Naștere la maternitatea din Baia Mare. „Am avut norocul doar de cadre medicale prietenoase”

În sala de naștere, tot personalul a fost binevoitor și cu zâmbetul pe buze, iar acest lucru i-a dat mamei o stare de bine.

Theodora Fintescu, redactor
poveste de naștere naturală
Travaliul scurt și mediul primitor au contribuit semnificativ la această experiență.

Larisa Borșa ne-a scris povestea ei de naștere la maternitatea din Baia Mare, experiență pe care o numește „împlinitoare” și pe care și-ar dori să o aibă toate mamele. Sprijinul primit din partea personalului medical au făcut-o să gestioneze mai ușor durerile travaliului și să se bucure de ceea ce trăiește. Redăm povestea de naștere la maternitatea din Baia Mare, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

„Am născut-o pe fiica mea la Spitalul Județean Baia Mare, iar experiența mea ar merita să o aibă orice mămică. Pe tot parcursul sarcinii am făcut controalele la cabinetul privat al unui medic ginecolog. Pe măsură ce se apropia momentul nașterii, eram tot mai îngrijorată că voi fi privită cu alți ochi în momentul în care mă voi prezenta la UPU, venind de la privat.

M-am plimbat în continuu

Am ajuns la spital dimineața la ora 5, cu contracții regulate, la distanță de 5-6 minute, dar nu foarte dureroase. Mi s-a făcut internarea si am fost dusă în salonul de travaliu. La ora 6 dimineața nu eram încă dilatată. Am avut norocul de a întâlni doctori, moașe, asistente si infirmiere foarte drăguțe și deschise. Mi-a rămas adânc întipărită în minte o doamnă infirmieră care, la 6 dimineața, fredona pe holuri, alergând dintr-un salon în altul. Ce să îți dorești mai mult decât bună dispozitie în jurul tău în asemenea momente? E tot ce aveam nevoie.

În momentul în care moașa a venit să mă verifice mi-a spus că voi naște cu siguranță pe parcursul zilei și mi-a recomandat să mă odihnesc până nu încep durerile insuportabile. Încăpățânată din fire, nu am stat nici măcar un minut, și m-am plimbat prin salon în continuu (ceea ce recomand tuturor). Durerile au început să se intensifice, iar mai apoi s-au rupt și membranele. Am chemat moașa și, spre surprinderea tuturor, la ora 8:30 eram dilatata deja 6 cm.

Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de părinte citind cărți de referință despre îngrijirea bebelușului. În ZYX Books găsești „Ghidul pentru alăptare”, de Dr. Jack Newman, și „Soluții blânde pentru somnul liniștit al bebelușilor și copiilor”.

Toată lumea m-a felicitat

Durerile erau deja groaznice. Dupa alte două contracții s-a pregatit sala de nașteri. A fost totul atât de rapid, parcă prea rapid… Am primit extrem de multe încurajări din partea cadrelor medicale, iar asta a fost de un real ajutor. La ora 8:55 s-a născut prințesa mea, un ghemotoc de 2, 740 kg și 47 cm. Nu am vrut nimic altceva decât să o țin în brațe. Până i s-a tăiat cordonul, a fost lăsata la pieptul meu, ceea ce îmi doream foarte mult. Toată lumea din sala de nașteri m-a felicitat, glumele și voia bună au fost toate la locul lor. 

Personalul medical m-a surprins foarte plăcut și mă rog zilnic să le dea Dumnezeu sănătate acestor îngeri care m-au ajutat să îmi aduc pe lume prințesa într-un mediu vesel și frumos. În concluzie, am avut norocul să gasesc doar cadre medicale prietenoase și foarte deschise la întrebările și nelămuririle mele, atât la naștere, cât și mai apoi, în timpul șederii în spital. Mulțumesc tuturor cadrelor medicale de la Spitalul Județean Baia Mare pentru această experiență frumoasă”.

Cum a fost naşterea ta? Ai avut parte de experiența la care ai visat sau ai rămas cu amintiri triste? Dacă îți dorești să împărtășești povestea ta cu gravidele și mămicile din comunitatea Totul Despre Mame, trimite-o pe adresa [email protected]. Mulţumim!

Dacă ți s-a părut interesantă această poveste de naștere la maternitatea din Baia Mare, îți recomandăm să citești și:

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa