Naștere în pandemie la Craiova. „După naștere, mi-a ieșit testul pozitiv și am fost internată într-un alt spital, fără copil”

Pentru a primi lapte pentru fetiță, Raluca spune că a plătit 50 de lei.

Theodora Fintescu, redactor
cezariană la craiova
Experiența Ralucăi a fost tristă de la internare și până la externare. Singura bucurie a fost faptul că fetița a fost sănătoasă.

Cititoarea noastră Raluca ne-a trimis o poveste de naștere în pandemie la Craiova, în care acuză o parte din personalul spitalului pentru modul brutal în care a tratat-o, pentru lipsa îngrijirii de după naștere și pentru faptul că i-a fost declanșat travaliul fără a i se comunica acest lucru. Suferința ei a fost amplificată și de faptul că a fost separată de fetiță în urma unui test pozitiv pentru coronavirus. Redăm povestea de naștere în pandemie la Craiova, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

”Am născut pe data 21 Decembrie 2020, după ce fusesem programată pentru cezariană pentru că intrasem în săptămâna 41 de sarcină. Dimineața m-a lăsat soțul la intrarea în spital, am fost internată, mi-au făcut analizele, au zis că sunt ok și apoi mi-au făcut și testul Covid. La ecografie, doctorul mi-a zis că fetița e poziționată cu capul în jos și are peste 3 kg. Am întrebat când intru în cezariană pentru că nu mai puteam de foame, mi-a zis că nu am voie să mănânc nimic și că nu are încă anestezist, să mai aștept.

Au decis că voi naște natural

M-am întors în salon, iar medicul a trimis o asistentă să-mi pună o perfuzie, iar după m-a chemat în cabinet să-mi vadă colul. Am simțit ca și cum mi-ar fi rupt ceva la control, l-am întrebat ce mi-a făcut și a zis că nimic. Când m-am întors în salon, am mers la baie și am văzut că sângerez. A venit apoi asistenta, mi-a pus ceva în branulă și au început contracțiile. Mi-am sunat doctorul, care mi-a zis că o să nasc natural, să nu mai așteptăm după anestezist.

M-au dus în camera de travaliu și m-au lăsat să mă chinui acolo. Mi-au pus din nou în branulă ceva de dilatare și pierdeam din ce în ce mai mult lichid. Aveam dureri groaznice, mă rugam de ei să-mi facă cezariana că nu mai aveam puteri, la ora 17 încă eram în chinuri. M-au dus apoi în camera de naștere, am mers târâș având probleme cu piciorul drept, pe care nu-l puteam îndoi din cauză că fetița mi-a stat pe piciorul drept în ultimele 2 luni de sarcină.

Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de mămică citind două cărți de referință despre alăptare și îngrijirea bebelușului, scrise de Dr. Jack Newman, respectiv Dr. William Sears. Îți propunem pachetul la preț special ”La început de drum”. Detalii AICI.

M-au cusut în bătaie de joc

La ora 22 :30, medicul a țipat la mine, spunând să împing, că se vede capul copilului. Mi-a băgat un fier și a tras spre piciorul drept. Am simțit că mor de durere, aveam și masca pe gură, nu mai aveam aer, aveam gura uscată de mi s-a luat pielea de pe buze. Mi-a rupt perineul când a tras cu fierul acela. A ieșit fetița, mi-au pus-o pe piept, medicul a zis că e bine, iar apoi m-a cusut cu niște rezidente. M-au cusut în bătaie de joc, simțeam fiecare înțepătură, sângeram rău, am fost tăiată și ruptă groaznic.

După, m-au dus în camera de travaliu plină de sânge, udă pe cămașa de noapte, mi-au pus o perfuzie și o găleata să-mi fac nevoile. Mi-au luat banii și au plecat, până dimineață nu a venit nimeni să mă vadă. Aveam frisoane și dureri, nu mi-au dat niciun calmant. Dimineață, medicul m-a întrebat ce e cu mine așa plină de sânge, i-am zis că așa m-au lăsat și au plecat cu toții.

Am dat 50 de lei ca să primesc lapte

A venit o asistentă, mi-a zis că o să cheme pe cineva cu un cărucior să mă ducă în salon, m-au dus în salon, mi-au pus bagajul în brațe și m-au lăsat. Am mers la baie, m-am spălat, aveam cheaguri de sânge uscat pe picioare, nu puteam să stau în fund, nu puteam să merg, eram aproape leșinată și cu dureri groaznice. Mi-am sunat familia, mi-au trimis ceva de mancare prin cei de la pază, cărora le-au dat câte 25 de lei pentru a-mi aduce pachetul.

Mi-au adus fetița, am ținut-o în brațe, era frig la copii pentru că avea picioarele gheață. Nu-mi venise încă laptele, am căutat pe cineva să-mi dea lapte într-un biberon pentru că plângea de foame. Mi-au zis că laptele se dă din 3 în 3 ore, am văzut că refuză să îmi dea și i-am băgat 50 de lei în buzunar. Mi-a adus imediat lapte, i-am dat fetei să mănânce, a adormit și am ațipit și eu lângă ea.

Nu aveam niciun simptom, dar testul era pozitiv

A venit doctorița să ia fetița pentru vaccin, a adus-o înapoi și apoi am ieșit pe hol să o caut pe doamna cu laptele. O asistentă a țipat la mine, mi-a spus să intru în salon și să nu mai ies de acolo. M-am speriat, nu nu știam ce se întâmplă, am sunat familia. Au venit și mi-au luat brusc fata, au scos celelalte fete din salon, iar apoi a venit doctorița la mine, mi-a zis să-mi fac bagajul. Am întrebat de ce, a zis că sunt pozitivă la testul de coronavirus.

Am rămas șocată, cum era posibil așa ceva? Aveam gust, miros, nu aveam febră, respiram normal. I-am zis că e o greșeală. Eram în telefon cu soțul și familia, care au auzit toată discuția. I-am zis doctoriței că nu plec fără fetiță, ea mi-a zis că trebuie să plec și vine fetița la mine. Eram tăiată, ruptă, de-abia mergeam, nu mâncasem de 2 zile, nedormită.

Trei zile nu am avut unde să fac duș

Eram la Spitalul Județean Craiova nr 1 și de acolo m-au mutat în spitalul Covid Județean nr 2. Mi-au băgat și familia în carantina, nu puteau să vină să-mi trimită mancare sau altceva. M-au lăsat acolo, intrau la mine dimineața și seara, îmbrăcați în combinezoane. Întrebam dacă a venit fata, dacă e bine, le spuneam că e o greșeală și îi rugam să-mi facă din nou testul, dar nu îmi răspundeau.

Am rugat să vină cineva să-mi arunce gunoiul din baie pentru că mirosea, probabil mai fusese cineva înaintea mea, pentru că era mizerie. Au trimis o fată tânără, fără combinezon, doar cu mască, care mi-a zis să nu mai plâng, că fetița care se aude e a mea și e aproape de mine. M-au ținut 3 zile închisă acolo fără să-mi fac duș pentru că nu aveam unde. Eram disperată după fată, m-au trimis în cele din urmă acasă, iar după două zile a venit și fetița. Am trecut prin clipe groaznice, nimeni nu înțelege că doctorii își fac de cap”.

DISCLAIMER: Povestea prezentată este scrisă integral de cititoarea Totul Despre Mame și reprezintă exclusiv punctul de vedere al autoarei. Este o expunere subiectivă a unui moment trăit de cititoarea noastră.

Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povesteşte-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în aproximativ 1000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa [email protected], cu titlul POVESTE DE NAȘTERE şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulţumim!

Dacă ți s-a părut interesantă această poveste de naștere în pandemie la Craiova, îți recomandăm să citești și:

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa