Cititoarea noastră Ana Georgiana ne-a scris povestea ei de naștere la maternitatea din Fălticeni, o experiență pozitivă, mămica fiind impresionată de atitudinea moașei care s-a ocupat de ea și de condițiile din spital. Redăm povestea de naștere, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:
„Pentru că mereu am citit poveștile altor mamici, vreau să vă povestesc sarcina mea cu bebe Lidia, o fetiță care, la doar 4 luni, este foarte isteață și cuminte. Într-o duminică, după ce am venit de la biserică împreună cu soțul, am dat să mănânc o nectarină, iar în momentul acela mi s-a făcut rău pe loc. Din acel moment, așa am ținut-o până la 9 luni. Pe tot parcursul sarcinii, am vărsat și am avut o stare de rău continu, nu puteam mânca nimic, până și apa o vărsam.
Dacă lumea bună naște la Suceava, plănuisem să fac la fel
Sarcina mi-a fost confirmată în centrul comunitar pentru servici integrate din localitatea Gulia, unde am găsit o doamnă doctor foarte amabilă și înțelegătoare. Iar dacă toată lumea bună merge la Spitalul Județean Suceava să nască, am zis să merg și eu acolo.
Zis și făcut! Am luat legătura cu domnul doctor X, care lucrează la Spitalului Județean Suceva, și am stabilit să fiu văzută în ambulatoriul spitalului. Totul a descurs normal, până într-un anumit punct, când am fost la cabinetul particular al domnului doctor. În momentul în care am ajuns, mi-a reproșat că am mers în săptămâna 11 și nu 12, și nu putea să îmi facă dublu test.
Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de părinte citind cărți de referință despre îngrijirea bebelușului. În ZYX Books găsești „Ghidul pentru alăptare”, de Dr. Jack Newman, și „Soluții blânde pentru somnul liniștit al bebelușilor și copiilor”.
Când l-am auzit pe medic înjurând, am încheiat relația medic- pacient
Așa că în următoarea săptămână am mers iar, dar la spital, pentru dublu test. Am așteptat de la ora 09:00 până la 13:00 să vină domnul doctor, iar aceasta nu ar fi fost o problemă, pentru că înțeleg urgențele medicale și știu cât de multe gravide merg la Spitalului Județean Suceava. Dar în momentul examinării domnul doctor a început să înjure că nu vede copilul, mi-a reproșat că nu am băut cafea sau Cola să se miște cel mic.
Până acolo a fost relația noastră doctor pacient, mi-am luat frumos actele medicale, geanta și am plecat cu gândul că eu cu un asemenea medic nu pot să aduc pe lume un copil. Am înțeles atunci că nu suntem compatibili. Am venit acasă și am luat legătura cu domnul doctor Wajdy Usruf, din Spital Municipiul Fălticeni. Toate consultațiile s-au efectuat în mediul privat, iar nașterea a fost la Spital Municipiul Fălticeni.
O naștere ușoară
Într-o joi seară, mergând la baie, am văzut o pată care mi s-a părut anormală. L-am sunat pe domnul doctor Usruf, care m-a sfătuit să merg la spital, informându-mă că nu este de gardă, dar că acolo mă va aștepta domnul doctor Grămadă. Mi-am dorit să nasc natural și așa a și fost. Am avut un travaliu de doar 2 ore, expulzia a fost o jumătate de oră și coaserea a dura o oră – am fost cusută atât în interior, cât și în exterior.
Am întâlnit la Spitalului Municipal Fălticeni o moașă, doamna Ramona Doroftei, pe care o apreciez enorm. Își face meseria ca la carte. A fost omul potrivit la momentul potrivit, un om dedicat meseriei, un om care mi-a făcut efectiv masaj în timpul travaliului. Un om care a rămas peste program pentru un pacient ca mine. Nu m-a lăsat la greu și mă înclin în fața ei. Am văzut-o doar atunci, nu am reușit niciodată să mai vorbesc după cu dânsa.
Un spital la standarde europene
Domnul doctor Wajdy Usruf a venit după, s-a interesat de mine, de starea mea de sănătate, mi-a vorbit frumos și respectos. La următoarea naștere voi alege din nou spitalul Municipal Fălticeni și același medic, sperând din toată inima să întâlnesc și aceeași moașă.
Copilul a fost îngrijit cum trebuie, iar condițiile din spital sunt la standardele europene. Sigur că pe ici colo există și un minus, pentru că nu tot personalul poate să fie de nota 10. Am întâlnit și o doamnă asistentă care era plictisită sau frustrantă că lucrează duminica și care cu greu mi-a dat o picătură de lapte pentru bebe, sau poate acela a fost modul ei de a mă învăța cât de important este sânul mamei”.
Cum a fost naşterea ta? Ai avut parte de experiența la care ai visat sau ai rămas cu amintiri triste? Dacă îți dorești să împărtășești povestea ta cu gravidele și mămicile din comunitatea Totul Despre Mame, trimite-o pe adresa [email protected]. Mulţumim!
Dacă ți s-a părut interesantă această poveste de naștere la maternitatea din Fălticeni, îți recomandăm să citești și:
- Naștere la Fălticeni și la Suceava. „Nu au contact condițiile, ci faptul că puii mei s-au născut înconjurați de oameni buni”
- Naștere la maternitatea din Bacău. „Sarcina a fost monitorizată în Anglia, dar am născut la Bacău, cu moașa și infirmiera. Le mulțumesc din suflet”
- Naștere prematură la Suceava. „Dacă puteam deschide geamul de la salon, m-aș fi aruncat”