Naștere la Dorohoi. „Mi s-a rupt apa noaptea, în timp ce eram internată cu celălalt copil. A trebuit să sun la Ambulanță”

Asistentele i-au spus mamei să lase copilul de un an și jumătate în spital, la Pediatrie, iar ea să meargă la Maternitate să nască.

Theodora Fintescu, redactor
naștere la Dorohoi
După ce mama a trecut prin travaliu, copilul s-a născut, în cele din urmă, prin cezariană de urgență.

O cititoare Totul Despre Mame ne-a scris povestea ei de naștere la Dorohoi, în 2019, când i s-a declanșat travaliul prematur, în timp ce ea era internată la Pediatrie cu băiețelul ei de un an și jumătate. Pentru că în momentul în care i s-a rupt apa nu a găsit niciun cadru medical în secție, ea a fost nevoită să sune la Ambulanță. Redăm povestea, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

„M-am internat la ora 21:00, cu un copil de 1 an și 6 luni, pe sectia de Pediatrie, pentru fimoză. După un scurt control făcut copilului, am fost duși în salon. Copilul, speriat după control, nu se dezlipea de mine. La ora 3:10 noaptea, fiind gravidă în aproape 7 luni, mi s-a rupt apa.

Am mers de 4 ori pe la toate ușile

M-am ridicat, m-am schimbat, mi-am luat copilul în brațe și am ieșit pe hol, să gasesc o asistentă sau pe cineva. Am intrat în toate încăperile, am strigat cu disperare, în speranța că cineva îmi simte disperarea. Eram singuri pe toata secția. Am repetat plimbatul pe la toate ușile de 4 ori. Neavând de ales, am sunat la Ambulanța și am povestit ce mi se întâmplă. Am mers și am strigat iar pe hol, cu ei în telefon.

Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de părinte citind cărți de referință despre îngrijirea bebelușului. În ZYX Books găsești „Ghidul pentru alăptare”, de Dr. Jack Newman, și „Soluții blânde pentru somnul liniștit al bebelușilor și copiilor”.

Cei de la Ambulanță au sunat mai departe și au venit două asistente, foarte vulgare verbal, care urlau la mine să îmi las „plodul” în pătuțul de fier, singur, și să merg să nasc! Am așteptat lângă copilul meu până a venit soțul, care era deja pe drum, și apoi am plecat să nasc. Cel mai greu și dureros drum a fost cel de la Pediatrie la Maternitate.

Am născut prin cezariană de urgență

Ajunsă la Maternitate, am stat cu dureri până la 9 dimineața când, la control, au constatat că bebe aproape nu se mai oxigena și am ajuns la cezariană de urgență. Au trecut 4 ani de atunci și noi suntem bine. Îi mulțumim doamnei doctor Gherasim, care ne-a salvat viața, ea fiind cea care a intrat în tură în acea dimineață”.

DISCLAIMER: Povestea prezentată este scrisă integral de cititoarea Totul Despre Mame și reprezintă exclusiv punctul de vedere al autoarei. Este o expunere subiectivă a unui moment trăit de cititoarea noastră.

Cum a fost naşterea ta? Ai avut parte de experiența la care ai visat sau ai rămas cu amintiri triste? Dacă îți dorești să împărtășești povestea ta cu gravidele și mămicile din comunitatea Totul Despre Mame, trimite-o pe adresa [email protected]. Mulţumim!

Dacă ți s-a părut interesantă această poveste de naștere la Dorohoi, îți recomandăm să citești și:

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa