Naștere în Birmingham, UK. „După un travaliu de 12 ore care m-a epuizat fizic și psihic, am decis că nu voi mai face al doilea copil”

Theodora Fintescu, redactor
naștere în Anglia
Planul mămicii a fost să nască natural, în apă, însă în cele din urmă copilașul a trebuit să fie scos cu forcepsul.

Cititoarea noastră Corina Dragu ne-a trimis o poveste de naștere în Birmingham, Marea Britanie, unde a venit pe lume băiețelul ei, prin operație de cezariană. Travaliul a fost lung și epuizant, însă mămica a uitat de toată durerea în momentul în care și-a luat pentru prima dată copilul în brațe. Redăm povestea, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

”Povestea mea este unică, asa cum fiecare poveste este, mai ales a primei nașteri, când totul este mult mai emoționant, totul este nou și necunoscut. După o perioadă, când ne pierdusem orice speranță de a deveni părinți, exact atunci când efectiv nu m-am mai gândit la asta și am reușit să mă liniștesc, atunci s-a întâmplat.

Nu știam ce călătorie lungă și anevoioasă mă așteaptă, mai ales că locuiesc într-o țară unde, din punctul meu de vedere, cred că se tratează un pic superficial cam tot ce ține de sistemul medical și de supravegherea pe parcursul sarcinii.

Mi s-a rupt apa noaptea, am mers la spital, dar m-au trimis acasă

Am avut o sarcină ușoară și fără risc, însă partea cea mai grea a fost nașterea. Am decis înainte de a naște, cu moasa, că o să nasc în apă.

Văzusem în filme și, ce-i drept, mă și documentasem și părea mult mai ușor. Numai că socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg. Mi s-a rupt apa noaptea, am sunat la spital și într-o oră, am fost acolo. Nefiind dilatată suficient, m-au trimis acasă.

Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de mămică citind două cărți de referință despre alăptare și îngrijirea bebelușului, scrise de Dr. Jack Newman, respectiv Dr. William Sears. Îți propunem pachetul la preț special ”La început de drum”. Cărțile sunt disponibile pe Shop Totul Despre Mame.

Am revenit după 3 ore, când deja contracțiile erau mai lungi de 1 minut și jumătate și la fiecare 5 minute. Eram deja la dilatație de 5 cm și eram convinsă că gata, sar în apă și nasc imediat.

Geanta de spital era pregatită și mă gândeam că până seara sunt acasă, însă un travaliu de 12 ore efectiv m-a distrus psihic și fizic. Am încercat efectiv să stau în toate pozițiile. Surprinzător pentru mine, în camera de naștere nu era scaun ginecologic, erau pat, cadă, perna cu biluțe, un scăunel special din lemn pe care să te așezi să poți împinge și o minge mare.

Mi-au spus exact ce urmează să se întâmple

Pe bebe l-au scos până la urmă cu forcepsul, stătuse prea mult înăuntru și era nevoie să fie scos de urgență. Aveam 2 opțiuni: forceps sau cezariană. Mi-au explicat toate procedurile și tot ce urmau să facă. Și, mai ales, mi-au spus că, dacă pe parcurs consideră că forcepsul este periculos, atunci urmează cezariana.

În sala de operații, totul a decurs relativ repede, în comparație cu chinul meu de 12 ore, iar momentul când mi-au pus copilul pe piept este unul pe care nu îl voi uita niciodată. Este cel mai frumos sentiment, însă faptul că am avut o naștere atât de grea m-a făcut să decid să rămân la un singur copil. După tot calvarul și chinul, am reușit sa aduc pe lume un băiețel sănătos și frumos, exact așa cum mi-l imaginam.

Ai parte de tot sprijinul de care ai nevoie

La spital totul a fost ok, asistentele și moașele foarte prietenoase și de ajutor cu orice. Te învață cum să alăptezi, cum să ții copilul în brate corect, cum să pui scutec, cum să îi dai lapte praf dacă nu ai lapte imediat etc.

Este curățenie maximă, băi și dușuri curate, plus mâncare. Dacă la stat e așa, nici nu îmi pot închipui cât de bune sunt condițiile și serviciile la privat.

Mămici, mai ales cele la primul bebe, fiți tari și puternice, atât fizic cât și psihic, noi suntem super femei, cu super puteri, noi dam viață!”

Mămica spune că atât condițiile din spital, cât și serviciile, au fost impecabile.

Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povesteşte-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în aproximativ 1000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa [email protected], cu titlul POVESTE DE NAȘTERE şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulţumim!

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa