numele meu este Ramona, am 24 de ani și în urmă cu un an (ianuarie 2021) am născut o fetiță perfect sănătoasă la Vaslui. Am venit din Londra special pentru a naște în România, deoarece frica de naștere naturală mă cuprinsese groaznic și nu concepeam așa ceva. În sfârșit, am găsit doctorița cu care am crezut că voi naște frumos. Discutând despre cezariană și ea fiind de acord cu părerea si decizia mea, am fost mulțumită și fericită.

  Șefa de secție nu a acceptat să mi se facă cezariană

  Toate bune și frumoase până înainte cu câteva săptămâni, când doctorița a început să îmi spună că fetița nu crește și că ea nu știe de ce. M-au luat tot de gânduri, plângeam după fiecare control, pentru că ea părea fără interes și nu întelegeam de ce face așa tocmai la sfârșitul sarcinii. 

  La 39 de săptămâni au început contracțiile. Ajunsă la spital, mi s-a spus că nu sunt dilatată, colul este închis, dar să merg în sala de nașteri. Sala de nașteri era o cameră cu patru paturi, față în față cu o altă cameră unde se naștea, iar când năștea o femeie efectiv vedeai tot. Când a venit doamna doctor, cu care stabilisem nașterea prin cezariană, mi-a șoptit la ureche că șefa de secție nu este de acord cu operația, așa că trebuie să nasc natural.

  Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de mămică citind două cărți de referință despre alăptare și îngrijirea bebelușului, scrise de Dr. Jack Newman, respectiv Dr. William Sears. Îți propunem pachetul la preț special ”La început de drum”. Detalii, AICI.

  Șoc și panică! Mi-am sunat soțul, disperată, să facă ceva urgent! Durerile deveneau din ce în ce mai intense și, sinceră să fiu, simțeam că o să mor. După multe ore de agonie si multe altele petrecute acolo, ar fi multe de spus despre personalul spitalului, care efectiv își bate joc de femeile care urmează sa devină mame. În loc de o vorbă bună, am auzit: „Dar ce ai, dragă? Nu înțeleg de ce zbieri așa…” și „Vine alta la fătare!”- o experiență foarte urâtă, care te face să nu-ți mai dorești copii.

  M-au cusut ca pe un sac de cartofi

  În sfârșit, am născut! O fetiță deosebit de frumoasă, cu o aură specială, Celine. Dragostea vieții mele, pe care am văzut-o cinci secunde după naștere. Eram în culmea fericirii! După ce m-au tăiat și cusut ca pe un sac de cartofi, m-am ridicat de pe masa de nașteri și am mers pe acel pat pe care stai patru ore, cele mai lungi patru ore din viața mea. Ajunsă în salon și văzându-mi puiul, nimic nu mai conta. O adoram! Trei zile nu am dormit, mă uitam în continuu la ea.

  Nu pot să spun că am învățat ceva despre îngrijirea nou născutului în maternitate. Au refuzat total să mă ajute să alăptez, mi-au spus să îi dau lapte praf dacă vreau să plec acasă mai repede. Pot să spun cert că nu mi s-a răspuns la nici o întrebare decât cu: „Dacă nu eram noi, voi ce făceați?”.

  A fost o lipsă totală de omenie, v-am scris aceste rânduri cu lacrimi în ochi, iar de fiecare dată când aud o gravidă că merge să nască la această maternitate mă trec fiori”.

  Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povesteşte-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în cel mult 1.000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa [email protected], cu titlul POVESTE DE NAȘTERE şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulţumim!

  Dacă ți s-a părut interesantă această poveste de naștere la maternitatea din Vaslui, îți recomandăm să citești și:

  Îți recomandăm să te uiți și la acest video

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa