Naștere la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iași. „Am numai cuvinte de laudă la adresa tuturor”

Moașa, asistenta și medicul au ajutat ca nașterea să fie rapidă și ușoară

Theodora Fintescu, redactor
nou născut și neonatolog
Travaliul mămicii a fost scurt, iar nașterea în sine a fost rapidă și ușoară.

Cititoarea noastră Andreea ne-a trimis povestea ei de naștere la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iași, o experiență frumoasă, ea având un travaliu ușor și fiind ajutată de un personal medical foarte implicat și empatic. Redăm povestea de naștere la Maternitatea ”Cuza Vodă” din Iași, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

„Mă numesc Andreea și vreau să vă povestesc experiența mea cu nașterea naturală, la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iași, o experiență minunată din toate punctele de vedere. Am născut natural, fără epidurală, și nu am avut nici măcar cea mai mică ruptură. Povestea începe așa: înainte să nasc, nu am fost niciodată în maternitatea aceea, pentru că toată sarcina mi-a fost urmărită la un cabinet privat, de un medic de nota 10, care era și la „Cuza Vodă”, un medic care m-a pregătit din punct de vedere emoțional și fizic pentru naștere.

Din cauza pandemiei, nu am putut naște cu medicul care mi-a urmărit sarcina

Când am împlinit 38 de săptămâni, am fost la ultimul control, unde l-am văzut pe bebe pentru ultima dată pe un monitor. Plecasem grăbită la doctor pentru că eram entuziasmată să văd ce mai face dolofanul meu. Ajunsă acolo, domnul doctor mi-a zis că urmează nașterea, m-a atenționat că n-o sa pot naște cu el din cauza pandemiei (am fost puțin dezamăgită), mi-a explicat că dacă mi se rupe apa sau am contracții dureroase din 5 în 5 minute să merg la spital.

Ei bine, planurile de acasă nu se potrivesc cu cele din târg, zice o vorbă din popor, așa că sâmbătă dimineața pe la ora 5 am fost trezită de niste contracții, care nu erau dureroase, dar totuși le simțeam. M-am dus în bucătărie, m-am așezat liniștită pe fotoliu și am început să-mi cronometrez contracțiile cu o aplicație. Nu erau regulate, nici dureroase. Am stat până la 7, după m-am pus iarăși să dorm pentru că îmi trecuseră. La 8:30 m-a sunat mama mea și mi-a spus să merg totuși la spital, să-mi facă un control, să vedem dacă e totul ok.

Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de părinte citind cărți de referință despre îngrijirea bebelușului. În ZYX Books găsești „Ghidul pentru alăptare”, de Dr. Jack Newman, și „Soluții blânde pentru somnul liniștit al bebelușilor și copiilor”.

Am avut doua două contracții dureroase

Zis și făcut, am făcut un dus, mi-am mai pus în bagaj ce-mi trebuia și am plecat ușor spre spital, era la 5 minute de mine. Eram super zen. Am ajuns acolo, doamnele de la intrare au fost super drăguțe. Am fost controlată în camera de gardă și, surpriză, aveam dilatație 4 cm, deși eu nu simțeam absolut nimic, îmi trecuseră contracțiile. Mi-au făcut testul Covid, m-am schimbat și am plecat spre sala de nașteri, unde am dat de niște asistente și o moașă de nota 1000.

A venit și doamna doctor cu care am născut, nu o s-o uit niciodată, o femeie cu părul brunet și ochii verzi, un înger. M-au ajutat foarte mult, m-au ținut de mână și mi-au făcut masaj, îmi dădeau apa. Totul a durat în jur de o oră, nu am avut decât 2 contracții dureroase, când am împins să iasă bebe. Am născut un bebeluș de 3,350 grame și 53 de cm. Am numai cuvinte de laudă la adresa tuturor. Recomand cu drag Maternitatea ”Cuza Vodă” din Iași, o recomand pe doamna doctor rezident Nassouh Adelin și pe domnul doctor Tudor Lazăr, care mi-a supravegheat sarcina”.

Cum a fost naşterea ta? Ai avut parte de experiența la care ai visat sau ai rămas cu amintiri triste? Dacă îți dorești să împărtășești povestea ta cu gravidele și mămicile din comunitatea Totul Despre Mame, trimite-o pe adresa [email protected]. Mulţumim!

Dacă ți s-a părut interesantă această poveste de naștere la Maternitatea ”Cuza Vodă” din Iași, îți recomandăm să citești și:

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa