Naștere la maternitatea din Bacău. „Sarcina a fost monitorizată în Anglia, dar am născut la Bacău, cu moașa și infirmiera. Le mulțumesc din suflet”

Nașterea ei a fost una ușoară, iar travaliul s-a desfășurat rapid.

Theodora Fintescu, redactor
mamă și nou născut
Tânăra mămică a fost impresionată de modul în care a fost tratată la spitalul din Bacău. FOTO: Shutterstock

  O cititoare Totul Despre Mame, care a devenit mamă la 20 de ani, ne-a scris povestea ei de naștere la maternitatea din Bacău, unde a avut parte de grijă și implicare din partea personalului. Deși a avut o sarcină cu ușoare complicații, nașterea ei a fost ușoară și rapidă. Redăm povestea de naștere la maternitatea din Bacău, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

  „După multe ore de gândire, m-am hotărât să vă povestesc despre sarcina și nașterea mea. La începutul lunii aprilie 2022, am născut la Secția Obstetrică Ginecologie I din Bacău, cu o moașă și cu o infirmieră. Pot spune cu mâna pe inimă că totul a decurs ca la carte, deși povestea mea e puțin diferită. Menționez că  monitorizarea sarcinii mi-a fost făcută în Anglia, dar am născut în România. Din cauza unor probleme, pe parcursul sarcinii am avut multe vizite medicale, în afara celor care erau oricum programate.

  Suspiciune de sarcină extrauterină

  În data de 6 august 2021 am făcut cel de-al treilea test de sarcină, care ne-a și adus vestea cea bună, după alte două care au fost negative. La 8 săptămâni și 5 zile am fost la Urgențe din cauza unei infecții urinare. Medicii m-au speriat atunci, spunând că ar putea fi o sarcină extrauterină care necesită intervenție chirurgicală. Însă după un control și o ecografie aveam să aflu că presupunerea lor era greșită și că micuța minune era bine și sănătoasă.

  Cea de-a doua vizită la spital a fost la 14 săptămâni, din cauza unor sângerări provocate de munca în exces (am muncit în depozit până la 34 de săptămâni). În urma ecografiei, medicul mi-a spus că placenta s-a desprins puțin din cauza efortului depus. Cea de-a treia vizită la spital a fost la 26 de săptămâni, din cauza unui mic accident la locul de muncă, în urma căruia am avut alte sângerări. Am aflat atunci și că aveam grupa de sânge 0 RH (-) și mi s-a administrat prima fiolă de vaccin, urmând ca cea de-a doua să fie administrată la 28 de săptămâni.

  Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de părinte citind cărți de referință despre îngrijirea bebelușului. În Shop Totul Despre Mame găsești „Ghidul pentru alăptare”, de Dr. Jack Newman, și „Soluții blânde pentru somnul liniștit al bebelușilor și copiilor”.

  În săptămânile 31 și 32 au urmat două perfuzii, de care a fost nevoie din cauza anemiei, iar la 36 de săptămâni ne-am retras în țară pentru a ne pregăti de venire micuței. La 38 de săptămâni de sarcină am stat internată timp de cinci zile, din cauza unei infecții respiratorii, ca urmare a schimbării climatului, și am primit antibiotic intravenos.

  Travaliu rapid

  În data de 5 aprilie 2022 au început contracțiile, primele fiind din 2 în 2 ore, de la 6 dimineața până 12, apoi au scăzut la 1 oră, ținând așa până pe la 18-19 seara. la ora 23 aveam contracții la 30 de minute, cu dureri ușoare. Brusc, mi-am dat seama că încep să am contracții la 5 minute, cu dureri suportabile.

  Am mers la spital și m-am internat, iar după control și monitorizare moașa m-a anunțat că sunt dilatată 3 cm, că va urma o noapte lungă și că voi naște dimineața, în jurul orei 7. La controlul de la ora 1, dilatația era de 5 cm, mi s-a rupt apa, așa că moașa m-a anunțat că voi naște în scurt timp.

  În scurt timp am ajuns la dilatație 7, apoi 9 cm. de 3 cm. Moașa a fost o drăguța, a stat cu mine tot timpul și mi-a oferit ponturi pentru a avea o naștere ușoară. Și infirmiera, o doamnă atât de grațioasă și firavă, mi-a fost alături, îmi vorbea și mă încuraja. timp până a venit micuța minune pe lume a stat cu mine și mi-a oferit și cele mai micuțe ponturi pentru a avea o naștere ușoară, iar infirmiera în timpul nașteri vorbea cu mine și mă încuraja ( o doamnă atât de grațioasă și firavă).

  Am preferat nașterea naturală

  La ora 1 și 50 minute, la 20 de ani, am devenit o tânără mămică de fetiță de 3,5 kg, cu scor APGAR 10, având alături un personal minunat. Abia așteptam să ajung acasă cu fetița, ca să se bucure și tatăl de venirea ei în viețile noastre.

  Am preferat să nasc natural chiar dacă medicul  care s-a ocupat de mine în țară m-a informat că e posibil să îmi fie greu din cauza înălțimii mele (1,50). Dar mi-a fost frică de cezariană și aș vrea ca și o eventuală altă naștere să fie tot naturală. Toate suntem mămici, indiferent că naștem natural sau prin cezariană, așa că felicitări tuturor!

  Nu pot spune că a fost o sarcină ușor de dus, având grețuri în primele patru luni și tot felul de urgențe după, însă când mă uit la fetiță uit de toate stările de rău prin care am trecut și mă bucur de prezența ei lângă noi. Nici nașterea nu pot zice că a fost grea, dureri groaznice nu am avut și am născut ușor. Nu i-am reținut numele moașei cu care am născut, însă dacă aș vedea-o i-aș mulțumi enorm pentru munca plină de profesionalism de care a dat dovadă. Un cadru medical de nota 10+! 

  Poate pentru unele mămici sau viitoare mămici de pitici nașterea e un subiect tabu, însă pentru mine nu e, vreau să vorbesc liber, deschis și minuțios, dând fiecare detaliu despre naștere, gândindu-mă că împart experiența mea și cu alte mămici. Gravidelor le urez sarcină și naștere ușoară, iar mămicilor creștere ușoară!”

  Cum a fost naşterea ta? Ai avut parte de experiența la care ai visat sau ai rămas cu amintiri triste? Dacă îți dorești să împărtășești povestea ta cu gravidele și mămicile din comunitatea Totul Despre Mame, trimite-o pe adresa [email protected]. Mulţumim!

  Dacă ți s-a părut interesantă această poveste de naștere la Bacău, îți recomandăm să citești și:

  Îți recomandăm să te uiți și la acest video

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa