Naștere în Albacete, Spania. „Mi-aș dori ca și în România să existe cadre medicale ca aici”

Deși copilul s-a născut prematur, mămica a fost liniștită, simțind că atât era, cât și cel mic sunt pe mâini bune.

Theodora Fintescu, redactor
naștere naturală în Spania
Soțul a fost prezernt pe toată durata travaliului, iar acest lucru a ajutat-o pe mămică să fie mai liniștită și mai încrezătoare.

Cititoarea noastră Dora ne-a scris cum a decurs experiența ei de naștere în Albacete, Spania, înconjurată de cadre medicale dedicate, care au ajutat-o să-și gestioneze durerea în travaliu și să nască ușor. Deși copilul s-a născut prematur, mama a fost liniștită, văzând că este pe mâini bune. Redăm povestea de naștere, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

„Primul meu băiețel s-a născut în Spania, din fericire, aș spune, pentru că experiența a fost una foarte bună. Mi s-a rupt apa în data de 10 ianuarie, eu având atunci 33 de săptămâni și 2 zile de sarcină, deci a fost vorba despre o naștere prematură.

M-au trimis la un spital cu secție pentru prematuri

În dimineața în care mi s-a rupt apa, am mers la spitalul din zona în care locuiesc eu, lângă orașul Albacete. Am plecat spre spital pe picioarele mele, pentru ca nu aveam nicio durere. Am intrat la Urgențe, am fost consultată imediat și, pentru că nu exista acolo secție de prematuri, m-au trimis să nasc în Albacete. M-am speriat atunci, pentru că nu știam ce se va întâmpla cu mine, dar m-au liniștit cadrele medicale. Cu multă blândețe, mi-au spus că nu voi fi singură și că i se va permite soțului să stea în permanență cu mine.

Ajunsă la spitalul din Albacete, mi-au făcut rapid internarea, analize și injecții pentru dezvoltarea plămânilor copilului. Soțul meu a stat cu mine în permanență. Patru zile mai târziu, în data de 14 ianuarie, au început durerile și travaliul. Cred că toate mămicile sunt de acord cu mine când spun că într-un astfel de moment sunt foarte importante susținerea și întelegerea din parte cadrelor medicale, cărora le încredințezi viața ta și a bebelușului.

Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de părinte citind cărți de referință despre îngrijirea bebelușului. În ZYX Books găsești „Ghidul pentru alăptare”, de Dr. Jack Newman, și „Soluții blânde pentru somnul liniștit al bebelușilor și copiilor”.

Nu am simțit tăietura, iar cusăturile au fost finuțe

Am stat în sala de travaliu de la ora 12.00 până la 20.40, când am născut. În tot acest timp, mi-au fost alături moașele, asistentele, medicul anestezist, medicul care m-a asistat la naștere și soțul meu. Toată lumea s-a purtat impecabil cu mine. Am născut natural, cu epidurală și epiziotomie și totul a decurs foarte bine, fiind în permanență încurajată de medici și de soțul meu. Datorită epiduralei, nici nu am simțit tăietura, iar cusăturile au fost foarte finuțe.

După naștere, pe toată durata spitalizării, am fost, de asemenea, bine îngrijită. Bebelușul a stat la Neonatologie în incubator, iar doamnele care s-au ocupat de el au fost foarte drăguțe și au avut mare grijă de el. Mi-aș dori ca și la noi în țară să existe cadre medicale de genul celor pe care le-am cunoscut eu în Spania. Recomand medicii spanioli și încurajez viitoarele mamici care au ocazia să nască în Spania să nu ezite nici măcar o clipă”.

Cum a fost naşterea ta? Ai avut parte de experiența la care ai visat sau ai rămas cu amintiri triste? Dacă îți dorești să împărtășești povestea ta cu gravidele și mămicile din comunitatea Totul Despre Mame, trimite-o pe adresa contact@totuldespremame.ro. Mulţumim!

Dacă ți s-a părut interesantă această poveste de naștere în Albacete, Spania, îți recomandăm să citești și:

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa