Naștere la maternitatea Cuza Vodă din Iași. „Nașterea a fost ușoară, dar realitatea din primele luni m-a dărâmat. Nimeni nu a vrut să îmi spună adevărul, să nu mă descurajeze”

Mămica a constatat că gestionarea noii vieți, după apariția copilului, a fost foarte complicată și i-ar fi plăcut ca apropiații ei să o prevină în privința acestui lucru.

Theodora Fintescu, redactor
nou născut si mama lui
Mămica spune că este important ca gravidele să știe adevărul despre ce înseamnă viața alături de un nou- născut.

Cititoarea noastră Alexandra Putină ne-a trimis o poveste de naștere la maternitatea Cuza Vodă din Iași, o experiență frumoasă, pe care și-o amintește cu drag. Ceea ce a șocat-o însă pe mămică a fost experiența primelor luni, când realitatea s-a dovedit mai dură decât se aștepta. Redăm povestea, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

”Povestea mea este una frumoasă, cel puțin așa îmi pare acum, după 7 luni de la naștere. Aș vrea ca viitoarele mămici să știe că există și experiențe frumoase, să se bucure și să aibă curaj să nască natural. Am avut o sarcină ușoară și plăcută, bebe era vioi în burtică și mânca multă înghețată!

Contracțiile puternice mă făceau să leșin

În săptămâna 38 am fost la un control de rutină și am aflat că eram dilatată 4 cm și astfel m-am internat a doua zi. Maternitatea arăta foarte bine, curată, iar personalul s-a purtat foarte frumos pe întreaga perioadă. Nu am ce reproșa, am fost mulțumită, mai ales că a fost prima naștere și nu aveam niciun reper. Mi-a fost indusă nașterea, doctorița care mă urmărea mi-a tăiat membranele, travaliul durând undeva la o oră, poate două cel mult.

Contracțiile au fost puternice și mă făceau să leșin, parcă cineva îmi fura toată energia, dar acum îmi amintesc cu mare drag întâmplarea. Am născut în jumătate de oră, bebe a coborât frumos și a ieșit repede, apoi am fost cusută și condusă în salon. Nu puteam să mă mișc, totul mă durea, însă am reușit cumva să sustrag din geantă câteva bomboane de ciocolată. Au fost cele mai bune bomboane pe care le mâncasem vreodată! Simțeam că le merit din plin!

Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de părinte citind cărți de referință despre îngrijirea bebelușului. În ZYX Books găsești „Ghidul pentru alăptare”, de Dr. Jack Newman, și „Soluții blânde pentru somnul liniștit al bebelușilor și copiilor”.

”Nimeni nu a vrut să îmi spună adevărul ca să nu mă descurajeze”

Am primit și bebelușul în acea seară, am alăptat foarte ușor, totul a fost interesant, nou și minunat. Greul a venit apoi, când am ajuns acasă și mi-am dat seama că există o ființă complet dependentă de mine și că nu mai puteam face nimic din ce făceam înainte. Începuse o nouă viață pentru mine, vocea mi se schimbase, corpul, gândirea, eram o cu totul altă persoană: eram mamă. Am aflat apoi că nimeni nu a vrut să îmi spună adevărul ca să nu mă descurajeze, însă aș fi apreciat mult mai mult un sfat sincer înainte de naștere decât o poveste ireală.

Deși consider că mămicile trebuie încurajate, trebuie să li se spună că va fi mai bine și mai ușor, e nevoie la început de informații adevărate deoarece realitatea în primele luni te dărâmă… trebuie să știi că trece! Trece, uiți și îți amintești doar lucrurile frumoase. Acum e bine. Bebe are rutina lui, de la 4 luni avem câteva somnicuri pe zi, mâncăm bine și regulat, ne jucăm și râdem. Încă e greu, probabil va mai fi, dar merită să trăiești așa ceva. Zâmbetul bebelușului tău nu se compară cu nimic în lume!”

Cum a fost naşterea ta? Ai avut parte de experiența la care ai visat sau ai rămas cu amintiri triste? Dacă îți dorești să împărtășești povestea ta cu gravidele și mămicile din comunitatea Totul Despre Mame, trimite-o pe adresa [email protected]. Mulţumim!

Dacă ți s-a părut interesantă această poveste de naștere la maternitatea Cuza Vodă din Iași, îți recomandăm să citești și:

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa