O cititoare Totul Despre Mame ne-a scris experiența ei de naștere la maternitatea din Tulcea, susținând că a fost dezamăgită de lipsa de implicare și sprijin a personalului cu care a interacționat pe toată perioada spitalizării. Mama se afla la a doua naștere, prima având loc în Italia, cu 10 ani în urmă, o experiență total diferită față de cea de la maternitatea din Tulcea. Redăm povestea de naștere, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:
„Am 42 de ani, iar pe cel de-al doilea copil l-am născut în Tulcea, după o sarcină dificilă, descoperită și monitorizată în Italia, unde lucram atunci. A trebuit să fac injecții în burtă și, până la naștere, pentru că aveam carențe, am luat medicamente pentru dezvoltarea copilului. M-am întors în orașul natal când aveam 5-6 luni de sarcină și am fost monitorizată de o doamnă doctor de care am fost foarte mulțumită, și ca profesionist, și din punct de vedere uman.
I-am oferit bani, doar să nu mai sufăr
Din păcate, însă, doamna doctor nu era de gardă când mi s-a rupt apa, la ora 5.00 dimineața, în 21 februarie 2021. Am ajuns la spital, unde lipsa de empatie a fost în floare. Am vrut să nasc natural, iar durerile au fost atât de mari încât nu le pot exprima în cuvinte. În jurul orei 17.00, simțeam că nu mai pot să respir de durere. Am mers în cabinetul doctoriței de gardă să o întreb dacă nu îmi poate face o injecție să mă dilat și să nasc mai repede, că nu mai rezist. I-am zis că îi dau și bani dacă mă ajută, iar ea mi-a zis să ies afară. Nici nu am închis bine ușa, că am și auzit-o râzând și spunând cum pacienta doamnei dr. I a vrut să-i dea bani să o facă să nască mai repede.
Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de părinte citind cărți de referință despre îngrijirea bebelușului. În ZYX Books găsești „Ghidul pentru alăptare”, de Dr. Jack Newman, și „Soluții blânde pentru somnul liniștit al bebelușilor și copiilor”.
Au trecut alte două ore, iar când m-a sunat doamna doctor I. să mă întrebe cum mă simt, i-am povestit ce s-a întâmplat. A ajuns imediat la spital, nu înainte de a-și suna colegii să mă pregătească pentru operație. La ora 19.15 am născut prin cezariană, după ce mi s-a făcut anestezie, în timp ce medicul mă mângâia pe cap, cu o blândețe de nedescris. După ce mi s-a adus copilul, am aflat că cel mic risca să rămână fără lichid și să aibă probleme de respirație.
Nu se compară experiența din Italia cu cea din Tulcea
Copilul a stat 3 zile în incubator. Eu, timp de 2 săptămâni, nu reușeam să respir când coboram din pat, mă sprijineam de pereți, chiar am căzut la un moment dat, pentru că nu m-a ajutat nimeni să mă deplasez la început. Din cauza nepăsării celor din jur, zilele de spitalizare mi s-au părut un coșmar. Singura persoană căreia îi sunt recunoascătoare și căreia îi datorez viața mea și a băiatului este doamna doctor ginecolog care m-a avut în grijă în sarcină și cu care am născut prin cezariană în cele din urmă. Această a doua naștere a avut loc la distanță de 10 ani față de prima, care a fost în Italia. Pot să spun cu certitudine că nu se compară experiența din România cu cea din Italia”.
DISCLAIMER: Povestea prezentată este scrisă integral de cititoarea Totul Despre Mame și reprezintă exclusiv punctul de vedere al autoarei. Este o expunere subiectivă a unui moment trăit de cititoarea noastră.
Cum a fost naşterea ta? Ai avut parte de experiența la care ai visat sau ai rămas cu amintiri triste? Dacă îți dorești să împărtășești povestea ta cu gravidele și mămicile din comunitatea Totul Despre Mame, trimite-o pe adresa [email protected]. Mulţumim!
Dacă te-a intrigat această experiență de naștere la maternitatea din Tulcea, îți recomandăm să citești și:
- Naștere naturală în Italia. „Nu e adevărat că toți medicii de afară sunt amabili!”
- Naștere în apă la 19 ani, în Italia. ”Am fost tratați regește, fără să dăm niciun ban”
- „Am născut și în Italia, și în România. În țară, doctorița m-a întrebat: «Ce faci, păpușă? Mai trăiești?»”
- Naștere în Italia. „M-am gândit că va fi mai bine decât în România însă am ales un spital unde era să mor”