Naștere la maternitatea din Moinești. „Toate cadrele medicale au fost de nota 10. Când am vrut să le pun ceva în buzunar, au refuzat”

Doctorița a lăsat-o pe gravidă să aleagă naștere naturală sau cezariană.

Theodora Fintescu, redactor
asistentă cu nou născut
Atât copilul, cât și mama, au fost bine îngrijiți în maternitate.

Cititoarea noastră ne-a trimis o poveste de naștere la maternitatea din Moinești, impresionată de felul în care a fost tratată. Ea a născut prin cezariană, deși și-ar fi dorit o naștere naturală. Redăm povestea de naștere la maternitatea din Moinești, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

„Mă numesc Ana și sunt din Girov (județul Neamț). Din a treia lună de sarcină am mers la controale la Moinești, deoarece medicul din Piatra Neamț, care este renumit, nu m-a înțeles și m-a trimis să fac alte controale, care nu aveau legătură cu sarcina, eu tot spunându-i că mă doare foarte tare burta.

Membranele s-au rupt seara, cezariana s-a făcut a doua zi

Mergeam lunar la control la doamna doctor care m-a ajutat să nasc, iar în aceste luni de zile mă tot întrebam cum o să mă primească la maternitatea din Moinești. Într-un final, a venit ceasul să nasc. Mi s-au rupt membranele la ora 23:30, am fugit la spital, iar doctorul de gardă mi-a zis că mai durează până vine bebe pe lume.

Am stat într-o rezervă, iar asistenta venea foarte des la mine și mă monitoriza. S-a făcut dimineață, a venit doamna doctor care mi-a monitorizat sarcina, m-a controlat și a zis că mai durează până nasc natural. Mi-a mai spus că există riscuri foarte mari, fiindcă mi s-au rupt deja membranele, iar dilatația abia începuse. Nu stiam ce să fac, fiindcă voiam să nasc natural totuși.

Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de părinte citind cărți de referință despre îngrijirea bebelușului. În ZYX Books găsești „Ghidul pentru alăptare”, de Dr. Jack Newman, și „Soluții blânde pentru somnul liniștit al bebelușilor și copiilor”.

Panica din sala de operație

Doamna doctor mi-a zis să mă gândesc repede ce vreau și a plecat în altă operație de urgență. Eram nehotărâtă, am sunat acasă și toți mi-au zis să procedez în așa fel încât să ne fie bine amândurora. Între timp, doamna doctor a trimis asistenta să mă mai întrebe o dată ce vreau, fiindcă după 3 ore nu mai avea cu cine să mă opereze.

În acest timp, am citit Acastistul Sf. Parascheva, iar după ce l-am terminat de citit eram hotărâtă să nasc prin cezariană și i-am transmis doamnei doctor dorința mea. Am intrat în operație și așa a venit pe lume Ștefan, de 4,090 gr. În timpul operației eram foarte panicată, dar doctorii mi-au fost alături și m-au încurajat. Imediat după ce și-au făcut treaba au plecat, fără să aștepte să le bag ceva în buzunar.

Patru asistente m-au ridicat să mă ducă într-o rezervă, eram și foarte grea. Doamna doctor m-a vizitat mereu, iar asistentele și-au făcut treaba și au fost foarte blande cu mine și cu colega mea de salon. Am încercat să le pun ceva în buzunar, dar nu au acceptat. Infirmiera ne chema mereu la masă, iar pe bebeluș mi l-au adus chiar din prima seară. Și el a fost tratat corespunzator, toate cadrele medicale au fost de nota 10 + și le mulțumesc tuturor!”

DISCLAIMER: Povestea prezentată este scrisă integral de cititoarea Totul Despre Mame și reprezintă exclusiv punctul de vedere al autoarei. Este o expunere subiectivă a unui moment trăit de cititoarea noastră.

Cum a fost naşterea ta? Ai avut parte de experiența la care ai visat sau ai rămas cu amintiri triste? Dacă îți dorești să împărtășești povestea ta cu gravidele și mămicile din comunitatea Totul Despre Mame, trimite-o pe adresa [email protected]. Mulţumim!

Dacă ți s-a părut interesantă această poveste de naștere la maternitatea din Moinești, îți recomandăm să citești și:

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa