Naștere naturală la Brașov. „Cine dorește o naștere frumoasă, să meargă la maternitatea din Brașov. Îi mulțumesc moașei pentru tot ce a făcut pentru mine”

Consultantul în alăptare s-a asigurat că mămica a înțeles cum să își alăpteze corect nou- născutul.

Theodora Fintescu, redactor
nou nascut si mama lui
Gravida a ales ca travaliul să îi fie indus, pentru a fi sigură că naște cu medicul care i-a monitorizat sarcina.

  Cititoarea noastră Camelia ne-a trimis o poveste de naștere naturală la Brașov, dorind să mulțumească angajaților maternității pentru modul în care s-au ocupat de ea și de copilul ei. Redăm povestea de naștere așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

  „Mă numesc Camelia, sunt din Brașov și vreau să vă povestesc cum a decurs nașterea mea (a doua, naturală) la maternitatea de stat din Brașov. La ultimul control de dinaintea nașterii am hotărât cu doctorul meu să provocăm venirea lui bebe pe lume. Mai mult eu am hotărât, pentru că știam cât de greu este acum, cu Covid-19, să te asiste doctorul tău, așa că am preferat să fie o naștere provocată, la termen.

  Știam ce urmează să se întâmple, dar eram speriată

  Fiind a doua oară însărcinată, știam ce mă așteaptă, știam condițiile din spital și tot ce urmează să mi se întample, atât mie, cât și bebelușului meu.
  Pe data de 27.12.2020 m-am prezentat pentru testul Covid, rezultatul ieșind negativ. A doua zi, 28.12, la ora 14:00, am mers la internare, cu coada între picioare de frică și cu sufletul spintecat, după fetița mea care rămânea acasă cu tati.

  Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de mămică citind două cărți de referință despre alăptare și îngrijirea bebelușului, scrise de Dr. Jack Newman, respectiv Dr. William Sears. Îți propunem pachetul la preț special ”La început de drum”. Detalii, AICI.

  Maternitatea din Brașov este recent renovată, condițiile sunt extraordinare, probabil ca la privat. Mai au puțin de lucrat doamnele de la Urgențe, care te preiau, și cele de la Internări, la vocabular și răbdare. Dar sus, la nașteri și la neonatologie, este totul ca în rai, recomand tuturor celor care doresc o naștere frumoasă și „curată”.

  Ajutor din partea consultantului în alăptare

  La ora 17:00, doctorul meu mi-a rupt apa, apoi am rămas cu moașa căreia îi mulțumesc din toata inima pentru tot ce mi-a spus, pentru felul în care m-a îngrijit și pentru modul în care s-a purtat cu mine. După un travaliu dureros și intens, la ora 22:45 mi-am ținut puiucul în brațe și nu a mai contat nimic, voiam doar să ajung acasă, la fetița mea, și să îi prezint frățiorul.

  Am fost mutată a doua zi în rezervă, unde am avut parte de tot confortul și de suportul cadrelor medicale, care m-au întrebat de fiecare dată dacă este totul în regulă și cum e bebe. Făceau curățenie și dezinfectau la 3 ore. Să nu mai zic de consultantul în alăptare, care nu a plecat din salon până nu mi-a explicat cum trebuie să-l pun pe bebe la sân, să fie atașarea corectă și hrănirea exclusivă, fără lapte praf. Doamnelor, mămicilor, nu ezitați să alegeți maternitatea de stat Brașov!”

  Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povesteşte-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în aproximativ 1000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa [email protected], cu titlul POVESTE DE NAȘTERE şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulţumim!

  Dacă ți s-a părut interesantă această poveste de naștere naturală la Brașov, îți recomandăm să citești și:

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa