Naștere la maternitatea din Sighișoara. „Doamna doctor a fost minunată, dar asistentele și moașa aveau o lipsă acută de empatie”

Mama se afla la a doua naștere, iar durerile din travaliu au fost mai puternice decât cele de la nașterea anterioară.

Theodora Fintescu, redactor
naștere la maternitatea din sighisoara băiețel
Mezinul familiei, la 5 minute de la naștere. Băiețelul a primit nota 10.

O cititoare Totul Despre Mame ne-a scris povestea ei de naștere la maternitatea din Sighișoara, ea fiind dezamăgită de lipsa de înțelegere și empatie cu care a fost tratată. Deși se afla la cea de-a doua naștere, durerile din travaliu au fost mai puternice față de cele experimentate la prima naștere. Redăm povestea de naștere la maternitatea din Sighișoara, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

„Citesc articolele dumneavoastră de foarte mult timp și acum mi-am făcut și eu curaj să vă scriu povestea mea de naștere la maternitatea din Sighișoara. În data de 19.10.2021 a venit pe lume a doua noastră minune, un băiețel sănătos, care și-a arătat puterea și voința din prima clipă de viață. Doar că până în acest moment inedit, în care mi-am luat minunea în brațe, am trecut printr-un mic calvar.

Am plecat la spital cu contracții la 5 minute

În data de 18.10.2021 am ajuns la Maternitatea Spitalului Municipal Sighișoara, cu mici dureri și contracții destul de dese. La Urgențe, m-a preluat doamna dr. Darii, un om de miliarde, care m-a consultat și care s-a comportat cu mine exemplar. Până atunci, sarcina îmi fusese monitorizată de un alt medic, din Târgu Mureș.

Domna doctor mi-a spus că pot să plec acasă și să revin după o zi sau două, nefiind încă nevoie de internare pentru naștere. Așa am și făcut, am mers acasă și mi-am văzut de treabă în continuare. A doua zi dimineața, la ora 11.30, mi-am dat seama că am contracții regulate, la interval de 5 minute, așa că m-am urcat în mașină și am plecat la spital pentru internare.

Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de mămică citind două cărți de referință despre alăptare și îngrijirea bebelușului, scrise de Dr. Jack Newman, respectiv Dr. William Sears. Îți propunem pachetul la preț special ”La început de drum”. Detalii, AICI.

Moașa, lipsită total de chef de muncă

Norocul meu a fost că era de gardă tot doamna doctor Darii, care m-a tratat la fel de bine și frumos ca în ziua anterioară. M-am internat, iar atunci a început calvarul meu: asistente cu lipsă acută de empatie față de avalanșa mea de emoții, față de sentimentele din acele momente și față de durerile mele, mai puternice față de cele pe care le-am experimentat la prima nastere. Am fost lăsată să zac într-un pat de la ora 12.00 până la ora 19:10, în ciuda rugăminților mele de a fi consultată și dusă în sala de nașteri.

În momentul în care am simțit efectiv că mă rup în două, am strigat după moașă să vină să mă ajute, pentru că simt că mor de durere. Mi-a răspuns cu o lipsă totală de chef și m-a chemat să merg singură, între două contracții, care erau deja din 3 în 3 minute, foarte dureroase. Odată ajunsă acolo, moașa mi-a spus: „Tu cum vrei să naști că nu ești dilatată 10 cm și nici nu ai apa ruptă?”

Un copil de nota 10 și dispreț față de starea civilă

În momentul acela am țipat, i-am spus că simt cum vine copilul, iar ea, la fel de lipsită de chef și empatie, mi-a spus: „Atunci împinge când simți contracția!” Zis și făcut! Piticul meu s-a grăbit să vină pe lume, iar la 19:15 moașa m-a anunțat că puiul meu a primit nota 10, că are 3,700 kg și 52 cm. Eram cea mai fericită, puteam în sfârșit să-mi strâng puișorul în brațe. Un alt moment în care am mai fost privită cu un oarecare dispreț a fost cel în care am anunțat că nu sunt căsătorită civil cu tatăl copiilor mei”.

Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povesteşte-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în cel mult 1.000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa [email protected], cu titlul POVESTE DE NAȘTERE şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulţumim!

Dacă ți s-a părut interesantă această poveste de naștere la Sighișoara, îți recomandăm să citești și:

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa