Naștere la Clinica Ginecologie 1, din Cluj. „Pentru a mă relaxa, în timp ce m-au cusut, mi-au pus muzică”

Moașa, medicul și rezidenta care au asistat la naștere s-au purtat impecabil.

Theodora Fintescu, redactor
lauza si medic
Faptul că moașa și medicul i-au explicat pas cu pas etapele nașterii, au ajutat-o pe mămică să coopereze cu ei în travaliu și la expulzie. FOTO: Shutterstock

Cititoarea noastră Iulia Canta ne-a trimis povestea ei de naștere la Clinica Ginecologie 1, din Cluj, o experiență frumoasă, pentru care este recunoscătoare personalului care a asistat-o și îngrijit-o în travaliu și după naștere. Redăm povestea de naștere la Clinica Ginecologie 1 din Cluj, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

„Am născut la Cluj, la Clinica Ginecologie 1, supranumită și iadul ginecologilor, și totul a decurs bine. Visasem cu câteva săptămâni înainte că totul va fi bine, nașterea ușoară, bebe sănătos, și așa s-a întâmplat! La ora 02:00, s-au rupt membranele, nu am intrat în panică, am facut un duș prelungit și m-am îmbrăcat lejer. Voiam să mai dorm, dar contracțiile se intensificau, iar intervalul era tot mai scurt.

Mi-au fost explicate toate procedurile

La ora 05:00, băteam la ușa camerei de urgență. Am fost preluată în scurt timp. În clinică era liniște, personalul dormea, dar s-au trezit și mi-au făcut internarea, examenul ecografic, examenul local, tot. Au constatat că deja aveam 2-3 cm dilatație a colului. O infirmieră drăguță m-a dus la etaj, nu mi-a dat voie să car nimic, mi-a zâmbit. Mi-au explicat că mă vor duce direct în sala de nașteri, iar acolo totul era pregătit, curat.

Mi s-a explicat tot ce urmează să se întâmple. În scurt timp, mi-au montat și cateterul pt peridurală, la cerere, iar după 1 oră și jumătate în care am adormit puțin și mi-am încărcat bateriile, am început să simt din nou contracțiile. Eram dilatată 9 cm. Moașa a stat în permanență cu mine, a monitorizat bătăile fetale și dilatația colului. Era o femeie foarte caldă și răbdătoare, la fiecare pas mi-a explicat cum să respir și cum să imping, astfel totul a mers repede și în condiții de siguranță.

Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de părinte citind cărți de referință despre îngrijirea bebelușului. În ZYX Books găsești „Ghidul pentru alăptare”, de Dr. Jack Newman, și „Soluții blânde pentru somnul liniștit al bebelușilor și copiilor”.

Medicii care îți urmăresc sarcina nu pot fi la spital tot timpul

O rezidentă superbă mi-a pus comprese reci pe frunte, m-a ținut de mână și m-a asigurat că suntem pe drumul cel bun. A venit și momentul nașterii propriu-zise, cred că a durat aproximativ 15 minute. Medicul a încercat să îmi distragă atenția în momentele de vârf. Un om calm și relaxat, cu simțul umorului, care mi-a transmis și mie starea lui. S-a comportat foarte frumos, deși nu era cel care îmi urmărise sarcina (eram sigură că așa se va întâmpla și nu aveam nici un stres, medicii de gardă sunt aceeași care urmăresc sarcinile a mii de gravide, bineînțeles că nu pot fi la spital de fiecare dată când pacientele lor nasc, ar însemna să nu mai plece aproape deloc acasă).

Mi-au făcut și mult temuta epiziotomie, pe care nici nu am simțit-o. După ce mi-am văzut frumusețea de fetiță de 3,800 gr, a urmat sutura epiziotomiei. Am simțit atunci puțin discomfort, dar, pentru a mă relaxa, la cererea mea au pus muzică și în 10 minute am fost gata. M-am dus în salon veselă, pe picioarele mele, nu îmi venea să cred că sunt proaspăt mămică, la prima naștere, și totul a decurs atât de bine, fiind într-o clinică de stat. Vă spun sincer, nu am dat niciun leu nimănui. Mulțumesc întregii echipe, datorită lor am avut o experiență a nașterii superbă și noi suntem bine și sănătoase!”

Cum a fost naşterea ta? Ai avut parte de experiența la care ai visat sau ai rămas cu amintiri triste? Dacă îți dorești să împărtășești povestea ta cu gravidele și mămicile din comunitatea Totul Despre Mame, trimite-o pe adresa [email protected]. Mulţumim!

Dacă ți s-a părut interesantă această poveste de naștere la clinica Ginecologie 1 din Cluj, îți recomandăm să citești și:

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa