Naștere la Curtea de Argeș. ”Înainte de naștere, medicul meu m-a lăsat baltă pentru că am insistat să nasc natural”

Theodora Fintescu, redactor
Surpriza mămicii a fost să descopere că medicul de gardă a fost cald și implicat, în ciuda a ceea ce i se spusese despre el.

Cititoarea noastră Georgiana Ungureanu ne-a scris povestea nașterii fetiței ei la Curtea de Argeș, o experiență frumoasă, începută însă cu emoții, când medicul care i-a urmărit sarcina a decis că nu o va asista decât dacă face cezariană. Redăm povestea de naștere, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

”Cred că noi, femeile, suntem într-o continuă căutare de informații și ne place să ascultăm cât mai multe experiențe legate de naștere încă de când vedem două liniuțe pe test, astfel încât să ne putem face idei despre cum va fi experiența noastră viitoare. Cum și eu, la rândul meu, am citit cam toate poveștile de aici, doresc să împărtășesc și eu povestea mea de naștere.

Numele meu este Georgiana și în prezent am 22 de ani. În urmă cu un an, într-o frumoasă zi de vară, am aflat că sunt însărcinată! Din păcate însă, din motive necunoscute, sarcina mea s-a oprit din evoluție. Am început să am ușoare sângerări și am mers la camera de gardă să văd ce se întâmplă. Medicul de gardă mi-a spus că sarcina mea s-a oprit din evoluție și că trebuie să mi se facă un chiuretaj.

I-am pus medicului atâtea întrebări încât a amânat chiuretajul

Așa cum spuneam mai sus, că noi femeile suntem în căutare continuă de informații, aveam câteva și despre avort spontan și i-am pus medicului o serie de întrebări, înainte să mă las chiuretată. Probabil domnul respectiv se aștepta ca în secunda doi să mă urc direct pe capră, pentru că oricum era puțin trecut de ora 12 noaptea și îi cam deranjasem somnul și probabil voia să meargă înapoi să se odihnească.

Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de mămică citind două cărți de referință despre alăptare și îngrijirea bebelușului, scrise de Dr. Jack Newman, respectiv Dr. William Sears. Îți propunem pachetul la preț special ”La început de drum”. Detalii AICI.

A trebuit, bineînțeles, să îmi răspundă la toate întrebările și dacă a văzut omul că pun în balanță fiecare informație și caut alternative, mi-a spus să merg la somn și că vorbim ziua următoare. A doua zi, a venit la mine și mi-a făcut un ecograf și, într-adevăr, sarcina mea era oprită din evoluție și, cum am stat și am discutat, am hotărăt totuși să fac chiuretajul.

Analize făcute la un laborator au indicat trombofilie, la altul au fost perfecte

Am urmat întocmai sfaturile medicului și trei luni mai târziu am aflat din nou că sunt însărcinată. Am avut o sarcină plină, de la grețuri și vărsături, la analize făcute la un laborator mai puțin bun, de unde reieșea că am trombofilie. Norocul meu a fost că am mers la un medic hematolog foarte bun care mi-a sugerat să îmi repet analizele pentru că asemenea valori erau exagerate. Mi-am repetat astfel analizele și, ce credeți, mi-au ieșit foarte bune.

Cele nouă luni de sarcină am mers la un doctor care mi-a câștigat încrederea încă de la primul control. Cu cât sarcina înainta, cu atât discuțiile noastre medic-pacient erau tot mai lungi, domnul doctor oferindu-mi o mulțime de informații și susținându-mă în decizia de a naște natural. Am trecut de termenul de 40 de săptămâni și, cum domnul doctor știa că sarcina mea este una fără probleme, mi-a sugerat să mai așteptăm încă o săptămână poate bebe va ieși de acolo de bună voie.

Termenul maxim: 42 de săptămâni

La 40 de săptămâni, și 6 zile am fost din nou la control și, ca de fiecare dată, toate erau bune și frumoase, bebe întors, fără circulară de cordon, lichid amniotic suficient, deci toate bune. Domnul doctor mi-a spus că dacă sunt așa hotărâtă să nasc natural și cum nu este nicio problemă medicală, vom mai aștepta până la maximum 42 de săptămâni și, dacă tot nu dă semne că vrea să iasă, mi se va declanșa nașterea sau mi se va face cezariană.

Am plecat de la cabinet împăcată cu ideea ca totul este bine. În noaptea aceea, ce credeți, au început contracțiile. Cum vorbisem absolut orice cu medicul meu, atunci când am început să am contracțiile la 5 minute am mers la spital. Doctorul de gardă mi-a făcut un control și a constatat că travaliul meu începuse. Bucuria mea a fost foarte mare când asistentele mi-au spus că la ora 8 dimineața medicul meu vine în spital pentru că are programată o operație de cezariană și va veni să mă vadă și o sa nasc cu el.

Doctorul meu m-a lăsat baltă în ultimul moment, m-a preluat cel de gardă

Surpriza mea a fost și mai mare când acesta a venit la mine și mi-a spus că dacă vreau să nasc cu el trebuie să fac cezariană, altfel voi naște cu medicul de gardă, care e un om rău și despre care toată lumea are o părere mai puțin bună. Mi-a spus că din punct de vedere medical pot naște natural, dar că nu mai stă să îmi explice de ce vrea să fac cezariană și că să îi dau mai repede un răspuns. M-am gândit și am hotărât că voi naște natural.

Dumnealui a tot sperat că voi face cezariană, ba a tot încercat să mă convingă să fac, spunându-mi că peste ceva timp el va pleca și voi rămâne pe mâna doctorului de gardă. Am rămas la decizia mea de a naște natural și, după un timp, doctorul de gardă a venit la mine rugându-mă să merg să îmi facă și el un control să știe despre ce este vorba. Omul acela, despre care toată lumea credea că este un monstru, mi-a dat încredere în el încă de la primele cuvinte.

Medicul a făcut ca experiența mea să fie una frumoasă

Mi-a vorbit foarte frumos și mi-a spus că va trebui să îmi rupă membranele pentru a vedea cum se prezintă lichidul, având în vedere că trecusem de termen. Mi-a spus că apoi durerile se vor intensifica, dar să nu mă panichez și să nu mă supăr pe el că este normal și așa trebuie să fie. Când s-a convins că lichidul era ok și că eu sunt în regulă, mi-a spus să merg în camera de travaliu și să aștept și, în caz că durerile nu se vor intensifica, să îi spun moașei să îmi pună o perfuzie.

Durerile s-au intensificat și au început să fie tot mai dese, dar moașa mi-a sugerat să îmi pună totuși o perfuzie pentru că trecuseră deja 12 ore de la începutul travaliului. Mi-a pus perfuzia și, la 5 minute, am simțit nevoia să împing, moașa a crezut că este doar o impresie, dar, când m-a controlat a văzut că eram dilatată complet. Am mers pe picioarele mele din sala de travaliu în sala de naștere, aveam niște dureri îngrozitoare. A venit doctorul de gardă și, cu un calm pe care mi l-a transmis imediat, mi-a explicat cum să împing.

Dezamăgită de medicul meu, dar plină de recunoștință față de cel de gardă

După 5 minute a venit pe lume băiețelul meu, perfect sănătos. Sincer, din clipa în care l-am văzut am uitat complet de toate durerile prin care am trecut. Experiența nașterii mele m-a făcut să trec printr-un amalgam de sentimente, însă cele legate de personalul medical s-au împărțit în două. Am fost, pe de o parte, dezamăgită de medicul în care am avut încredere 9 luni, dar plină de recunoștință pentru medicul de gardă care a făcut din experiența mea una frumoasă.

Dacă există mămici din Curtea de Argeș care citesc povestea mea sunt convinsă că știu cine este doctorul care era de gardă și vreau să le spun că domnul doctor nu e deloc așa cum îl face lumea din jur să pară. Ba din contră, este un om foarte bun, care a venit zilnic să mă întrebe cum mă simt, un profesionist în adevăratul sens al cuvântului”.

DISCLAIMER: Povestea prezentată este scrisă integral de cititoarea Totul Despre Mame și reprezintă exclusiv punctul de vedere al autoarei. Este o expunere subiectivă a unui moment trăit de cititoarea noastră, iar Totul Despre Mame nu își poate asuma veridicitatea relatarii mămicii. 

Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povesteşte-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în aproximativ 1000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa [email protected], cu titlul POVESTE DE NAȘTERE şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulţumim!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa