Naștere la maternitatea din Făgăraș. „Datorită doctoriței de gardă îmi țin copilul în brațe. Nu mă așteptam să am parte de atâta grijă”

Când a ajuns la spital, travaliul fiind deja declanșat, medicii i-au spus că tar rebui să fie transferată la o unitate superioară, cel mic fiind în pericol. Risca însă să nască pe drum, așa că a rămas la maternitatea din Făgăraș.

Theodora Fintescu, redactor
poveste de naștere naturală
Atât înainte de naștere, cât și după, mama a fost ajutată și îndrumată. FOTO: Shutterstock

Cititoarea noastră Cătălina ne-a scris povestea ei de naștere la maternitatea din Făgăraș, unde a avut surpriza să găsească un personal empatic și implicat, în ciuda temerilor pe care le avea înainte de naștere. Deși la ecografia de dinaintea nașterii medicii i-au spus că cel mic este în pericol și e nevoie de transferat la un spital superior, micuțul s-a născut sănătos și a primit scor Apgar 10. Redăm povestea de naștere la maternitatea din Făgăraș așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

„Sunt mămica unui băiețel pe care l-am așteptat cu mult drag, apărut după o sarcină care a decurs bine, fără probleme. Durerile au început într-o dimineață la ora 4:00, în zona burții și a spatelui, însă erau suportabile. Nu mă gândeam atunci că e momentul să nasc, pentru că la ultimul control mi se spusese că mai durează o vreme.

Mi s-a spus că băiatul nu are șanse la această maternitate

Având în vedere că durerea nu ceda, am mers la spital, iar în urma controlului am aflat că aveam deja dilatație 2 cm. După două ecografii a început panica, pentru că mi s-a spus că sunt probleme cu placenta, că băiețelul nu are șanse la această maternitate și că trebuie să fiu transferată.

Personalul medical al maternității a fost de excepție, iar datorită doamnei doctor care era de gardă îmi țin acum băiețelul la piept. Ea este cea care a decis că nu pot fi transferată pentru că risc să nasc pe drum, până să ajung la cealaltă unitate. La ora 16:00 am intrat în sala de travaliu, unde mi-au fost monitorizate contracțiile, pe care le percepeam ca fiind suportabile.

Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de părinte citind cărți de referință despre îngrijirea bebelușului. În ZYX Books găsești „Ghidul pentru alăptare”, de Dr. Jack Newman, și „Soluții blânde pentru somnul liniștit al bebelușilor și copiilor”.

Nicio lacrimă de durere

Deși eram speriată de diverse experiențe de naștere despre care mai auzisem, am avut alături asistente de milioane, care îmi vorbeau frumos și reușeau să mă calmeze. La ora 16:15, aveam dilatație 4 cm, iar la 16:35 era deja de 7-8 cm. Nu am vărsat nicio lacrimă de durere, pentru că o simțeam la fel ca pe cea de dimineața, contracțiile aveau aceeași intensitate. La ora 16:50, asistenta mi-a spus să o chem când simt senzația de a merge la baie, pentru că până la ora 18:00 sigur voi naște.

La ora 17:00, am intrat în sala de naștere pe picioarele mele, mi s-au rupt membranele, am împins de trei ori și s-a născut băiețelul meu, fără chinuri, fără plânsete. L-am primit la piept și, deși mă așteptam să aibă probleme de sănătate, așa cum mi se spusese, a fost un copil perfect sănătos, de 2,350 kg și 45 de cm, care a primit nota 10 la naștere.

Deși m-am temut foarte mult de nașterea în sine, am avut parte de o experiență neașteptat de frumoasă. O altă surpriză plăcută a fost comportamentul medicilor și al asistentelor, care m-au încurajat și m-au tratat cu mare grijă. Pe secția de neonatologie, a fost la fel: curățenie, medici și asistente de milioane, sfaturi și ajutor atunci când am avut nevoie”.

Cum a fost naşterea ta? Ai avut parte de experiența la care ai visat sau ai rămas cu amintiri triste? Dacă îți dorești să împărtășești povestea ta cu gravidele și mămicile din comunitatea Totul Despre Mame, trimite-o pe adresa [email protected]. Mulţumim!

Dacă ți s-a părut interesantă această poveste de naștere la maternitatea din Făgăraș, îți recomandăm să citești și:

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa