Naștere la maternitatea CF 2. „Medicii s-au mirat că nu făcusem septicemie. Găsiseră hematoame și ață în uter de la nașterea anterioară”

Când l-a născut pe primul copil, Oana avea 20 de ani.

Theodora Fintescu, redactor
frați
Darius și-a convins părinții să mai facă un copil și așa a apărut în familie Ava.

Cititoarea noastră Oana P. ne-a scris povestea ei de naștere la maternitatea CF. 2, unde a venit pe lume micuța Ava. Aceasta a fost cea de-a doua naștere Oanei, iar în timpul operației de cezariană medicii au constatat că uterul nu fusese bine curățat după prima naștere, ceea ce i-ar fi putut pune mamei viața în pericol. Redăm povestea de naștere la maternitatea CF 2 așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

„Totul a început când, la 20 de ani, cu mare bucurie, am decis să devin mamă. Toate bune și frumoase în primele luni, dar bineînțeles că la 20 de ani nu am știut exact ce înseamnă o sarcină. Trăiam cu impresia că va fi ușor și minunat, că după opt luni apare bebe și aia e…Logic că nu e așa. Au trecut primele luni, dar în luna a șaptea am descoperit că am probleme cu fluxul sangvin pe partea dreaptă și că trebuie să fac injecții pentru a menține sarcina.

Doctorița m-a făcut „mică și proastă”

După aproape o lună de injecții, pe care mi le făceam singură, mi s-au rupt membranele. Am ajuns de urgență la spitalul Sf. Pantelimon, cum îmi indicase medicul meu (care era la schi atunci), chiar dacă sarcina îmi fusese monitorizată la Polizu.

Pentru că nu aveam contracții și nici dilatație, am stat 18 ore în așteptare, iar în cele din urmă medicii au decis să intru în operație. Pentru că nu am avut bani pentru anestezistă, doctorița m-a făcut „mică și proastă”. Ajunsesem acolo cu salvarea, nu mi-am dat seama că era important să fi adus banii, așa că, ”mică și proastă fiind”, am tăcut. Băiețelul mi-a fost adus în salon fără prea multe indicații, dar, cu ajutorul altor mămici de acolo m-am descurcat.

Darius s-a născut la Spitalul Sfântul Pantelimon

Au trecut șapte ani, povestea era deja uitată, până când acest minunat pui de om a venit la mine și mi-a spus că a vorbit cu barza să ne aducă un bebe sau, dacă nu se poate, să mergem să adoptăm unul, fată sau băiat, nu contează. Acela a fost momentul în care am vorbit cu soțul și am decis să mai avem un copil. La o lună după această discuție, aveam să primim vestea minunată.

Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de părinte citind cărți de referință despre îngrijirea bebelușului. În ZYX Books găsești „Ghidul pentru alăptare”, de Dr. Jack Newman, și „Soluții blânde pentru somnul liniștit al bebelușilor și copiilor”.

Mi-au curățat bine uterul

Din nou toate bune și frumoase până când am început să am probleme cu tensiunea, pe fond emoțional. La șase luni de sarcină, aveam deja bagajul făcut, de frică să nu pățesc ca la prima naștere și să fiu luată prin surprindere. Dar am dus sarcina aproape până la termen și am născut un ghemotoc cu mult păr și ochi albaștri, o minune de fetiță.

Ava s-a născut la maternitatea CF 2

În timpul operației de cezariană, l-am auzit pe un alt medic, care îl ajuta pe cel care mă operase și monitorizase sarcina, întrebând cum e posibil să găsească așa ceva în uter. Medicul meu i-a răspuns că nu născusem cu el atunci și au decis să curețe bine tot. A durat peste 40 de minute să curețe toate hematoamele și ațele din uter. La câteva ore după operație, medicul a venit în salon și mi-a spus să stau liniștită că acum sunt bine, dar că se minunează cum de nu am făcut septicemie în atâția ani cu ce trăisem în mine. Minunile mele au acum 11 ani- Darius (născut la Pantelimon) și 2 ani și jumătate- Ava (născută la CF2)”.

Cum a fost naşterea ta? Ai avut parte de experiența la care ai visat sau ai rămas cu amintiri triste? Dacă îți dorești să împărtășești povestea ta cu gravidele și mămicile din comunitatea Totul Despre Mame, trimite-o pe adresa [email protected]. Mulţumim!

Dacă ți s-a părut interesantă această poveste de naștere la maternitatea CF 2, îți recomandăm să citești și:

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa