Naștere la maternitatea din Brașov. „Moașa a rămas cu mine peste program, mi-a fost ca o mamă în travaliu. Doamna Felicia, vă mulțumesc!”

Micuța a venit pe lume înconjurată de specialiști cu suflet mare.

Theodora Fintescu, redactor
Moașa i-a adresat mamei doar cuvinte calde, iar acest lucru a făcut ca durerile travaliului să fie mai ușor de suportat.

Cititoarea noastră Andreea ne-a trimis povestea ei de naștere la maternitatea din Brașov, care dovedește că și în spitalele de stat femeile pot avea parte de experiențe frumoase de naștere, cu sprijin și susținere emoțională din partea personalului. Andreea spune că experiența ei pozitivă se datorează în mare parte moașei care a asistat-o pe perioada travaliului și la naștere. Redăm povestea de naștere la maternitatea din Brașov așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

„Mă numesc Andreea și sunt din Brașov. Am o fetiță minunată de 6 luni, care s-a născut la Maternitatea din Brașov. Am să vă povestesc în câteva cuvinte experiența mea. Era noaptea de Înviere. Am fost la slujbă, unde am simțit că fetița este agitată. Am ajuns acasă, m-am schimbat, am fost la baie și am observat că mai curge apă, fără ca eu să simt. 

Travaliul s-a declanșat cu o lună înainte de termen

M-am speriat, am început să plâng. Nu eram pregătită sa plec la spital, având în vedere că trebuia să nasc abia peste o luna. Dar am plecat și la 2:30 eram la spital, neavând contractii. Jos la internări, groaznic! Probabil se simțeau deranjate, fiind noaptea de Înviere. Vorbeau și se purtau foarte urât. Am trecut de ele, am fost dusă în sala de nasteri, unde era cu totul altă atmosferă.

Mi s-a recotat sânge pentru analize de tot felul, am fost testată de Covid și apoi am tot așteptat să apară contacțiile. Medicii tot veneau să mă verifice, îmi spuneau că până dimineața voi naște, dar eu nu aveam contracții încă. Se făcuse ora 12:00. Au început să îmi administreze oxitocină și mi-au pus masca de oxigen. Fetița era foarte agitată. 

Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de părinte citind cărți de referință despre îngrijirea bebelușului. În ZYX Books găsești „Ghidul pentru alăptare”, de Dr. Jack Newman, și „Soluții blânde pentru somnul liniștit al bebelușilor și copiilor”.

Moașa m-a încurajat și mi-a făcut masaj

Pe la ora 13:00, a început calvarul, durerile. La început mici, apoi din ce în ce mai mari și insuportabile. Doamna Felicia, asistenta care mi-a fost ca o mamă pe durata travaliului, m-a lăsat să fac orice numai să îmi fie bine. Mă dădeam jos din pat, mă urcam iar, mergeam sa stau pe toaletă, mă plimbam prin sală, îmi făcea masaj. La ora 18.00, trebuia sa iasă din tura. 

-Doamna Felicia, nu trebuie să plecați acasă?

-Ba da, dar am să stau cu tine până naști. Am stat atâtea ore cu tine, iar acum, când vine Iris, să plec?

Pur și simplu îmi dădea putere să trec peste dureri. „Mai avem un pic, puiule! – erau cuvintele pe care le auzeam întruna. Au trecut toate, iar la ora 18:15 a venit fetița mea pe lume. În momentul acela, uitasem de toate durerile și primul lucru pe care l-am făcut a fost să o iau de mână pe doamna Felicia și să îi mulțumesc. ,,Am să îi povestesc lui Iris despre dumneavoastră. Sunteți minunată!” Apoi mi-au pus fetița în brațe și ne-au pozat. Acum îmi amintesc cu emoții momentele prin care am trecut în momentul nașterii și nu pot decât să mă bucur de minunea mea”. 

Iris a venit pe lume cu ajutorul unei moașe inimoase, Felicia, căreia mama îi este profund recunoscătoare.

Cum a fost naşterea ta? Ai avut parte de experiența la care ai visat sau ai rămas cu amintiri triste? Dacă îți dorești să împărtășești povestea ta cu gravidele și mămicile din comunitatea Totul Despre Mame, trimite-o pe adresa contact@totuldespremame.ro. Mulţumim!

Dacă ți s-a părut interesantă această poveste de naștere la maternitatea din Brașov, îți recomandăm să citești și:

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa