Naștere în mașină în Italia. „Țipam la cumnată să oprească că i-a ieșit capul copilului și nasc!”

Cristina Călin, redactor-șef
naștere în mașina

Unii copii își aleg moduri inedite de a veni pe lume, iar Irina Rebeca este un exemplu parcă desprins dintr-un film. Părinții ei locuiesc în micuțul orășel Adrano, din Provincia Catania, în sudul Italiei. Aflată în apropierea muntelui Etna, înconjurat de livezi de măslini și portocali, pitoreasca localitate este casă pentru aproape 36.000 de oameni.

Liniștea strădulor înguste din Adrano a fost spartă în februarie 2019 de girofarurile unei mașini de salvare care se grăbea să răspundă unui apel neobișnuit. O femeie, aflată într-o mașină, năștea.

Carmen, femeia din România, care locuiește de câțiva ani în Italia, se urcase în mașină împreună cu soțul ei și cu o cumnată pentru a merge la maternitate. Sarcina ei ajunsese la 37 de săptămâni și simțea ceva dureri. ”De dimineață m-am trezit ca de obicei la 7 ca să o pregătesc pe fetița noastră cea mare de 4 ani pentru grădiniță, să îi calc hăinuțele. Au început niște dureri ușoare și m-am întins în pat pentru scurt timp. Între timp m-am decis să nu mai duc copila la grădiniță. A venit și soacra mea care îmi tot spunea să mă duc la spital, dar eu nu voiam. La prima sarcină am avut astfel de dureri timp de o săptămână și travaliul a durat 16 ore și nu mai voiam mă duc acolo și să mă trimită acasă”, a povestit Carmen pentru totuldespremame.ro.

Naștere în mașină. Cât a coborât pe scări i s-a rupt apa

Durerile ușoare au devenit din ce în ce mai dese, iar soacra femeii a început să noteze într-un caiet intervalul de timp la care acestea apăreau. A hotărât să meargă la spitalul din localitatea vecină pentru că cel din Adrano a fost închiă acum mai bine de trei decenii. Când a coborât scările i s-a rupt apa, iar cumnata ei a vrut să îi aducă alți pantaloni, dar nu s-a mai putut pentru că durerile erau din ce în ce mai puternice.

S-au urcat în mașină și după 5 metri au oprit pentru că bebelușul deja scosese capul în lume. ”N-am vrut s-o sperii, ca să nu facă vreo grozăvie. Cumnata nu a vrut să oprească și am țipat până la urmă la ea că are capul afară. Cât a coborât ea din mașină și a oprit o altă mașină să cheme ambulanța eu am născut”, își amintește femeia nașterea din februarie 2019.

Mădălina, cumnata lui Carmen, a tras mașina pe dreapta și a început să strige la oamenii de pe stradă să sune la urgențe pentru că are o femeie care urmează să nască. La început trecătorii au crezut că glumește, însă din vocea ei au înțeles că este ceva foarte serios. Bebelușul nu a mai avut răbdare și a decis că este momentul să vină.

Naștere în Italia. Aplaudată de tot personalul spitalului

Totul s-a petrecut atât de repede că până să ajungă ambulanța bebelușul deja se născuse.  Medicul și asistenta au tăiat cordonul ombilicat și i-au acordat celei mici și tinerei mame toate îngrijirile necesare. Apoi, le-au dus pe amândouă la maternitatea din orașul Biancavilla. Când au ajuns toți medicii și asistentele erau pe culoare și aplaudau atât tânăra mamă, cât și bebelușa grăbită. O naștere în mașină nu este ceva ce vezi în fiecare zi.

naștere în mașină
Nașterea Irinei Rebeca este una ce pare desprinsă dintr-un film

Micuța Irina Rebeca este primul copil născut în ultimii 30 de ani în orășelul Adrano. Pentru că maternitatea de aici este închisă toți bebelușii vin pe lume în orașul vecin, Biancavilla. Dar pentru că nu a mai avut răbdare să ajungă la spital și s-a născut în mașină va fi înregistrată chiar în localitatea ei de domiciliu, Adrano. Bucuria a fost cu atât mai mare pentru autoritățile locale, iar oamenii și-au exprimat bucuria pe pagina de Facebook a unei publicații din zonă care a anunțat cu fast nașterea micuței.

Grande emozione ad Adrano per la nascita di Rebeca Irina

Grande emozione ad Adrano per la nascita di Rebeca Irina

Publicată de TVA – Tele Video Adrano pe Miercuri, 20 februarie 2019

Dacă acest articol despre această naștere în mașină a micuței Irina Rebeca ți s-a părut interesant îți recomandăm să mai citești și:

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa