Naștere la Bistrița, cu anestezie totală. ”Personalul s-a purtat exemplar, iar condițiile au fost ca la privat”

Din cauza pandemiei, fetița și mama ei s-au întâlnit la două zile după naștere.

Theodora Fintescu, redactor
nou nascut la maternitatea din bistrita
Prima fotografie din viața micuței Iris Rebeca, născută la maternitatea din Bistrița prin cezariană cu anestezie totală.

Cititoarea nostră Veronica Hordoan ne-a trimis o poveste de naștere la Spitalul Județean din Bistrița, loc în care a venit pe lume fetița ei. Din cauza unui accident suferit în adolescență, Veronica nu a putut naște decât prin cezariană, cu anestezie totală. Redăm povestea de naștere, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

„Am 27 de ani, iar din 16.03.2021 sunt mămica unei prințese minunate, și vreau să împărtășesc cu voi povestea nașterii ei. În adolescență, în urma unui accident (am văzut în gol de la înălțimea de 11 metri), am avut o dublă fractura la coloană, în zona lombară, lucru care a avut urmări destule, inclusiv o semipareză pe partea stângă.

Aveam șanse zero de a rămâne gravidă

În 2018 am rămas însărcinată, dar, din păcate, a fost vorba de o sarcină extrauterină, pe care medicii din Cluj nu au reușit să o identifice, iar în urma operației laparoscopice la care am fost supusă am primit șanse 0 de a deveni mămică, recomandându-mi-se fertilizare in vitro.

Din fericire, o minune s-a întâmplat și am rămas însărcinată pe cale naturală, totul decurgând perfect normal și frumos până în momentul nașterii.

Din cauza celor mai sus menționate, îmi era imposibil să nasc natural, iar cezariana clasică era la fel, imposibilă, din cauză că nu mi se putea face anestezia în zona lombară.

M-au refuzat aproape toți medicii

Cred că am fost la toți medicii din oraș, până în momentul când am ajuns pe mâna unui medic minunat, care mi-a programat cezariana cu anestezie generală, operația urmând să aibă loc la Spitalul Județean Bistrița. Eram speriată, panicată, lipsită de curaj, deoarece la privat am fost refuzată, intervenția fiind „prea complicată”. 

Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de părinte citind cărți de referință despre îngrijirea bebelușului. În ZYX Books găsești „Ghidul pentru alăptare”, de Dr. Jack Newman, și „Soluții blânde pentru somnul liniștit al bebelușilor și copiilor”.

Fiind un spital de stat, vreau să vă spun că personalul, de la infirmiere până la medici și asistente, sunt niște oameni exemplari, care au înțeles că lucrează pentru oameni și care se dăruiesc în totalitate meseriei. Condițiile din spital sunt identice cu cele de la privat. Nu mi s-a cerut nici un ban, de către nimeni, dar am fost tratată „de milioane”. Felicitări Spitalului Județean Bistrița, și mai ales personalului. 

Nu am văzut fetița două zile

Din toată această experiență, singură parte tristă a fost că nu am reușit să îmi cunosc prințesa decât după două zile de stat în Terapie Intensivă. Din cauza pandemiei, neavând voie sa mă însoțească nimeni, nu am reușit să obțin nici măcar o poza. Este greu să știi că bebelușul tău există și e la câteva saloane distanță, fără să îl cunoști sau să știi măcar cum arată. 

Pe această cale doresc să mulțumesc medicilor care m-au asistat, pentru comportamentul exemplar, profesionalismul de care au dat dovadă, pentru felul cum s-au comportat, pentru minunea pe care mi-au adus-o pe lume”.

Cum a fost naşterea ta? Ai avut parte de experiența la care ai visat sau ai rămas cu amintiri triste? Dacă îți dorești să împărtășești povestea ta cu gravidele și mămicile din comunitatea Totul Despre Mame, trimite-o pe adresa [email protected]. Mulţumim!

Dacă ți-a plăcut această poveste de naștere la Bistrița, îți recomandăm să citești și:

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa