Naștere la Bacău. „Am născut în 4 ore, fără medicamente pentru durere. Recomand din toată inima această maternitate!”

Expulzia a durat 15 minute, timp în care doctorița i-a explicat ce are de făcut, pas cu pas.

Theodora Fintescu, redactor
mamă și nou născut
După naștere, fetița a fost pusă pe pieptul mamei. FOTO: Shutterstock

  Cititoarea noastră Claudia Focaru ne-a scris povestea ei de naștere la Bacău, dorind să-și exprime recunoștința pentru personalul medical, precum și pentru infirmiera care a ținut-o de mână în timpul nașterii. În afara faptului că mâncarea din maternitate lasă de dorit, Claudia spune că totul a fost peste așteptări. Redăm povestea de naștere la Bacău, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

  „La 38 de săptămâni, am născut natural o fetiță perfect sănătoasă, de 3,3 kg și 53 de cm. Povestea noastră a început pe data de 15.08.2021, când trebuia să merg la control. Deși îmi urmărisem sarcina la privat, doctorița mea m-a chemat în acea zi la spital, fiind de gardă, și urmând ca peste o săptămână să intre în concediu. Îmi amintesc că mă gândeam cu groază că va trebui să nasc cu un alt medic, însă mă asigurase că nu o să mă lase descoperită și că va discuta din timp cu un coleg. 

  Senzația de urinare era aproape continuă

  Cu o seară înainte avusesem contracții (false- credeam eu), dar nimic îngrijorator. Dimineața m-am prezentat la ora stabilită la întâlnirea cu doamna doctor. După consult, mi-a spus că deja am dilatație 2 cm și că ar vrea să mă oprească pentru supraveghere, să vadă ce se întamplă. Era ora 9, iar până pe la ora 10 am stat într-o rezervă, unde mi s-a luat tensiunea de vreo două ori, iar apoi au început contracțiile în adevăratul sens al cuvântului.

  La ora 11:30 eram deja dilatată 8 cm și mă plimbam pe coridor ca să mă liniștesc, nedorind niciun fel de anestezic sau pastile (nu că mi s-ar fi oferit ceva, dar oricum nu aș fi vrut). La ora 12:30 deja aveam dilatație 10. Doamna doctor mă păzea, pentru că mă duceam foarte des la toaletă (senzația de a urina era aproape continuă) și a trebuit să aștept ca de pe masa de naștere să fie dată jos o altă proaspăt mămică.

  Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de mămică citind două cărți de referință despre alăptare și îngrijirea bebelușului, scrise de Dr. Jack Newman, respectiv Dr. William Sears. Îți propunem pachetul la preț special ”La început de drum”. Detalii, AICI.

  Expulzia propriu zisă a durat puțin, 15 minute cu totul. Nu s-a urcat nimeni pe burta mea, infirmiera m-a ținut de mână tot timpul și doamna doctor mă învăța să împing eficient. După un țipăt groaznic, a ieșit minunea mea – la 13:10. Nu a plâns din prima, lucru care m-a speriat, însă după 1 minut am auzit-o plângând și mi-a fost pusă pe piept preț de câteva minute. Așa am născut eu, la 26 de ani, în doar 4 ore. 

  Asistente cu vocație

  Îi mulțumesc doamnei doctor pentru tot, dar, în special, infirmierei care m-a ținut de mână tot timpul. Având în vedere faptul că a fost prima mea naștere, m-a făcut să am încredere că pot să mai fac asta cel puțin o dată și că există oameni cărora nu le pasă doar de bani. Țin să menționez că nu am băgat nimic în buzunarul nimănui. Am născut la maternitatea din Bacău, cu doamna doctor Olaru Gabriela. Recomand din toată inima atât maternitatea, cât și doctorița. Condițiile sunt bune pe secție (exceptand mâncarea, care lasă de dorit) și sunt câteva asistente care chiar au vocație”. 

  Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povesteşte-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în cel mult 1.000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa [email protected], cu titlul POVESTE DE NAȘTERE şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulţumim!

  Dacă ți s-a părut interesantă povestea de naștere la Bacău, îți recomandăm să citești și:

  Îți recomandăm să te uiți și la acest video

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa