Naștere în Rostock, Germania. „Nu am întâlnit până acum nicăieri atâta empatie”

Nașterea a avut loc la Sudstadt Klinikum Rostock, maternitate pe care mama o recomandă acum tuturor gravidelor care locuiesc în zonă.

Theodora Fintescu, redactor
mama si nou nascut in germania
Mama spune că a uitat toate durerile din travaliu în momentul în care și-a luat copilul în brațe pentru prima dată. FOTO: Arhiva personală a mamei

O cititoare Totul Despre Mame care trăiește în Germania ne-a scris cum a decurs experiența ei de naștere în Rostock, orașul în care locuiește. Ea a fost plăcut impresionată de empatia de care a dat dovadă personalul spitalului și de sprijinul de care a avut parte pentru ca nașterea să fie cât mai frumoasă. Redăm povestea, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

„În data de 25 septembrie, în jurului orei 17, pe când ieșisem să plimb cățelul, am simțit primele dureri, ușoare, ce-i drept, dar atunci am știut că urmează să nasc. Aveam 37 de săptămâni și 4 zile și nu m-am speriat deloc. Am ajuns acasă, mi-am continuat activitățile de zi cu zi, iar pe la 23:00, când a ajuns soțul meu acasă, au început deja contracțiile.

Le-am monitorizat pe telefon până în jurul orei 1:00, să fiu sigură că nu e alarmă falsă, iar când am pierdut și dopul gelatinos mi-am anunțat soțul că este timpul să plecam la spital. Mi-am luat gentuța și la ora 2 noaptea am ajuns acolo. Am avut parte de un personal neașteptat de bun și calm, ținând cont de faptul că nu știam termenii spitalicești în limba germană. Am fost dusă în salon după ce mi s-a confirmat că aveam dilatație 2 cm și timp de 7 ore și jumătate am stat în travaliu, cu soțul alături.

Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de părinte citind cărți de referință despre îngrijirea bebelușului. În ZYX Books găsești „Ghidul pentru alăptare”, de Dr. Jack Newman, și „Soluții blânde pentru somnul liniștit al bebelușilor și copiilor”.

Când mi-am văzut puiul, am uitat durerile

Atat de multă empatie și ajutor nu mi-a fost dat să întâlnesc până acum. Moașa a fost constant lângă mine și mi-a explicat ce să fac pentru ca travaliul să fie mai ușor. La ora 10:13 minute, mi-au rupt apa și am născut un băiețel perfect sănătos, pe cale naturală. A fost o experiență unică, și nu atât de înfricoșătoare pe cât zic unii.

Nu mă așteptam să decurgă totul atât de ușor și de bine, cu dureri, ca la orice naștere, dar dureri pe care le-am uitat în momentul în care mi-am văzut puiul. Recomand tuturor gravidelor care sunt apte pentru naștere naturală să nu se dea înapoi, corpul vostru vă ajută și, dacă aveți noroc de oameni buni în jurul vostru, cum am avut eu, totul e perfect. Recomand cu căldură Sudstadt Klinikum Rostock”. 

Cum a fost naşterea ta? Ai avut parte de experiența la care ai visat sau ai rămas cu amintiri triste? Dacă îți dorești să împărtășești povestea ta cu gravidele și mămicile din comunitatea Totul Despre Mame, trimite-o pe adresa [email protected]. Mulţumim!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa