Naștere în Germania, cu travaliu în apă și dureri calmate cu paracetamol. „Personalul s-a purtat exemplar”

Când travaliul a avansat, moașele au stat în permanență alături de gravidă.

Theodora Fintescu, redactor
nou nascut in germania
Copilul s-a născut natural, într-un spital în care personalul s-a purtat ireproșabil.

Cititoarea noastră Alexandra Șchiopeț ne-a scris povestea ei de naștere în Germania, cu travaliu în apă și monitorizarea permanentă a moașelor. Redăm povestea de naștere în Germania, cu travaliu în apă, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

„Totul a început pe data de 17 august 2021 când, în jurul orei 00:45 am simțit o contracție puternică, diferită de toate durerile pe care le-am simțit până atunci. Soțul nu dormea și, deși avem mașină și mă puteam deplasa către spital, am preferat să chem ambulanța, deoarece eram puțin panicată, fiind și primul copil. Ambulanța a sosit în curs de 10 minute, le-am explicat că nu pot naște la spitalul la care urmau ei să mă ducă, ci trebuie să ajung într-un alt oraș, unde mi-a fost monitorizată sarcină de la 32 de săptămâni, descoperindu-se că bebele meu are o aritmie fetală.

M-au transferat de la spitalul din localitate la cel unde îmi fusese monitorizată sarcina

Personalul de pe ambulanță s-a consultat cu medicii de la spital și au hotărât să mă consulte întâi la spitalul din orașul meu. Contracțiile nu erau foarte dese, dar erau dureroase. Când m-au controlat cei de la spital, dilatația era de 2 cm. Am stat acolo până în jurul orei 4 dimineața, cu monitorizare continuă, iar apoi m-au dus la clinica unde îmi fusese monitorizată sarcina.

Am ajuns în jurul orei 4:45, m-au controlat și ei, contracțiile mi se păreau din ce în ce mai dureroase și mă dilatasem încă 2 cm între timp. M-au dus într-un salon și mi-au zis să sun dacă am nevoie de ceva sau dacă contracțiile mele sunt din 10 în 10 minute. În jurul orei 8 și jumătate am început să am contracții din 10  în 10 minute și le-am spus moașelor, iar una dintre ele m-a jutat să merg la etajul de jos pentru a-mi putea verifica doctorul dilatația. Ajunsesem la 6 cm.

Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de părinte citind cărți de referință despre îngrijirea bebelușului. În ZYX Books găsești „Ghidul pentru alăptare”, de Dr. Jack Newman, și „Soluții blânde pentru somnul liniștit al bebelușilor și copiilor”.

O moașă m-a ținut de mână

Medicul mi-a sugerat să stau într-o cadă cu apă pentru a mă dilata mai ușor și pentru a mă relaxa și, de asemenea, mi s-a spus că îmi pot suna soțul pentru a putea veni să stea cu mine, deoarece nu va mai dura mult și voi naște. Mi-au administrat un paracetamol deoarece le-am spus că durerile erau insuportabile. Venirea soțului nu a fost imediată, deoarece distanța era destul de mare. Moașele m-au ajutat să urc în cada cu apă, nu m-au lăsat singură și una dintre acestea mă ținea de mână în timp ce eu încercam să mă relaxez în apă.

Am cerut să ies din apă în jurul orei 11.00. Odată ce am ieșit, mi s-a rupt apa și simțeam contracțiile din 5 în 5 minute. Am fost din nou controlată și eram dilatată 8 cm. Moașele mi-au dat o cămașă pentru naștere și m-au dus în sala de nașteri, unde, din nou am fost monitorizată. Între timp a ajuns și soțul, care a stat lângă mine și m-a susținut. Contracțiile erau deja din ce în ce mai dese și îmi venea să împing.

M-au controlat și mi-au zis că la următoarea contracție pot începe să împing, fiind dilatată deja 10 cm. M-au rugat ca pe timpul nașterii să nu țip, deoarece țipetele îmi iau din puteri. Totul a decurs foarte bine și la 12:47 am  adus pe lume un bebe voinic și sănătos de 4,140 gr și 54 cm. Cei care au asistat la naștere și nu numai s-au comportat exemplar cu mine, nașterea având loc în Germania”.

Cum a fost naşterea ta? Ai avut parte de experiența la care ai visat sau ai rămas cu amintiri triste? Dacă îți dorești să împărtășești povestea ta cu gravidele și mămicile din comunitatea Totul Despre Mame, trimite-o pe adresa [email protected]. Mulţumim!

Dacă ți s-a părut interesantă această poveste de naștere în Germania, cu travaliu în apă, îți recomandăm să citești și:

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa