Naștere la Maternitatea Bucur. „M-am simțit prost după ce i-am întins doctoriței plicul… Am jignit-o”

Theodora Fintescu, redactor
naștere la Maternitatea Bucur
Nu doar actul medical în sine, ci și îngrijirea după naștere au fost o surpriză plăcută.

Cititoarea noastră Cătălina Călin a decis să împărtășească povestea de naștere la Maternitatea Bucur, impresionată fiind de modul în care a fost tratată, în special de doctorițele din generația tânără. Redăm povestea de naștere, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

”Am născut la Maternitatea Bucur în octombrie 2019 și nu am crezut vreodată că voi avea o părere așa de bună despre absolut tot. Am citit pe multe grupuri că dacă nu dai bani, nu te bagă în seamă nimeni, că vorbesc urât, că sunt asistentele arțăgoase etc.

Am ajuns la 3.30 dimineața la spital, era liniște. Paznicul mi-a spus să aștept un pic să le anunțe pe fetele de la Camera de Gardă. Am stat cam 7 minute până m-au luat la Camera de Gardă. Era o doamnă mai morocănoasă, o trezisem din somn. Îmi spusese paznicul că fusese o noapte lungă, că au fost numai urgențe.

Într-un final, ajunge și domna doctor, care, de fapt, era rezidentă; o domnișoară tare, tare drăguță. Soțului nu îi venea să creadă ce doctoriță drăguță și tânără, și cât de frumos a vorbit cu noi și cum s-a comportatat. Jos pălăria!

Sala de naștere învechită, dar foarte curată

După analize și ecografii, ajung în camera unde voi naste, era un pic horror, o sală veche, cu o capră veche, dar foarte curat. Asistenta care m-a monitorizat (sau moașa, nu stiu exact cine era) a fost foarte înțelegătoare, având în vedere că i-am zis că nu puteam sta pe spate că îmi venea să vomit și a făcut tot posibilul să îmi pună aparatul de monitorizare pe burtă, stând într-o parte.

Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de mămică citind două cărți de referință despre alăptare și îngrijirea bebelușului, scrise de Dr. Jack Newman, respectiv Dr. William Sears. Îți propunem pachetul la preț special ”La început de drum”. Detalii AICI.

Vine timpul să nasc și, când ma uit în dreptul mesei, văd o față tânăra, brunețică, nu îmi venea să cred că am parte de altă doctoriță tânără. Au fost în sala numai femei, dacă nu erau ele, nu cred ca nășteam vreodată (nu știam să respir și să împing, dar nu s-au supărat, ci m-au ajutat și au vorbit extraordinar de frumos).

Am născut! Aleluiaaa! Cam greu, dar am reușit. S-a dus una dintre asistente si mi-a luat soțul de jos, că voiam să îl văd. Când a venit, i-am spus să le dea fetelor care au fost cu mine o mică atenție De ce? Pentru că s-au comportat exemplar cu mine și nu m-am simțit obligată să le dau ceva și nici nu am simțit că s-au purtat așa din obligație.

Toate au fost drăguțe, dar nu cred că datorită atențiilor

Doctorița deja plecase, le-a rugat soțul pe asistente să mă lase să dorm și apoi să mă ducă în salon, pentru că eram epuizată maxim. Când am ajuns în salon, mai era o fată acolo și avea și fetița lângă ea.

Toate bune și frumoase, în prima zi nu am știut că trebuie să mă duc la spălat și curățat și m-am curățat singură înainte să vină să anunțe ele, dar urmatoarele două zile am fost de două ori pe zi. Nu le-am dat în primele zile nimic și m-au curățat bine și mi-au dat tot ce le-am cerut. În ultimele două zile, le băgam câte 10 lei în buzunar, dar niciodată înainte, ci după ce mă spălau.

Au fost drăguțe și atente toate, și nu cred că datorită atențiilor, pentru că și în cele doua zile când nu le-am dat s-au comportat la fel. Eram ca fata lor, pentru că părerea lor era că eu am 15 ani, nu 24 (așa mi se întâmplă mereu).

Oameni de nota 10

Singurulele incoveniente au fost că baia a fost pe hol, era frig și că nu am avut TV în cameră și m-am plictisit. Coșurile de gunoi erau schimbate de două ori pe zi și femeile de serviciu veneau tot timpul să dea cu mopul, să ștearga praful, să dezinfecteze chiuvetele și să spele lambriurile.

Doctorița copilului era cu toane și mă cam enervase, dar soțul s-a înțeles bine cu ea, a zis că e tare de treabă, că i-a explicat de la cap la coadă despre copil și despre naștere (copilul a avut cordonul ombilical în jurul gâtului și ne-am cam speriat).

Într-un final, în ultima zi a cunoscut-o și soțul pe doctorița cu care am născut și a rămas uimită de cât de tânără e. A vrut să îi dea un plic, dar ea s-a supărat tare rău și a zis că nu vrea să vadă așa ceva. M-am simțit și eu prost după ce a plecat. A fost atât de drăguță în zilele cât am stat în spital (a venit în fiecare zi să mă vadă) și noi, într-un fel, am jignit-o.

Dacă ar fi să mai nasc o dată, aș naște cu cea mai mare încredere la Maternitatea Bucur. Sunt oameni de nota 10 și cred că vor ajunge niște doctorițe foarte, foarte bune. Mai am trei cunoștințe care au născut la Maternitatea Bucur și care, la fel, au o părere foarte bună despre spital”.

Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povesteşte-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în aproximativ 1000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa [email protected], cu titlul POVESTE DE NAȘTERE şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulţumim!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa