Naștere în apă în UK. ”Cu soțul și o moașă blândă alături, am împins de câteva ori și bebe a ieșit”

Theodora Fintescu, redactor
naștere în apă în uk
Nașterea a decurs perfect, iar micuțul a ajuns acasă după câteva ore de la venirea pe lume.
Cititoarea nostră Mihaela Zahiu ne-a povestit cum a decurs nașterea în Marea Britanie, unde a venit pe lume băiețelul ei,  după un travaliu petrecut în mare parte acasă. Redăm povestea de naștere, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră: 
„M-am gândit să vă scriu experiența de la prima naștere, una pozitivă și chiar foarte plăcută. Am născut la un spital de stat în UK. Ne-am dorit foarte mult un copil, aveam o relație de 10 ani, iar la câteva luni după ce ne-am căsătorit am aflat că sunt însărcinată. Pe toată perioada sarcinii m-am simțit foarte bine, așa că am muncit până în luna a VIII-a.

Am refuzat provocarea nașterii

Cu o zi înainte să nasc, am avut programarea cu moașa, care m-a trimis la spital pentru monitorizare deoarece i-am spus că nu mai simt mișcări atât de des. Nu m-am panicat pentru că mi se părea normal, având în vedere că bebelușul creștea, aveam 38 de săptămâni.
La spital, după monitorizări, doctorița mi-a sugerat să îmi provoace nașterea. Îmi spunea că e ok dacă nasc acum pentru că bebelușul e „copt”. Am refuzat, pentru că îmi doream ca totul să se întâmple natural, așa că am mers acasă.

Am plecat la spital în halatul soțului

În noaptea următoare, m-am trezit pe la 2:45 și am simțit o ușoară presiune, iar apoi am constatat că am scurgeri de sânge. M-am panicat puțin. Mi-am trezit soțul, am sunat la spital și ne-au sugerat să mergem pentru monitorizare. Aveam contracții și dilatație de 2 cm. La 4:30 ne-au trimis acasă și au spus să venim „când nu mai suport durerea”.
Zis și făcut! Am mers acasă și apoi au început contracțiile mai dureroase. Am ascultat muzică și informațiile de la cursul de hypnobirthing, am intrat în cadă de 2 ori, până am simțit că deja împing. Îmi tot spuneam că sigur trebuie să fie mai rău și că nu e timpul.
Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de mămică citind două cărți de referință despre alăptare și îngrijirea bebelușului, scrise de Dr. Jack Newman, respectiv Dr. William Sears. Îți propunem pachetul la preț special ”La început de drum”. Detalii, AICI.
Am plecat la spital în halatul de baie al soțului, era 8:36 când am urcat în mășină. Ajunși în față spitalului, a trebuit să cobor, pentru că nu rezistam să stau în mașină până găsea soțul parcare, așa că am mers încet către intrare. Cum am ajuns în fața ușii, hop contracție, m-am așezat jos, însă m-a văzut o doamnă și a chemat pe cineva cu un căruț, care m-a dus la maternitate.

Aveam dilatație 10 când am intrat în cadă

Mi-au umplut repede o cadă cu apă pentru că alesesem să nasc în apă, dar înainte au vrut să vadă cât de dilatată sunt. S-a rupt și apa între timp și aveam deja 10 cm dilatație. Eram pregătită să nasc! Am intrat în apă- îl aveam pe soț lângă mine, care mă ținea mereu de mână, și o moașă blândă care mă îndrumă ce să fac. Am împins de câteva ori, iar la 9.27 dimineața s-a născut minunea noastră, un băiețel de 3.350g și 48 de cm.
Cada de naștere.
După 30 minute de contact piele pe piele, soțul a tăiat cordonul și a urmat același contact și el cu bebelușul. Totul a fost foarte emoționant! Bebelușul a fost în permanență cu mine în cameră și am primit îndrumări pentru alăptare.
Am stat până seara în spital și aproape de miezul nopții, după ce s-au făcut toate verificările, am mers acasă. A trecut 1 an și 7 luni și îmi amintesc cu drag de toate momentele acestea și sper că și următoarea sau următoarele sarcini și nașteri să decurgă la fel de frumos!”
Micuțul s-a născut dimineața, iar seara târziu a ajuns acasă.

Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povesteşte-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în aproximativ 1000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa [email protected], cu titlul POVESTE DE NAȘTERE şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulţumim!

Dacă ți s-a părut interesant acest articol despre nașterea în apă în UK, îți recomandăm să citești și:

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa