Naștere la 20 de ani. „Am născut cu același medic care a asistat-o pe mama la nașterea mea”

Micuțul nu era poziționat corect, așa că a fost nevoie de cezariană de urgență.

Ileana Mirescu
mama tanara cu nou nascut
Operația a decurs bine, iar recuperarea mămicii a fost rapidă.

  Cititoarea noastră Andra ne-a trimis o poveste de naștere la 20 de ani, la maternitatea din Galați, acolo unde s-a născut și ea, mama fiind asistată de același medic. Redăm povestea de naștere așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

  „Am citit foarte multe povești triste, așa că m-am decis să o spun pe ea, mai veselă. Numele meu este Andra, iar în data de 19.01.2021, la maternitatea Buna Vestire din Galați, am născut un băiețel perfect sănătos, prin cezariană de urgență.

  Am renunțat la doctorul ginecolog cu 2 săptămâni înainte să nasc, ducându-mă la alt doctor. Acest doctor m-a primit, mi-a spus cum stă situația cu sarcina mea, cum e bebe și care este poziția lui. M-a chemat la spital pentru internare, neavând contracții, dar mă apropiam de termen.

  Asistentele m-au învățat cum să respir în travaliu

  În fiecare dimineață venea să mă consulte și era foarte tristă de fiecare dată când îi spuneam că nu am dureri. Voia și ea să-mi cunoască minunea. Am uitat să menționez că acum 20 de ani ea a fost prima persoană pe care am văzut-o, pentru că și mama mea a născut cu ea!

  Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de mămică citind două cărți de referință despre alăptare și îngrijirea bebelușului, scrise de Dr. Jack Newman, respectiv Dr. William Sears. Îți propunem pachetul la preț special ”La început de drum”. Detalii, AICI.

  Luni seara, au început ușor, ușor durerile, au fost suportabile pâna la 12 noaptea. Am avut o colegă de cameră minunată, a stat trează alături de mine să se asigure că sunt bine. Dimineața, la control, doamna doctor era fericită că a venit marea zi. Dilatația era de 4 cm. Asistentele mi-au pus perfuzii, apoi mi-au explicat cum să respir ca să nu simt durerile așa tare. M-au ținut de vorbă, mi-au povestit cât este de frumos să fii mamică tânără, că sunt o puternică și o să reușesc.

  O amintire minunată.

  La ora 11, când aveam dilatație 8, copilul nu era poziționat încă foarte bine pentru naștere. Medicul a decis cezariana de urgență. Nu am simțit nimic, iar acum operația aproape că nu se mai vede.

  Oameni plini de empatie pentru o nouă mămică

  După naștere, mi-au spus că am cel mai frumos și grăsan băiat și m-au dus apoi la ATI. Minunați oameni! Au avut toată grija de mine. Mi-au răspuns la fiecare întrebare, fie ea și una tâmpită. Îmi explicau orice. Doamna doctor suna din oră în oră să întrebe cum mă simt. Ajunsă în salon, am avut și acolo parte de toată grija din partea asistentelor. Oameni minunati, de care ai vrea să ai parte toată viața, oameni plini de iubire și empatie pentru o nouă mamică”.

  Micuțul s-a născut prin operație de cezariană de urgență.

  Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povesteşte-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în aproximativ 1000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa [email protected], cu titlul POVESTE DE NAȘTERE şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulţumim!

  Dacă ți s-a părut interesantă această poveste de naștere la 20 de ani, îți recomandăm să citești și:

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa