Naștere la 31 de săptămâni. „Mă plec în fața personalului maternității Giulești. Datorită lor, am azi o familie fericită!”

Fetița a început să respire singură la 23 de ore de la naștere.

Theodora Fintescu, redactor
prematur născut la Giulești
Fetița a stat 35 de zile la Terapie Intensivă Neonatală.

Cititoarea noastră Nicoleta ne-a scris povestea ei de naștere la 31 de săptămâni, la maternitatea Giulești, urmată de o perioadă de spitalizare a fetiței de 35 de zile. Nicoleta este recunoscătore medicului ginecolog și neonatologului care s-a ocupat de cea mică, precum și întregului personal al maternității. Redăm povestea de naștere, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

„Încep prin a spune că bebelușa a fost dorită din toată inima, iar momentul în care am aflat că sunt însărcinată a fost cel mai frumos din viața mea. În data de 28.07.2022, la 31 de săptămâni de sarcină, am născut o luptătoare.

Fetița a fost intubată imediat după naștere

Am ajuns la Camera de Gardă a Maternității Giulești cu membranele rupte, în data de 23.07.2022. Aveam 30 de săptămâni și 2 zile, iar de gardă era domnul doctor Mihai Mitran, cel care m-a și monitorizat pe toată perioada sarcinii și care a făcut tot posibilul ca eu și fetița mea să fim bine.

Mi-au făcut analizele, transaminazele erau foarte mari și am primit tratament pentru a scădea valorile acestora și a putea fi operată. Altfel, riscam să nu mai ies din operație. Micuța mea a stat în burtă 5 zile, cu o cantitate insuficientă de lichid. Pe data de 28, la ora 11 dimineața, am intrat în operație, pentru că lichidul mi se inverzise deja. Nu am simțit nimic, așteptăm doar să îmi văd minunea. S-a născut la ora 11.46, i-am auzit glasul, dar nu am putut să o văd pentru că trebuia intubată.

Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de părinte citind cărți de referință despre îngrijirea bebelușului. În ZYX Books găsești „Ghidul pentru alăptare”, de Dr. Jack Newman, și „Soluții blânde pentru somnul liniștit al bebelușilor și copiilor”.

35 de zile la Terapie Intensivă

Micuța avea 1,590 kg și 41 de cm. Când a venit doamna doctor neonatolog Tropcin Raluca și mi-a zis că am o minune, am început să plâng. Îmi doream așa mult să o văd, dar nu era posibil, a trebuit să aștept până a doua zi la ora 12.00. Primul nostru contact a fost printr-un geam de incubator. Știam că este spre binele ei și că are în jur o echipă de îngeri, doctori și asistente de la Neonatologie care aveau grijă de ea.

După 23 de ore fetița a reușit să respire singură, iar acesta a fost cel mai important pas pentru noi. După trei zile, ghindocul meu a și mâncat prima masă. A stat 35 de zile la Terapie Intensivă Neonatală, iar eu și soțul mergeam de două ori pe săptămână la ea în vizită. Era tot mai frumoasă și mai puternică.

Într-un final, am ajuns cu toții acasă, emoționați și fericiți, iar azi suntem o familie completă. Vreau să mulțumesc tuturor oamenilor de la Maternitatea Giulești pentru tot ce au făcut pentru noi, mai ales doamnei doctor neonatolog Tropcin Raluca, un înger de la Terapie Intensivă, datorită căreia am o fată minunată. Aceleași mulțumiri și domnului doctor Mitran Mihai, care a luptat ca eu și fetița să fim în siguranță. Mă plec în fața lor și le mulțumesc!”

Cum a fost naşterea ta? Ai avut parte de experiența la care ai visat sau ai rămas cu amintiri triste? Dacă îți dorești să împărtășești povestea ta cu gravidele și mămicile din comunitatea Totul Despre Mame, trimite-o pe adresa [email protected]. Mulţumim!

Dacă ți s-a părut interesantă această poveste de naștere la 31 de săptămâni, îți recomandăm să citești și:

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa