Naștere la Ginecologie 1, Cluj: „Urlam de durere, iar moașa se uita pe geam, nici măcar nu întorcea capul spre mine”

La naștere a participat medicul de gardă.

Ileana Mirescu
femeie singura in travaliu
Mămica spune că a trebuit să facă față singură travaliului, fără niciun fel de sprijin din partea moașelor sau a asistentelor.

Cititoarea noastră Iulia Pop ne-a trimis povestea ei de naștere la Ginecologie 1, Cluj. Iulia a fost dezamăgită de această experiență și spune că a fost ignorată complet în timpul travaliului. Mai mult, la controlul de 6 săptămâni, medicii au descoperit că o bucată de placentă rămăsese înăuntru. Redăm povestea de naștere, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

”În data de 10 ianuarie 2020 am mers la control, deoarece data probabilă a nașterii era 14 ianuarie și simțeam că pitica mea se mișcă mult mai rar și aveam niște scurgeri care nu mi s-au părut normale. După control, doctorița mi-a spus că e totul ok, dar că, într-adevăr, fetita era mai leneșă, deoarece era mare și avea spațiul mai mic. Mi-a recomandat ca în data de luni, 13 ianuarie, să mai merg la un control pentru orice eventualitate.

Eu urlam, ele nici nu se uitau la mine

La controlul de luni, medicul ginecolog de garda mi-a spus că ar fi mai bine să mă interneze, că oricum eram aproape de dată. Pe la ora 14:00 în acea zi au început durerile, în jur de ora 16:00 m-au coborât în sala de naștere. Au început niște dureri oribile, dar de la ora 16:00 până la ora 19:00 nici nu a venit moașa spre mine. Atât am urlat și plans că și acuma mi se pune un nod în gât când îmi aduc de aminte.

Menționez faptul că moașa și asistentele aveau camera de gardă în fața sălii în care mă aflam, dar nu le-a păsat că eu urlam, nu au venit nici să verifice dilatația, absolut nimic, ca și cum nu eram acolo. Când s-a făcut schimbul de tură, a venit moașa și a chemat medicul ginecolog de gardă pentru epidurală, deoarece doream să nasc natural. Medicul de gardă nu m-a lăsat să nasc natural, deoarece după atâtea ore fata era deja epuizată și, de câte ori împingeam, îi scădeau bătăile inimii.

Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de părinte citind cărți de referință despre îngrijirea bebelușului. În ZYX Books găsești „Ghidul pentru alăptare”, de Dr. Jack Newman, și „Soluții blânde pentru somnul liniștit al bebelușilor și copiilor”.

Până la urmă, la 22:45 a avut loc cezariana și s-a născut pitica mea de 3,650 kg. Medicul meu ginecolog nu a asistat la naștere deoarece, din spusele dânsei, nu li se permite să vină de acasă, deoarece era un spital de stat, nu privat. Controalele toate au fost la privat și pe bani. După 6 săptămâni, când m-am dus la control, ce să vezi, au uitat o bucată de placentă înăuntru. Am avut noroc că am scăpat fără vreo infecție sau ceva și a trebuit să trec printr-un chiuretaj și o altă anestezie.

Mă doare inima când îmi aduc aminte

La cezariană au asistat atât medicul ginecolog de gardă, cât și studenți la medicină. Cum au uitat acea bucată înăuntru habar nu am. A fost prima sarcină, abia ma întorsesem în tară după 11ani în străinătate și habar nu aveam cum funcționează sistemul.

Într-adevăr, după ce am născut, asistentele au fost foarte drăguțe și medicii la fel, dar nu voi uita în veci cum stătea moașa aceea și se uita pe geam, iar eu urlam de durere și ea nu făcea niciun gest, nici măcar nu se întorcea spre mine. Mă doare inima și încă îmi curg lacrimile când îmi aduc aminte”. 

DISCLAIMER: Povestea prezentată este scrisă integral de cititoarea Totul Despre Mame și reprezintă exclusiv punctul de vedere al autoarei. Este o expunere subiectivă a unui moment trăit de cititoarea noastră.

Cum a fost naşterea ta? Ai avut parte de experiența la care ai visat sau ai rămas cu amintiri triste? Dacă îți dorești să împărtășești povestea ta cu gravidele și mămicile din comunitatea Totul Despre Mame, trimite-o pe adresa [email protected]. Mulţumim!

Dacă ți s-a părut interesantă această poveste de naștere la Ginecologie 1, Cluj, îți recomandăm să citești și:

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa