Naștere la maternitatea din Galați. „Nu am venit la serviciu să te aud pe tine cum urli!”

Lipsa ajutorului în travaliu a făcut-o pe Valentina să aleagă cezariana pentru cea de-a doua naștere.

Ileana Mirescu
naștere la maternitatea din Galați
Valentina a fost dezamăgită de lipsa sprijinului în travaliu și de atmosfera ostilă din jur.

Cititoarea noastră Valentina Pasnicu ne-a trimis o poveste de naștere la maternitatea din Galați, o experiență tristă, în urma căreia a decis că nașterea următoare va fi prin cezariană. Redăm povestea de naștere la maternitatea din Galați așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

”Citesc mereu poveștile despre nașterile voastre, la unele ma bucur, la altele sunt foarte indignată și mi-aș dori atât de mult să pot schimba ceva în sistemul de sănătate, numai că noi suntem prea mici pentru a putea face ceva. Am decis să vă povestesc și eu experiența mea din noiembrie 2019.

În data de 13 noiembrie 2019, m-am trezit cu o mică scurgere, dar nu pot să zic că s-a rupt apa, pentru că nu părea. I-am trimis mesaj doctorului care mi-a urmărit sarcina și mi-a răspuns că mă așteaptă la maternitate. Am ajuns acolo în jurul orei 10, fără dureri, fără alte simptome, m-a consultat un alt medic, iar el a zis: mda, pare că ai avea membranele fisurate, dar nu chiar.

Moașa țipa la colega de salon

M-am internat, am ajuns în sala de travaliu, dar nu aveam nimic. Celelalte fete se tăvaleau de durere, eu nu înțelegeam și nu știam de ce reacționează așa și cât de dureros poate fi. În fine, pe la 4 dimineața am început să aflu și eu cum e cu durerile. Pe la 6 s-a schimbat tura, a intrat în tură o moașă în vârstă, ieșită deja la pensie, dar care încă mai profesa.

Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de părinte citind cărți de referință despre îngrijirea bebelușului. În ZYX Books găsești „Ghidul pentru alăptare”, de Dr. Jack Newman, și „Soluții blânde pentru somnul liniștit al bebelușilor și copiilor”.

Una dintre colegele de salon urla cât putea din cauza durerilor, iar moașa respectivă a început să țipe la ea, zicându-i că nu a venit la serviciu să o audă pe ea cum urlă și să tacă, pentru că o enervează.

A urmat un schimb de replici între cele două, bineînțeles că moașa a ieșit învingătoare, pe motiv că acea fată nu are experiența ei de viață, vârsta și studiile necesare pentru a-i comenta ei. Ce legătură aveau una cu alta, nu știu.

Medicul meu a dispărut

La ora 7, fata respectivă a născut, asistată de moașa în vârstă, care țipa la ea să împingă mai repede, că ea nu are chef să stea după ea, în acest timp dându-i cu palmele peste picioare, pentru a-i grăbi nașterea. De cusut, nu mai zic că a cusut-o ca pe un sac.

Pe la 9, deja trimiteam mesaj doctorului meu că vreau cezariană. Acesta nu m-a băgat în seamă, a venit să mă controleze o singură dată și atât. De atunci nu l-am mai văzut. La ora 15 am născut, dar cu o altă moașă, super drăguță, însă ajutată de o altă persoană în jur de 100 de kg, apăsându-se pe burta mea de am zis că- mi rup coastele.

În momentul aceala m-am și rupt, în afara faptului că m-a și tăiat.  Pe medicul meu la care am fost timp de 9 luni doar la cabinet, nu l-am mai văzut. Nici măcar după ce am născut nu a venit să mă vadă măcar o dată.

Mai bine cezariană decât travaliu de 13 ore, fără ajutor

Acum sunt însărcinată iar, mai am câteva zile și nasc. De data aceasta, am ales cezariana. Nu mai vreau să trec prin durerile acelea. Sunt conștientă că nu-i ușor nici la cezariană, dar mai bine așa decât 13 ore de travaliu, fără niciun pic de ajutor. Vă doresc sarcină frumoasă, naștere ușoară și nu vă lăsați călcate în picioare de cadrele medicale care uită înainte de toate să fie oameni”.

DISCLAIMER: Povestea prezentată este scrisă integral de cititoarea Totul Despre Mame și reprezintă exclusiv punctul de vedere al autoarei. Este o expunere subiectivă a unui moment trăit de cititoarea noastră.

Cum a fost naşterea ta? Ai avut parte de experiența la care ai visat sau ai rămas cu amintiri triste? Dacă îți dorești să împărtășești povestea ta cu gravidele și mămicile din comunitatea Totul Despre Mame, trimite-o pe adresa [email protected]. Mulţumim!

Dacă ți s-a părut interesantă această poveste de naștere la maternitatea din Galți, îți recomandăm să citești și:

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa