Naștere în Gran Canaria, Spania. „Am născut în chinuri groaznice, din cauza neglijenței medicilor”

Din cauză că a stat fără lichid, băiețelul a primit tratament cu antibiotic după naștere.

Theodora Fintescu, redactor
nou născut la incubator
Băiețelul a stat la incubator, iar mama a avut nevoie de operație și transfuzii de sânge după naștere. FOTO: Shutterstock

Cititoarea noastră Valentina ne-a scris povestea ei de naștere în Gran Canaria, Spania, acuzând că a fost tratată neglijent de către medici și neluată în serios în momentul în care a început să piardă lichid și s-a declanșat travaliul. Redăm povestea de naștere în Gran Canaria, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

„Am născut un băițețel minunat în Spania, Gran Canaria, în data de  07/07/2020, după chinuri groaznice, din cauza neglijenței medicilor. Sarcina mea a fost destul de dificilă și considerată sarcină cu risc, fiind obținută în urma fertilizării in vitro. Am reușit, totuși, să o duc până la capăt.

În săptămâna 40 de sarcină, am început să am mici contracții zilnice, despre care medicii îmi ziceau că sunt normale și mă trimiteau acasă. După o săptămână de nopți nedormite și dureri, într-o vineri seara am simtit lichid pe picior, nu mult, dar nu îl puteam opri.

Am plecat de la spital rușinată

După multe controale, au zis că totul e în regulă și m-au trimis acasă, spunând și că gravidele aflate în ultimul trimestru nu pot controla urina, iar ceea ce simțisem eu asta a fost. Am plecat rușinată, cu sufletul strâns, căci simțeam că ceva nu e în regulă.

Sâmbătă seara am eliminat dopul și contracțiile deveniseră tot mai mari. Am fugit noaptea la spital, unde, din nou au râs de mine, zicându-mi că mă grăbesc. Am plecat iar spre casă. Luni dimineața am început să sangerez, am fugit la spital, m-au internat, cu fisură parțială de membrane și m-au întrebat când mi s-a rupt apa, pentru că situația este critică pentru copil.

Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de mămică citind două cărți de referință despre alăptare și îngrijirea bebelușului, scrise de Dr. Jack Newman, respectiv Dr. William Sears. Îți propunem pachetul la preț special ”La început de drum”. Detalii, AICI.

Deși apa se rupsese vineri, nu au acceptat acest răspuns și situația a rămas neconcludentă. Mi-au rupt membranele, mi-au făcut tratament pentru dilatare și m-au pus să sar pe minge. Era un calvar, aveam dureri groaznice și mă simțeam ca o oală sub presiune, înainte de a exploda. A venit și momentul nașterii, nu mai puteam sta în picioare, dar m-am dus.

După naștere, am făcut hemoragie

Mi-au făcut anestezie, iar după ore de chin am născut un îngeraș de 4 kg. După ce ne-au curățat, am urcat în salon, iar eu, după trei ore, am facut hemoragie. Am fost operată timp de 3 ore și mi s-a făcut transfuzie de sânge. Bebe a fost pus în incubator și a primit tratament cu antibiotic, căci a stat făra lichid. Am iesit din spital după o săptămână. În fișa de externare nu scrie nimic de complicațiile apărute și nici de cele 3 ore din sala de operații. Acum, bebe are 20 de luni, iar amintirea nașterii este, pentru mine, un coșmar”.

Valentina și băiețelul ei au avut nevoie de șapte zile de spitalizare pentru a putea merge sănătoși acasă.

Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povesteşte-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în cel mult 1.000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa [email protected], cu titlul POVESTE DE NAȘTERE şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulţumim!

Dacă ți s-a părut interesantă această poveste de naștere în Gran Canaria, îți recomandăm să citești și:

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa