Naștere la „Buna Vestire” din Galați. „Doctorul de gardă m-a luat de mână și mi-a zis că toată durerea merită, că voi avea un sprijin în viață”

Personalul maternității a făcut tot ce i-a stat în putință pentru ca Andreea să aibă parte de o experiență frumoasă.

Theodora Fintescu, redactor
tanara mama cu nou nascut
Copilul s-a născut după 30 de minute de la ruperea apei. FOTO: Shutterstock

Cititoarea noastră Andreea ne-a trimis o poveste de naștere la ”Buna Vestire” din Galați, experiență care demonstrează cât de important este pentru o gravidă în travaliu mediul în care se află, căldura și susținerea celor din jur. Andreea a avut parte de un personal de nota 10 și speră să își nască și următorii copii în același loc. Redăm povestea de naștere la „Buna Vestire” din Galați așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

„Numele meu este Andreea și sunt mămică de 5 luni. Am născut la Maternitatea ”Buna Vestire” din Galați și aș dori să împărtășesc cu dumneavoastră și comunitatea de mame de aici experiența mea. Deși sunt o mamă tânără, de 22 de ani, și am avut temeri mari în ce privește nașterea, vreau să vă spun că experiența nașterii pentru mine a fost una frumoasă. Abia aștept următorul copilaș.

Îmi dădeau putere ținându-mă de mână

Ajunsă la 4.30 dimineață la spital, doctorul de gardă mi-a făcut controlul de rutină și m-a ajutat să ajung în sala de nașteri. Am dormit o oră, timp în care contracțiile erau mai ușoare, după care, ușor-ușor simțeam că vine bebe. La ora 6 se schimbase garda, se prezentase medicul de gardă și moașa, care mi-a zis că stă pe hol, pentru orice eventualitate. Mi-a zis că pot merge la baie ca să aduc probele de urină, după care m-a ajutat să mă întind pe pat. Eram singură în sala de prenașteri, așa că mi-au și zis, zâmbind: „Mai bine așa, că ne putem ocupa mai bine de tine”.

După încă o oră, durerile ajunseseră insuportabile. Dacă la început moașa îmi verifica colul din 30 în 30 de minute, acum verifica și mai des, probabil și după intensitatea durerilor mele. Și moașa și infirmiera mă încurajau, îmi spuneau cât de frumoasă sunt și că la fel va fi și fetița. Îmi dădeau putere ținându-mă de mână, zâmbind și căutând subiecte ca să uit de toate.

Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de părinte citind cărți de referință despre îngrijirea bebelușului. În ZYX Books găsești „Ghidul pentru alăptare”, de Dr. Jack Newman, și „Soluții blânde pentru somnul liniștit al bebelușilor și copiilor”.

Am greșit ferindu-mă de ginecologi bărbați

Am fost învățată cum să respir, cum să mă mai răsucesc în pat în funcție de durere, sfătuită să nu mai beau multă apă. Am fost lăsată fără mască de protecție (am citit povești în care gravidelor nu li s-a dat voie). Chiar doctorul din garda de noapte m-a luat de mână și mi-a zis că toată durerea merită, că voi avea un copilaș, un pui de om, ca sprijin în viață. Desi era barbat și înainte de asta mă ferisem de ginecologi bărbați, mi-am dat seama că era un doctor foarte bun.

De la 8, fără să vreau am început să plâng și să le cer ajutorul că nu mai pot, iar doctorița de gardă a spus să mi se pună o perfuzie cu vitamine, ca să mai prind putere. Eram cam slăbită, deoarece mă ambiționasem să țin postul Paștelui înainte. Când am auzit vocea doctoriței mele, la 8.30, m-am simțit de parcă venise mama. M-a întrebat diverse lucruri, m-a ținut de burtică, de frunte, mi-a verificat colul, mi-a rupt apa.

A fost o experiență minunată

Mi-au explicat cum să împing și în 30 de minute am născut. Au ținut toate pe rând să mă felicite: infirmiera, moașa și doctorițele, a mea și cea de gardă. Mi-au pus copilașul pe burtică timp de câteva minute și am exclamat fericită: „Vă mulțumesc din suflet!” În timpul în care m-au cusut, am tot vorbit. Nu am dat niciun leu niciuneia dintre cadrele medicale și am stat 7 zile internată, din cauza incompatibilității de rH dintre mine și fetiță.

Am primit formulă de lapte pentru bebe (până am reușit eu să-l alăptez), scutece de câte ori am avut nevoie, lenjerie de pat, supozitoare cu glicerină, supozitoare pentru durerile de după naștere. Am primit sfaturi despre copil, despre alăptat, despre răbdare și atașamentul copilului. Am primit două numere la care puteam lua legătura cu asistentele în legatură cu problemele pe care le-aș fi putut întâlni eu sau bebelina. A fost o experiență minunată și aș vrea să menționez numele doctoriței, în semn de recunoștință: Truș Ana-Maria. Aici sper să nasc și următorul sau următorii copilași, dar doar Dumnezeu știe ce va fi.”  

Cum a fost naşterea ta? Ai avut parte de experiența la care ai visat sau ai rămas cu amintiri triste? Dacă îți dorești să împărtășești povestea ta cu gravidele și mămicile din comunitatea Totul Despre Mame, trimite-o pe adresa [email protected]. Mulţumim!

Dacă ți-a plăcut această poveste de naștere la ”Buna Vestire” din Galați, îți recomandăm să citești și:

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa