Naștere naturală în Irlanda. „După expulzie, în timp ce eram curățată, doctorița a făcut o față ciudată. Mi-a spus că am temperatură 40”

Medicul a învățat-o pe mamă să alăpteze și s-a ocupat de fetiță pentru ca mama să se poată odihni.

Theodora Fintescu, redactor
nou nascut in irlanda
Fetița a stat cu mama imediat ce ea a ieșit din sala de naștere.

Cititoarea noastră Irina ne-a scris povestea ei de naștere naturală în Irlanda, o experiență frumoasă, în ciuda faptului că imediat după naștere a făcut o ușoară complicație medicală, finalizată însă cu bine. Irina a fost înconjurată de medici, asistente și infirmiere care s-au purtat ireproșabil, ceea ce o face pe mămică să își dorească să repete cât de curând experiența nașterii.

„Sunt o mămică de 28 de ani și aș vrea să împărtășesc povestea mea de naștere. Eu și soțul meu ne doream foarte mult un copil, iar visul nostru a prins viață în cele din urmă. Am născut pe data de 17 iulie 2021, o fetiță, într-un spital din Irlanda.

După epidurală, am dormit patru ore

Am ajuns la spital vineri seara, la ora 22.00, cu contracții. Am fost preluată de asistente, iar apoi a venit o doamna doctor foarte drăguță care, zâmbind, mi-a spus că dilatația colului este de 3 cm și că voi sta la Urgențe până se eliberează o sală de naștere. Tot atunci m-a întrebat dacă doresc să mi se facă anestezie epidurală.

La ora 1.00 AM am intrat în sala de nașteri, însoțită de moașă și de soțul meu. Contracțiile erau tot mai puternice, așa că am cerut epidurala. Moașa mi-a spus că vine imediat anestezistul. A venit la ora 3 dimineața, foarte liniștit și calm, mi-a făcut epidurala, ceea ce a fost de vis pentru mine. După epidurală, i-am spus moașei să nu se supere, dar eu vreau să dorm.

Am dormit în jur de 4 ore, am fost din nou verificată și mi s-a spus că dilatația este de 8 cm și că într-o jumătate de oră vine doamna doctor care era de gardă. A venit o domnișoară doctoriță italiancă, omul care mi-a făcut ziua superbă. M-a învățat cum să împing, iar în 20 de minute am născut.

Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de mămică citind două cărți de referință despre alăptare și îngrijirea bebelușului, scrise de Dr. Jack Newman, respectiv Dr. William Sears. Îți propunem pachetul la preț special ”La început de drum”. Detalii AICI.

După naștere, doctorița a stat permanent cu mine

După naștere, mi s-a pus fetița pe piept și am tăiat cordonul. În timp ce eram curățată, am văzut că doctorița face o față ciudată. Am întrebat ce se întâmplă și mi-a spus că am febra 40 și că trebuie să mă întorc în sala de operații, pentru a fi anesteziată și curățată din nou.

Fetița a rămas cu soțul meu, care a pus-o pe pieptul lui. După 30 de minute, am fost și eu dusă lângă fetiță, iar doctorița a stat permanent cu mine. M-a învățat să o pun la sân și am scos colostru cu seringa, ajutată de doamna doctor. Când mi-au adus mâncare, doctorița mi-a spus să mănânc, să nu se răcească, ea rămânând cu fetița. La fel, a stat cu ea ca eu să pot să dorm.

Abia aștept să repet experiența

Tot personalul a fost lângă mine de câte ori am avut nevoie. După o zi am fost dusă în salon și veneau mereu medicii să vadă cum sunt eu și cum este fetița. După încă o zi am fost externată. A fost o experiență superbă și cred că asta datorită personalului și a faptului că am ales să fac epidurala, care m-a ajutat să mă bucur de fiecare clipă și să nu simt nicio durere. Acum, fetița mea are aproape 10 luni și abia așteptăm să mai trecem prin această experiență”.

Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povesteşte-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în aproximativ 1000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa [email protected], cu titlul POVESTE DE NAȘTERE şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulţumim!

Dacă ți s-a părut interesantă această poveste de naștere naturală în Irlanda, îți recomandăm să citești și:

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa