Naștere la maternitatea din Brăila: „Medicii s-au purtat ireproșabil, dar asistentele au fost de nedescris”

Conform mămicii, compasiunea lipsește cu desăvârșire în rândul asistentelor medicale.

Theodora Fintescu, redactor
gravidă în travaliu
Imaginea maternității a fost salvată de un medic bun și blând, care i-a dat mămicii, la externare, toate informațiile necesare.

  O cititoare Totul Despre Mame ne-a trimis experiența ei de naștere la maternitatea din Brăila, iar povestea ei dovedește, încă o dată, cât de importantă este pentru mame atitudinea și calitatea umană a personalului medical. Redăm povestea de naștere la maternitatea din Brăila, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

  „Mi-am făcut curaj să îmi scriu și eu povestea nașterii: 05.07.2021 ora 08:00: pregătirea pentru internarea în spital, la maternitatea din Brăila, având 40 de săptămâni+5 zile. Medicul a decis inducerea travaliului.

  05.07.2021-06.07.2021: au fost 2 zile îngrozitoare, petrecute într-o rezervă, singură. Nu intra decât infirmiera pentru curățenie și o asistentă care mă chema pentru monitorizarea inimii bebelușului. Pe data de 06.07.2021 am început să acuz dureri îngrozitoare de mijloc, iar la control s-a constatat că dilatația era de 2 cm. Am coborât în sala de nașteri și am așteptat.

  Copilul avea cefalohematom bilateral

  Pe la ora 2:00, durerile erau din ce în ce mai greu de suportat, am cerut tratament și mi s-a administrat. După o oră, oră în care am stat doar la toaletă, aveam dilatație 6 și m-au chemat pe masa de naștere. Au urmat 40 de minute chinuitoare, iar după, un băiețel de 3.400 gr superb.

  Din păcate, a doua zi după naștere am aflat că băiețelul avea cefalohematom bilateral, probabil din cauza travaliului îndelungat sau a faptului că el a fost mare, iar eu mică în bazin. Medicii s-au comportat ireproșabil, dar asistentele… de nedescris. O sectie de lăuze îngrozitoare, la tot pasul am auzit de la asistente: „Tu cu guguloaiele alea nu pleci de aici/ Ce guguloaie are ăsta-n cap”. O secție unde banul primează, o secție unde ești tratată ca un animal.

  Medicul care a salvat imaginea secției

  Săptămâna petrecută în maternitate a fost traumatizantă, având ghinionul de a sta într-o secție unde nu primești compasiune și nici o vorbă bună, deși ești după naștere și ai nevoie. Și mai mult decât atât: un medic neonatolog venit într-o zi, care nici nu îți privește copilul dacă nu „decartezi”, analize făcute fără a ști mămica pentru ce sunt… am mers după doctoriță pe hol rugând-o să vorbim despre problema copilului, am primit răspuns că se întoarce și dusă a fost.

  Dar Dumnezeu a existat în tot acest timp. În ultima zi de internare a venit alt medic neonatolog, căruia aș vrea să îi mulțumesc în mod public, datorită căruia am fost și externați, un medic cald și calm, care ne-a explicat tuturor celor din salon problemele copiilor, ce este de făcut și cum să îi îngrijim după ieșirea din spital.

  Întoarsă acasă, am avut nevoie de 3 zile de liniște pentru a-mi reveni din trauma prin care am trecut, așa că, mămici, multă putere și sper să nu treceți vreodată prin ce am trecut eu și David”. 

  Dacă ți s-a părut interesantă această poveste de naștere la maternitatea din Brăila, îți recomandăm să citești și:

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa