Naștere la Galați. „Am fost între două lumi, din cauza unui hematom”

Theodora Fintescu, redactor
naștere la maternitatea din Galați
Micuțul și mămica lui sunt bine acum, deși primele zile după naștere au fost foarte grele.

Cititoarea noastră Daniela ne-a trimis o poveste de naștere la maternitatea din Galați, loc în care i-a adus pe lume pe toți cei trei copii ai ei. Ultima naștere a fost însă cea mai dureroasă. Redăm povestea de naștere la maternitatea din Galați, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

”M-am hotărât, în sfârșit, să scriu și eu povestea, tristă, din păcate, a ultimei mele nașteri. Sunt mamă de trei copii și toate nașterile mele au avut loc la maternitatea ”Buna vestire” din Galați, pe cale naturală. Primele două au fost ok, dar ultima, în 29 iunie 2020, zi sfântă, nu.

Durerile au fost groaznice

Vineri dimineața, la internare, aveam 40 de săptămâni. Bebe stătea bine în burtică și nu dădea niciun semn că vrea să iasă afară. Sâmbătă, după ora 22, au început contracțiile, dar erau ușoare. La ora 23, eram la etajul unde aveau loc nașterile și glumeam cu doamna asistentă, spunându-i că în maximum 3 ore eu o să nasc. Și așa a și fost.

După un balans stânga- dreapta, mi s-a rupt apa și au apărut durerile groaznice. Moașa mi-a spus să mă așez pe vine, și așa am făcut, cu mare greu, iar apoi să urc în pat. Pff…nu înțelegeam de ce mă chinuie în halul asta, că eu nu puteam să mișc un deget de durere. Am țipat că iese și apoi mi-a zis să urc pe masă că nasc. Am avut niște dureri groaznice.

Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de mămică citind două cărți de referință despre alăptare și îngrijirea bebelușului, scrise de Dr. Jack Newman, respectiv Dr. William Sears. Îți propunem pachetul la preț special ”La început de drum”. Detalii AICI.

A ieșit bebe, a urmat cusutul. La două ore de la nastere, aveam dureri de 100 de ori mai mari decât nașterea în sine. Urlam. Moașa nu era, iar doamna de la personal auxiliar îmi zicea că abia pe la ora 5 o să îmi dea un calmant. Am stat cu ochii pe ceas până la 5, de parcă venea Dumnezeu la mine. A venit moașa, a văzut că treaba e gravă, a sunat doctorul de gardă.

Bebelușul a stat câteva zile fără mama lui.

Acesta a venit după ora 6, m-a urcat din nou pe masă și am fost descusută din nou. Doctorul a încercat să rezolve, dar nu putea, așa că a fost nevoie să merg spre sala de operație. Când să mă dea jos, am leșinat de două ori până la sala de operație. S-au chinuit să îmi facă rahianestezie. În timpul operației, am făcut bradicardie. Noroc cu  doctorii prezenți, doi plus un aenestezist.

Am fost între două lumi

În felul acesta, am scăpat de un hematom mare cât o vânătă, ce se formase după naștere, căci era un vas de sânge rupt. Moașa nu ma tăiase și a mai dat și vina pe mine că eu n-aș fi stat la cusut (fals). Am stat la ATI cu perfuzii, vitamine, sânge etc. și am îndurat dureri groaznice. Bebe a stat singurel vreo 3 zile. În fișa de externare nu scrie nimic din ce am pățit. M-am recuperat greu, am rămas cu anemie și atacuri de panică, dar bine că suntem ok acum. Am fost ”între două lumi”, după cum mi-a zis doctorul anestezist, o doamnă cum rar există, doamna doctor Hărăbor Anamaria.

DISCLAIMER:

Povestea prezentată este scrisă integral de cititoarea Totul Despre Mame și reprezintă exclusiv punctul de vedere al autoarei. Este o expunere subiectivă a unui moment trăit de cititoarea noastră, iar Totul Despre Mame nu își poate asuma veridicitatea relatării mămicii.

Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povesteşte-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în aproximativ 1000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa [email protected], cu titlul POVESTE DE NAȘTERE şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulţumim!

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa