Naștere în Târgoviște. „Nu mă puteam ridica din pat, vomitam, îmi puteam mișca doar ochii”

TOTUL DESPRE MAME
naștere în Târgoviște
Timp de 5 zile, cât a stat în spital după naștere, mămica s-a simțit foarte rău.

Cititoarea noastră ne-a scris o poveste de naștere în Târgoviște, prin cezariană, care a lăsat-o cu un gust amar. Redăm mai jos povestea, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră.

”Vreau să împărtășesc povestea mea despre a doua naștere, la Spitalul Județean Târgoviște. Pe 1 septembrie 2019 am fost la un control și am făcut ecografie. Aveam 41 de săptămâni, iar doctorul mi-a spus că dacă nu o să nasc în următoarele zile să mă duc la spital să îmi provoace nașterea.

Zis și făcut. Am ajuns la spital pe 8 septembrie, m-au internat, mi-au administrat oxitocină prin perfuzie și apoi no-spa injectabil, asta timp de o săptămână.

Naștere în Târgoviște: medicii spuneau că nu e corpul pregătit

În acest timp, aveam contracții doar 2 minute după injectarea oxitocinei și a no-spa. Am văzut că nu se întâmplă nimic și totul se transformase într-un film de groază. Am decis să fac cezariană, deoarece nimeni nu își dădea interesul pentru femeile însărcinate. Spuneau că este normal, și corpul nu este pregatit.

O altă fată avea apa ruptă de o săptămână și 3 zile, placenta învechită și îi administrau același tratament, dar ea nu năștea. Pentru doctori și asistente era normal. Spuneau că aveau paciente și cu apa ruptă de 4 săptămâni.

Documentează-te ca să știi cum să te descurci când devii mamă. Îți recomandăm ”Ghidul pentru alăptare””Cartea Bebelușului” și ”Soluții blânde pentru somnul liniștit al bebelușului”.

Mă chinuiam să îi dau lapte praf, că nu putea să sugă

După operația de cezariană m-am simțit foarte rău. 5 zile, cât am stat în spital, nu mă puteam ridica din pat, vomitam, îmi mișcam doar ochii. Mă chinuiam să-i dau bebelușului lapte praf, deoarece nu putea să sugă. Cele din spital mă forțau și mă chinuiau și pe mine, și pe bebe să poată mânca.

Observau că nu mă pot ridica, dar nu mă ajutau. Îmi administrau 3 calmante pe zi, dar nici un efect. Am anunțat soțul, să vină să vorbească cu ele să mă ajute și m-au certat că am anunțat familia. Au venit, l-au luat pe bebe să îl îngrijească, mi-au injectat somnifer și am dormit toată noaptea.

Într-un final, cineva mi-a spus să beau cafea cu coniac să nu îmi mai fie rău. Așa am făcut, și în urmatoarele ore mă simțeam bine, deoarece eram deja acasă.

Aceasta a fost povestea mea de la Spitalul Județean Târgoviște, o poveste horror pot spune, având în vedere zilele petrecute acolo și comportamentul celor din spital”.

Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povesteşte-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în aproximativ 1000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa [email protected], cu titlul POVESTE DE NAȘTERE şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulţumim!

Dacă ți s-a părut interesantă această poveste de naștere în Târgoviște, îți recomandăm să citești și:

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa