Naștere la Fălticeni și la Suceava. „Nu au contact condițiile, ci faptul că puii mei s-au născut înconjurați de oameni buni”

Cele două nașteri naturale au fost lipsite aproape în totalitate de durere.

Theodora Fintescu, redactor
baietel născut la suceava
Mămica spune că a avut parte de două nașteri frumoase, fără durere, având alături oameni deosebiți.

  Cititoarea noastră Claudia Neacșu ne-a scris experiențele ei frumoase de naștere la Fălticeni și la Suceava, dornică să arate că nașterea poate fi una frumoasă atunci când în jurul tău sunt oameni și specialiști de calitate. Redăm mai jos poveștile de naștere la Fălticeni și la Suceava așa cum au fost scrise de cititoarea noastră:

  „Citesc aici foarte multe experiențe urâte ale mămicilor care nasc în special la spitalele de stat din România si de multe ori îmi spun că sigur sunt binecuvântată și norocoasă pentru că ale mele au fost minunate.

  Mi se pare firesc ca femeia să nască singură, fără soț

  Am născut prima dată în 2018 la Spitalul Județean din Suceava un băiețel, prima noastră minune. Pe toată durata sarcinii, doctorul ginecolog a răspuns la toate întrebările, vorbeam fie la telefon, prin mesaje sau la control, ori de câte ori aveam vreo frică sau nedumerire. 

  Când mi s-a rupt apa, la ora 1 noaptea, nu am fost deloc panicată. Am făcut duș, am mai stat acasă 3 ore pentru că eram aproape de spital și nu aveam dureri. La ora 4 am sunat la urgențe și mi s-a spus să merg la spital. Sotul m-a ajutat cu bagajul până la camera de control, apoi a plecat acasă. Nu m-a deranjat absolut deloc faptul că el nu a participat la tot procesul nașterii, nici nu mi-aș fi dorit să fie acolo. Mi se pare un lucru firesc ca femeia să nască singură. Poate multe mămici mă vor contrazice, dar asta este strict părerea mea.

  Dilatație maximă în 4 ore

  Din momentul în care am intrat în spital am simțit prezența lui Dumnezeu în toți porii. Și acum mi se face pielea de găină. Totul a fost magic, ca un vis. Nu am avut dureri deloc. M-au controlat moașele și mi-au spus că nu am dilatație la ora 4, dar la 8, când a venit doctorul, aveam dilatație 9.5, ca prin minune. M-a condus în sala de nașteri și am născut ușor și frumos.

  Primul copil, născut după un travaliu fără durere.

  A doua naștere a fost în plină pandemie, în aprilie 2020. Acum scriu cu pruncul la sân. Împlinește 1 an pe 19 aprilie și nu pot să cred că a trecut totul într-o clipă. Era ziua de Paști. Am ciocnit un ou cu soțul și băiețelul cel mare, apoi m-am asezat în pat, căci aveam dureri de o oră.

  Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de mămică citind două cărți de referință despre alăptare și îngrijirea bebelușului, scrise de Dr. Jack Newman, respectiv Dr. William Sears. Îți propunem pachetul la preț special ”La început de drum”. Detalii, AICI.

  Spitalul din Suceava era pentru pacienți Covid, iar la Fălticeni nu mai erau locuri

  Având în vedere că la prima naștere nu am avut dureri, nu știam cât de intense ar trebui să fie. Am stat acasă până a zis soțul „hai!”. Am pornit spre Marernitatea din Fălticeni, pentru că Spitalul din Suceava era spital Covid. 
  Am ajuns la Maternitate după ce am trecut prin filtrul de jandarmi, care inițial au crezut că mergem în vizită de Paști, dar soțul i-a convins.

  A coborat el și a sunat la soneria de la ușa Maternității. Au ieșit un doctor și o asistentă, care ne-au spus că nu mai au locuri pentru nou născuți și să ne întoarcem la Suceava, ca s-a deschis secțiunea non Covid. Dar când am coborât din mașina mi s-a rupt apa și m-au primit în ambulatoriu pentru un control. A venit o altă doctoriță și am născut acolo, în 10 minute.

  Al doilea băiețel al familiei s-a născut la Fălticeni, în plină pandemie.

  Toata lumea era atât de entuziasmată și caldă, că am simțit din nou prezența lui Dumnezeu prin oameni. Toată echipa s-a mobilizat imediat, au adus cele necesare din sala de nașteri și pentru bebe, care a fost șters și înfășat pe un pat lângă mine.

  Naștere la Fălticeni. Copiii mei s-au născut înconjurați de oameni buni

  A fost magic și m-am simțit ca o învingătoare! După 2 ore, doctorul care ieșise afară a venit în salon și și-a cerut scuze, spunând că era să facă o greșeală mare cu mine dacă mă trimitea înapoi la Suceava. Dar totul a fost perfect.

  Mama și cei doi frați

  Pentru mine, nu au contat condițiile, mâncarea sau alte luxuri ale zilelor noastre, nici faptul că soțul nu a fost lângă mine sau că nu am avut voie să primim vizite, ci doar faptul că puii mei s-au născut înconjurați de oameni buni și Dumnezeu a fost cu noi!

  Pe următorul copil aș vrea să îl nasc la fel de frumos și ușor și aș alege de 1000 de ori același doctor care mi-a monitorizat ambele sarcini și aceleași spitale, în care m-am simțit în siguranță și primită cu drag!”

  O familie fericită

  Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povesteşte-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în aproximativ 1000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa [email protected], cu titlul POVESTE DE NAȘTERE şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulţumim!

  Dacă ți s-au părut interesante aceste povești de naștere la Fălticeni și Suceava, îți recomandăm să citești și:

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa