Naștere la CF 2. „Am născut la stat și a fost excelent! Asistentele mi-au explicat procedurile, m-au mângâiat, au vorbit frumos”

Personalul medical a ajutat-o mult pe mămică, iar doctorița cu care a născut a vizitat-o în fiecare zi.

Theodora Fintescu, redactor
gemeni nou nascuti
Travaliul s-a declanșat cu câteva ore înainte de momentul la care fusese programată cezariana.

Cititoarea noastră Alexandra Florea a dorit să își împărtășească experiența de naștere la Spitalul CF2 din București, dorind să încurajeze gravidele care urmează să nască la această maternitate. Alexandra a avut gemeni, a născut în pandemie, dar, cu toate acestea, experiența ei este încurajatoare. Redăm povestea de naștere la CF2, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

„Am născut la stat și a fost excelent! Am rămas însărcinată cu gemeni, pe cale naturală, și am avut o sarcină perfectă, pe care am dus-o până la 38 de săptămâni și 3 zile. Fiind în pandemie, și fiind considerată o sarcină dificilă, am petrecut ceva timp cercetând care ar fi varianta mai bună de spital (privat sau stat). Am ales doctorița cu care mă simțeam cel mai bine sufletește, iar dânsa mi-a dat încredere să nasc la CF2 București, o decizie care s-a dovedit a fi cea mai bună.

Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de părinte citind cărți de referință despre îngrijirea bebelușului. În ZYX Books găsești „Ghidul pentru alăptare”, de Dr. Jack Newman, și „Soluții blânde pentru somnul liniștit al bebelușilor și copiilor”.

Doctorița a venit la spital la miezul nopții

În seara de dinaintea operației mi s-a rupt apa în mijlocul nopții, așa că m-am grăbit spre spital. Soțul m-a lăsat la camera de gardă, unde am făcut prima consultație, iar doctorul de gardă a sunat-o pe doctorița mea, anunțând-o că băieții vin mai repede cu câteva ore decât planificasem (doamna doctor a avut un ceas elvețian planificând ziua operației, oricum).

Când am văzut-o pe doamna doctor intrând în salon, în mijlocul nopții, m-am liniștit și totul a decurs absolut minunat. Îmi amintesc că doctorii, asistentele și infirmierele veneau pe rând să îmi explice procedurile, să îmi pună branula, să mă mângâie pe cap sau să stea de vorbă cu mine.

Doamna anestezistă a fost așa drăguță; după ce mi-a explicat ce urmează, mi-a făcut rahianestezia, pe care nu am simțit-o absolut deloc.

Am reușit să fac singură duș

Operația a durat 30 de minute și totul a decurs perfect. Odată ajunsă în salon, doamnele asistente mi-au adus băieții pe rând, mi-au făcut poze, mi-au adus bagajele și îmi verificau starea des. Mi s-au scos calmantele și sonda din prima zi și am reușit să îmi fac duș singură seara. Doctorița mea minunată m-a vizitat în fiecare zi.

Spitalul încurajează ca mama să stea cu copilul cât mai mult timp, de aceea veneau pe rând băieții (zi și noapte) să îi țin la sân. Aș fi preferat să rămân singură o noapte, să ma pot recupera din oboseală, însă am primit mult ajutor din partea spitalului, fiind și 2 copii.

Salonul a fost foarte curat, am stat singură (ceea ce sfătuiesc pe toată lumea). Am recoltat și celulele stem și am făcut câteva teste genetice (ambele recomandate și discutate cu doamna doctor), pe care doamnele asistente le-au trimis direct clinicii de unde le cumpărasem, fără ca eu să mai fac ceva. Am rămas cu o amintire tare plăcută și aș alege oricând același spital mic, cu un personal tare plăcut. Sper să dau curaj și altor mămici!”

Cum a fost naşterea ta? Ai avut parte de experiența la care ai visat sau ai rămas cu amintiri triste? Dacă îți dorești să împărtășești povestea ta cu gravidele și mămicile din comunitatea Totul Despre Mame, trimite-o pe adresa [email protected]. Mulţumim!

Naștere la Spitalul Județean Sibiu: „Nu veți regreta că nașteți la stat. Durerile nașterii sunt oricum aceleași”

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa