Naștere în pandemie la Iași. „Am născut cu două rezidente pâinea lui Dumnezeu!”

Theodora Fintescu, redactor
naștere în pandemie la Iași
Iată o poveste de naștere în pandemie la Iași scrisă de o mămică mulțumită de experiența ei.
Cititoarea noastră Alexandra A. ne-a trimis o poveste de naștere în pandemie la Iași. Conform noilor reguli, gravidele nasc cu medicul de gardă, iar acest lucru s-a dovedit pozitiv pentru cititoarea noastră. Cu excepția unei moașe ironice la vederea tatuajelor ei, restul personalului s-a purtat exemplar. Redăm povestea de naștere, așa cum a fost scrisă de mămica de la Iași:  
”Am devenit mamică pe 31 mai 2020 și am născut la Maternitatea Cuza Vodă din Iași. Am avut parte de un travaliu lung de 24 de ore, foarte greu, dar am născut foarte ușor datorită doamnelor doctor. Din cauza pandemiei, nu am putut naște cu doctorul care mi-a urmărit sarcina (domnul doctor Mihalcea, un om de milioane), dar am născut cu două rezidente pâinea lui Dumnezeu!

Durerile deveniseră insuportabile

Sâmbătă, pe 30, la orele 16, a început travaliul, iar până duminică dimineața eu abia aveam dilatație 2. Până la orele 15, am avut dilatație 5, iar după ce mi-au pus perfuzie am început să mă dilat “accelerat”, ia durerile deveniseră insuportabile.
Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de mămică citind două cărți de referință despre alăptare și îngrijirea bebelușului, scrise de Dr. Jack Newman, respectiv Dr. William Sears. Îți propunem pachetul la preț special ”La început de drum”. Detalii AICI.
La ora 18, aveam dilatatie 9, iar atunci au venit două doctorițe, asistente, moașa…toată lumea era în sala de nașteri, pregătită să vină fetița mea.

Naștere în pandemie la Iași. Moașa m-a certat că nu știu să împing

Am fost tratată cu răbdare, fiind la prima naștere mi s-a explicat exact ce trebuie să fac și să simt! Singurul aspect care m-a dezamăgit a fost moașa. Până la orele 19, am avut o moașă atât de bună și de răbdătoare, dar s-a schimbat tura și a venit o doamnă care a început să țipe la mine că voi naște un copil bolnav pentru că nu știu să împing corect. M-a întrebat și de ce mă plâng, că și atunci când mi-am făcut tatuajele m-a durut (am doua tatuaje mici).

La neonantologie, am găsit doar doctorițe drăguțe. Le spun fetelor care vor să nască la această maternitate că totul a fost foarte bine, a fost curat, iar eu am avut parte de niște doctori super.

DISCLAIMER: Povestea prezentată este scrisă integral de cititoarea Totul Despre Mame și reprezintă exclusiv punctul de vedere al autoarei. Este o expunere subiectivă a unui moment trăit de cititoarea noastră, iar Totul Despre Mame nu își poate asuma veridicitatea relatarii mămicii.

Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povesteşte-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în aproximativ 1000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa [email protected], cu titlul POVESTE DE NAȘTERE şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulţumim!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa