Naștere la maternitatea Bega, Timișoara. „Poți primi și la stat respectul cuvenit, fără să plătești”

O cititoare TDM și-a povestit experiența de naștere la maternitatea Bega, din Timișoara, dorind să încurajeze nașterile în spitale publice.

Theodora Fintescu, redactor
nou nascut la maternitatea bega
Mama și copilul au stat împreună pe perioada spitalizării, într-un salon cu patru locuri.

O cititoare Totul Despre Mame și-a povestit experiența de naștere la Maternitatea Bega, din Timișoara, dorind să le încurajeze pe gravidele care oscilează între maternitățile de stat și cele private să acorde o șansă spitalelor publice. Cititoarea spune că a beneficiat de condiții foarte bune, iar atitudinea personalului a impresionat-o. Redăm povestea de naștere la maternitatea Bega, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

„În ultima perioadă mi se pare că se duce un război între stat si privat. S-au format două tabere și nu înțeleg de ce. Până la urmă, fiecare e liber să decidă pentru el și să hotărască ce face cu banii lui. Eu am ales să nasc la un spital de stat pentru că am simțit că, în felul acesta, cea mică o să fie mai în siguranță.

Copilul stă cu mama

Deși suma care se plătește la privat mi se pare astronomică, aș fi făcut în așa fel încât să o achit, dacă chiar îmi doream să nasc la privat. Nu regret nici o secundă că am ales maternitatea de stat, mai exact Maternitatea Bega din Timișoara. Recomand cu căldură acest loc pentru a vă aduce puii pe lume. Iată concluziile mele în urma nașterii în această maternitate în decembrie 2021:

  • Maternitatea Bega e un loc unde se încurajează încă din prima zi interacțiunea dintre mamă și bebe. Copilul este lăsat în salon cu mama tot timpul, atât timp cât mama se simte bine și poate să îl îngrijească. Este luat de asistente doar pentru băiță.

Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de părinte citind cărți de referință despre îngrijirea bebelușului. În ZYX Books găsești „Ghidul pentru alăptare”, de Dr. Jack Newman, și „Soluții blânde pentru somnul liniștit al bebelușilor și copiilor”.

  • Atât eu, cât și copilul, am avut parte de toată atenția de care am avut nevoie. Doamnele asistente sunt incredibil de drăguțe. Din păcate, eu nu am putut naște decât prin cezariană, iar în sala de operație mi-a fost explicat ce presupune fiecare pas din intervenție. Și ce credeți? Nu am dat nici un leu sau măcar o ciocolată. Deci se poate, oameni buni. Iar scuza că merg la privat că oricum ajung la aceeași sumă și la stat cade.

Sper că lumea va avea din nou încredere în maternitățile de stat

  • Saloanele sunt de 4 persoane, cu baie în cameră. Cred că este un avantaj un astfel de salon pentru că sigur vei avea alături măcar o mămică aflată la al doilea copil, care îți poate împărtăși din experiența ei. Curățenia? La ea acasă. Foarte bine făcută. Ba chiar ești certată de infirmieră dacă ești o împrăștiată. Lenjeria, dacă s-a murdărit cumva, este imediat schimbată, fără să dai 10 lei pentru asta.

Da, se poate să primești respectul cuvenit fără să plătești. Felicitări, maternitatea Bega Timișoara! Am scris această experiență a mea în speranța că, dacă împărtășim mai multe mămici poveștile noastre pozitive despre nașterile la stat, lumea va începe să aibă din nou încredere în sistemul public”.

Cum a fost naşterea ta? Ai avut parte de experiența la care ai visat sau ai rămas cu amintiri triste? Dacă îți dorești să împărtășești povestea ta cu gravidele și mămicile din comunitatea Totul Despre Mame, trimite-o pe adresa [email protected]. Mulţumim!

Dacă ți s-a părut interesantă această poveste de naștere la maternitatea Bega, îți recomandăm să citești și alte experiențe pozitive în spitalele de stat:

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa