Naștere la Maternitatea Arcadia din Iași, în pandemie. „Vreau ca povestea mea să dea curaj viitoarelor mămici”

Theodora Fintescu, redactor
naștere la maternitatea Arcadia
Cititoarea noastră ne-a povestit cum a decurs nașterea la maternitatea Arcadia în pandemie, dorindu-și să încurajeze viitoarele mămici.

Cititoarea noastră Daniela Marinescu ne-a trimis o poveste de naștere la Maternitatea Arcadia din Iași, acolo unde a venit pe lume, în pandemie, fetița ei, Georgiana. Mămica spune că, povestindu-și experiența, vrea să le încurajeze pe gravidele care vor naște în această perioadă prină de restricții. Redăm povestea de naștere, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

”Am citit poveștile mamicilor pe care le-ați publicat și m-am gândit și eu să vă povestesc despre cum am rămas însărcinată și cum am născut, în aprilie 2020, la Maternitatea Arcada din Iasi. Povestea mea vrea să dea curaj tuturor viitoarelor mamici și e un mod de a-mi arăta recunoștința pentru tot ce mi s-a întamplat frumos și bine, cu venirea pe lumea a Georgianei.

Un copil mult așteptat, după 3 ani de tratamente

Am rămas însărcinată după 3 ani de încercări și tot felul de tratamente. Nu ne-a fost deloc ușor să rămânem uniți și să continuăm toate procedurile. Până la urmă, toată povestea asta ne-a consolidat cuplul pe care-l formăm.

Am rămas însărcinată la sfârșitul lunii august 2019. Ce bucurie! Dar n-am spus nimic decât 3 luni mai târziu. Superstiții, stres, spuneți-i cum vreți. Fiind un copil atât de dorit, și noi fiind foarte atenți în general când e vorba de sănătate, am ales să îmi monitorizez toată sarcina la Maternitatea Arcadia din Iasi.

Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de mămică citind două cărți de referință despre alăptare și îngrijirea bebelușului, scrise de Dr. Jack Newman, respectiv Dr. William Sears. Îți propunem pachetul la preț special ”La început de drum”. Detalii, AICI.

Am găsit medicul potrivit și am pornit pe un drum frumos, cu tot felul de necunoscute (pentru noi), dar și de bucurii. Când am auzit prima oară inimioara bătând, ne-am topit de fericire.

Voiam să fiu sigură că medicul meu mă va asista la naștere

Am ales o maternitate privată pentru că nu voiam ca visul nostru frumos să se transforme în coșmar. În atâția ani de încercări, am avut timp să citesc mult. Ba chiar și în perioada de tratamente, când am fost la una din maternitățile de stat din Iași. Imediat am știut că voi alege altceva. Aveam nevoie de siguranță, atitudine pozitiva și, în plus, voiam să fiu sigură că medicul meu mă va asista la naștere. Or, nu erau garanții de felul acesta, din păcate.

Experiența urmăririi sarcinii a fost, cum vă spuneam, foarte frumoasă. Am realizat toate analizele și investigațiile, am fost în vizită și am văzut cum arată rezervele, am participat și eu și soțul și la cursul de puericultură.

În februarie, când a prins contur tot mai puternic povestea aceasta cu Covid, am avut emoții. Nu puteam să-mi imaginez că ceva va merge rău, mai ales după atâția ani de încercări.

Nu m-a putut vizita nimeni la spital

Medicul meu m-a liniștit imediat. Stabilisem deja o conexiune incredibilă cu el. Am nascut-o în aprilie, în plina pandemie, pe Georgiana. Am făcut testul Covid și m-am internat în Maternitate, încrezătoare și fericită. Am născut natural, foarte ușor, cu medicul meu, așa cum mi-am dorit. Trei zile, cât am stat în maternitate, am avut timp să învăț foarte multe despre cum să ai grijă de un bebeluș. Am avut parte de mare ajutor cu inițierea alăptării și chiar și acum nu am nicio problemă. Și Georgiana e foarte mâncăcioasă.

Soțul meu, de fapt nimeni din familia mea, nu m-a putut vizita. Erau reguli stricte de siguranță și foarte bine că era așa. Avem o viață în care ne putem bucura de Georgiana.

În concluzie, dragi mămici, copiii vin pe lume în siguranță chiar și în condițiile neprielnice prin care trecem cu toții. Multă sănatate tuturor!”

DISCLAIMER: Povestea prezentată este scrisă integral de cititoarea Totul Despre Mame și reprezintă exclusiv punctul de vedere al autoarei. Este o expunere subiectivă a unui moment trăit de cititoarea noastră.

Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povesteşte-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în aproximativ 1000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa [email protected], cu titlul POVESTE DE NAȘTERE şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulţumim!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa