Naștere la Maternitatea Cuza Vodă din Iași: „Am fost tratată foarte bine, fără onorarii… Au insistat să nasc natural, deși alesesem cezariană”

Ileana Mirescu
Naștere la Maternitatea Cuza Vodă din Iași
„Mi-au spus că pot naște natural fără probleme și am acceptat”

Naștere la Maternitatea Cuza Vodă din Iași. Niana Doroftei, o fericită mămică a doi băieți născuți la 8 ani distanță, a ales să ne povestească experiența ei la cea mai mare maternitae din Iași: deși de fiecare dată aștepta fetițe, până la urmă a născut băieți, iar modul în care personalul medical s-a purtat cu ea, atât la naștere, cât și după, a lăsat-o cu multe amintiri plăcute.

„Am rămas însărcinată la o lună și jumătate după prima întâlnire cu soțul meu, pe când aveam 26 de ani. Primul control l-am făcut la un cabinet particular pentru că știam că domnul doctor lucrează și în spital și a fost de acord să mă ia în evidență. Sarcina a decurs normal și eram programată pentru ultimul control fix în ziua când se împlineau 40 de săptămâni.

Travaliul a început în drum spre cabinet dar eram calmă pentru că discutasem cu doctorul că doresc cezariană (de frica durerii) și am rămas calmă până m-a anunțat doctorul că nu poate ajunge la spital decât a doua zi dimineața, dar că-mi dă trimitere și sună el o colegă și să mă duc la spital să-mi facă o ințectie pentru oprirea travaliului, urmând să îmi facă el cezariană dimineața.

Naștere la Maternitatea Cuza Vodă din Iași. „Mi-au spus că pot naște natural fără probleme și am acceptat”

La spital, când eram întrebată din partea cărui doctor vin, expresiile de pe fața cadrelor medicale îmi dădeau de înțeles că nu era un doctor prea apreciat iar cand m-au sfătuit că pot naște natural fără probleme și că este cel mai bine și pentru mine, și pentru bebe, am acceptat. După 16 ore de travaliu cu dureri groaznice, s-a gândit bebe să vină la ora 2.55 – 13.03.2009. Un băiețel blond cu ochi albaștri. La ecografii, doctorul vedea fetiță. 🙂 Am zis atunci că n-o să mai nasc niciodată dar timpul a trecut, durerile le-am uitat, băiatul a crescut și mereu își dorea un frățior iar tati o fetiță:).

La finalul anului 2016, a venit și al doilea copil, tot un băiețel blond cu ochi albaștri (eu și tati avem ochi caprui și nu prea suntem blonzi…). După ecografii, noi așteptam tot o fetiță. La 3 luni ale sarcinii, a trebuit să renunț la serviciu având o iminență de avort cu recomandarea să stau cuminte la pat, ceea ce nu prea am respectat. Cu contracții pe toată durata sarcinii, medicamente cu pumnul și internari în spital, am ajuns la 38 de săptămâni iar doamna doctor a hotărât sa-mi facă cezariană, bebe avânt dublă circulară de cordon și lichid foarte puțin. Pe 28.12.2016, la ora 16.40, cu cele mai mari emoții, mi-am văzut al doilea puiuț frumos și sănătos.

Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de mămică citind două cărți de referință despre alăptare și îngrijirea bebelușului, scrise de Dr. Jack Newman, respectiv Dr. William Sears. Îți propunem pachetul la preț special ”La început de drum”. Detalii AICI.

Naștere la Maternitatea Cuza Vodă din Iași. „N-a fost nevoie de onorarii nici la prima nastere, nici la a doua și am fost tratată foarte bine”

După atâtea probleme în sarcina, copilul a fost un adevarat Dar de la Dumnezeu așa că i-am dat numele Darius. Ambele nașteri s-au petrecut în același spital de stat din Iași, Maternitatea Cuza Vodă, la o diferență de 8 ani. N-a fost nevoie de onorarii nici la prima naștere, nici la a doua și am fost tratată foarte bine.

Personalul a fost atent la ambele nașteri, arătându-mi cum să alăptez, cum să țin și cum să fac băiță copilului, așa încât atunci când m-am văzut acasă doar eu cu bebe m-am descurcat foarte bine singură. Acum puii mei merg pe 10 respectiv 2 ani, sunt sănătoși, deștepți și frumosi iar tati nu mai vrea fetită :)”

Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povesteşte-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în cel mult 1.000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa [email protected], cu titlul POVESTE DE NAȘTERE şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulţumim!

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa