Poveste de naștere la Ginecologie 1, Cluj. „Totul a decurs minunat fără să dau nimănui vreun leu”

Gravida a plecat spre spital când contracțiile erau la interval de 5 minute.

Theodora Fintescu, redactor
nou nascut la gine 1
Mama a născut de două ori la aceeași clinică, ambele nașteri fiind în pandemie.

O cititoare Totul Despre Mame ne-a scris o poveste de naștere la Ginecologie 1, Cluj, dorind să le încurajeze pe gravidele care se tem de nașterea în spitale de stat. Ea a avut o experiență frumoasă, spitalul a fost curat, iar copilul bine îngrijit. Redăm povestea de naștere la Ginecologie 1, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

„Ambele nașteri ale mele au fost într-un spital de stat, mai exact la Ginecologie 1, Cluj, pe cale naturală și în plină pandemie de coronavirus. Aș vrea să încep prin a încuraja mamele și a le spune că pot beneficia de condiții bune și de cadre medicale implicate și în spitalele de stat.

Voi povesti cum a decurs prima mea naștere, după o sarcină în care fusesem diagnosticată cu început de colestază, ceea ce m-a cam alarmat. Aveam 37 de săptămâni și mă gândeam să grăbesc bebelina, așa că am început să fac multe plimbări. În seara de 16 aprilie, după o lungă plimbare cu soțul, am început să simt dureri ca de menstruație. Mă temeam că nu voi recunoaște durerile de travaliu, dar nu ai cum să nu îți dai seama care sunt durerile care anunță nașterea.

Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de părinte citind cărți de referință despre îngrijirea bebelușului. În ZYX Books găsești „Ghidul pentru alăptare”, de Dr. Jack Newman, și „Soluții blânde pentru somnul liniștit al bebelușilor și copiilor”.

Am plecat spre spital cu contracții la 5 minute

Era ora 22:00 și auzisem de la alte mămici că nu trebuie să mergi la spital când contracțiile sunt la intervale mari, dacă apa nu s-a rupt, pentru a nu risca să stai aiurea prin spital, mai ales că eram în pandemie. Am profitat că pot să dorm și mi-am petrecut astfel începutul travaliului acasă. Spre dimineață, durerile erau erau tot mai intense și am realizat că pierd dopul gelatinos. Când contracțiile au ajuns la interval de 5 minute, am plecat spre spital. Era ora 12.

Ajunsă acolo, am fost primită de o asistentă drăguță, care mi-a spus să o urmez spre camera de gardă. Medicul care mi-a urmărit sarcina nu avea voie să fie prezent, din cauza pandemiei. Mi s-a verificat dilatația, iar o infirmieră foarte de treabă m-a condus la etaj cu un cărucior, direct în sala de nașteri. Ea mi-a dus și bagajele, făcea glume și mă încuraja.

Am născut cu doctorița de gardă

Sala de nașteri era curată, moașa și asistenta care mă monitorizau erau calme, mă întrebau în continuu cum mă simt și îmi vorbeau frumos. Am fost întrebată dacă doresc anestezie epidurală, iar moașa m-a sfătuit să o fac, deoarece eram dilatată doar 4 cm și durerile nu erau foarte ușoare. A venit medicul anestezist, care îmi amintesc că avea un simț al umorului foarte plăcut.

La o oră după anestezie, mai exact la 15:45, am născut o fetiță sănătoasă, cu medicul de gardă, o doctoriță foarte ok și foarte calmă. Totul a decurs minunat. În saloane se făcea curat zilnic, bebelușii erau verificați și controlați foarte bine, pentru a nu avea nici cea mai mică problemă. Mâncarea nu a fost cea mai bună, însă nu este acesta lucrul cel mai important.
Aceasta este povestea mea personală de naștere, o poveste frumoasă, deși știu că există mame care au trecut și prin experiențe mai puțin plăcute. Precizez că nu am dat nimănui niciun leu pe toată perioada spitalizării”.

Cum a fost naşterea ta? Ai avut parte de experiența la care ai visat sau ai rămas cu amintiri triste? Dacă îți dorești să împărtășești povestea ta cu gravidele și mămicile din comunitatea Totul Despre Mame, trimite-o pe adresa [email protected]. Mulţumim!

Dacă ți s-a părut interesantă această poveste de naștere la Ginecologie 1, îți recomandăm să citești și:

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa