Naștere la maternitatea din Pitești. „După ce a fost resuscitată la naștere, în prima noapte fetița a făcut stop cardiorespirator. Medicul mi-a zis să chem preotul”

Cititoarea noastră ne-a trimis povestea ei de naștere la maternitatea din Pitești, experiență traumatizantă din cauza problemelor copilului.

Theodora Fintescu, redactor
nou nascut in incubator
Personalul maternității s-a purtat frumos cu mămica, însă stresul ei cel mare au fost complicațiile suferite de fetiță.

Cititoarea noastră Georgiana ne-a trimis povestea ei de naștere la maternitatea din Pitești, experiență traumatizantă din cauza faptului că fetița a suferit complicații după naștere și a necesitat tratament pe o perioadă îndelungată. Redăm povestea de naștere la maternitatea din Pitești așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

”Acum 5 ani, mai precis pe 7 noiembrie 2016, am adus pe lume minunea care mi-a schimbat viața. A fost greu, într-adevăr, dar nu imposibil. Pe toată perioada sarcinii am mers la un medic ginecolog recomandat și ridicat în slăvi de majoritatea mămicilor din Pitești. De ce? Nici eu nu știu, poate că așa a fost să fie.

Din prima lună de sarcină am știut că o să am probleme, având în vedere faptul că mai pierdusem o sarcină la 21 de săptămâni, dar m-am îmbărbătat și am zis că de data aceasta copilul meu se va naște. Zis și făcut, doar că am ales medicul greșit. Pe lângă numeroasele analize uzuale și morfologii, acest medic mi-a recomandat desigur multe alte analize, printre care și ecografiile lunare, iar la final, când am tras linie, am sesizat că am cheltuit peste 8.000 de lei.

Medicul de gardă, un doctor excepțional

Trecând peste asta, încercam să mă bucur de sarcină, în ciuda faptului că în fiecare zi îmi injectam anticoagulante și luam vitamine cu pumnul. Până într-o zi când, la serviciu fiind, am început să am sângerări. Ajunsă la Spitalul Județean Pitești (pentru că acolo era și medicul meu și acolo urma să nasc), soțul și-a permis să-mi sune medicul să-l anunțe că am o iminență de avort destul de gravă. Răspunsul medicului a fost halucinant: „Sunt pe pârtie în Austria, am uitat să o anunț pe soția dumneavoastră”.

Ajunsă la UPU, am aflat că nu eram singura în acestă situație, pentru că medicul la care am mers lună de lună și căruia i-am dat la bani pe consultații de îmi cumpăram o mașină, nu s-a sinchisit nici măcar să ne redirecționeze către un alt medic. Am trecut de UPU și, odată ajunsă pe secție, a început adevăratul coșmar. 

Doctorul de gardă (dr. Ionescu Robert) a fost și este un medic excepțional, de o bunătate aparte. Timp de o săptămână, a încercat să îmi diminueze durerile și contracțiile pentru a putea duce sarcina până în 35 de săptămâni. Asistentele și infirmierele s-au purtat foarte frumos (da, da, la Spitalul Județean Pitești) și nu, nu le-am dat nimic, nici măcar medicului cu care am născut. 

Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de mămică citind două cărți de referință despre alăptare și îngrijirea bebelușului, scrise de Dr. Jack Newman, respectiv Dr. William Sears. Îți propunem pachetul la preț special ”La început de drum”. Detalii AICI.

Fetița a fost resuscitată sub ochii mei

După o săptămână de perfuzii și dureri, în seara de 7 noiembrie 2016 a apărut minunata mea fetiță, intrase deja în suferință fetala cu dublă circulară, mititica nici măcar nu a plâns, doar gemea. În sala de operație am văzut cum, în fața mea, copilul meu mult dorit este resuscitat de dna dr. Vintila Mihaela (datorită dumneaei copilul meu trăiește). Pentru 3-4 minute știu că eram pe altă lume, iar în jurul meu era un haos total, abia apoi aveam să aflu că leșinasem. 

Fetița a stat 6 săptămâni în spital.

Fiica mea a fost băgată direct la incubator și dusă pe secția de neonatologie, soțul a apucat doar să o vadă când treceau spre lift, nici măcar nu s-a putut apropia de ea. A doua zi, am trăit adevărul coșmar. Mergând să vorbesc cu medicul neonatolog care se ocupa de bebelina mea, pentru că doctorița care a asistat la naștere ieșise din gardă, mi-a apărut în față doamna dr. B., care mi-a spus scurt și tăios că ființa mult dorită a făcut stop cardiorespirator, că au reușit cu greu să o stabilizeze, iar dacă va supraviețui va fi o mare minune. Mi-a recomandat să chemăm un preot să o boteze.

Pământul mi-a fugit de sub picioare, de la etajul 7 până la demisol cred că mi-a auzit tot spitalul țipetele de durere. Au urmat încă 6 săptămâni de coșmar, fetița mea era intubata, avea perfuzii în mânuțe, în piciorușe, în cap, era toată plină de perfuzii și fire. Nu am putut să o ating decât cu o zi înainte de a ne externa. 

Nu e măcel la Spitalul Județean din Pitești, dar nici roz nu e. Medicul ginecolog care, mulțumesc lui Dumnezeu că m-a asistat la naștere, și-a dat tot interesul ca eu și pitica să fim bine”. 

Micuța luptătoare, alături de mama ei.

Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povesteşte-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în aproximativ 1000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa [email protected], cu titlul POVESTE DE NAȘTERE şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulţumim!

Dacă ți s-a părut interesantă această poveste de naștere la maternitatea din Pitești, îți recomandăm să citești și:

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa